Gönderi tarihi: Perşembe 02:213 gün Admin Bir kardiyolog, bu ekmek türünün 'kilo kaybını ve kalp sağlığını artırdığını' söylüyorEkmek uzun zamandır beslenmenin kötü adamı olarak gösteriliyor, ancak kardiyolog Aurelio Rojas bir ekmek türünün aslında sağlığınızı iyileştirebileceğini iddia etti.35 yaşındaki Rojas, yakın zamanda katıldığı bir podcast bölümünde dinleyicilere bu temel gıdanın haksız yere kötü bir üne sahip olabileceğine dair fikirler verdi.Şöyle açıkladı: "Tam tahıllı ekmek yiyen insanların kalplerini ve kardiyovasküler sistemlerini hastalıklardan koruduğunu gösteren iyi çalışmalar var."İspanyol kalp uzmanı, tam tahıllı ekmek çeşitlerinin bağırsaklarımızdaki yağ emilimini azaltabileceğini ve hatta metabolizmayı hızlandırabileceğini, özellikle insülin direnciyle ilişkili trigliserit artışlarına karşı faydalı olabileceğini savunuyor. Bu açıklama, Donald Trump'ın sağlık güncellemesinin bunama korkularını tetiklemesiyle aynı zamana denk geliyor.NeedToKnow'a göre Rojas, yüksek kaliteli ekmeği benimsemenin faydalı olabileceğini öne sürerek, "sağlık sorunlarıyla uğraşıyorsanız veya hatta kilo vermeye çalışıyorsanız, düşmanınız değil dostunuz olabilir" dedi.Ancak tüm ekmekler aynı faydaları sağlamaz; Rojas, süpermarket raflarını dolduran ticari olarak üretilen ekmeklere karşı uyarıyor. Bu endüstriyel ekmeğin, iltihap önleyici bir etki ve katkı maddeleri içerdiğini ve düzenli tüketildiğinde daha fazla endişeye yol açabileceğini söylüyor.Malaga merkezli Rojas, fabrikasyon ekmek yerine tam tahıllı, yavaş fermente edilmiş tam tahıllı ekşi mayalı ekmek gibi ekmek türlerini öneriyor. Bu konuları inceleyen araştırmalar, ekşi mayanın fermantasyonunun tam buğday ürünlerinde dost mikroorganizmalar oluşturduğunu gösteriyor.Evelyn podcast'e şu şekilde yanıt verdi: "Ekmek yemeyi bırakmadım. Her gün tam tahıllı ekmeğe geçtim ve yedi kilo fazla kilomu vermeyi başardım. Elbette her gün egzersiz yapıyorum, günde 5.000 adım atıyorum ve iki dilimi yumurta, avokado ve mozzarella peyniriyle birlikte tüketiyorum, üzerine bir tutam kuru kekik serpiyorum."Marie ekledi: "Benim için ekmeksiz bir öğün, öğün değildir."Yolanda minnettarlığını şöyle dile getirdi: "Bize öğrettiğiniz her şey için teşekkürler."Kaynak: The Mirror US
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.