Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:

4311974.jpg

Medyayı bırak bakana bak

23 Ekim 2007

Savunma Bakanı Gönül, ABD’li meslektaşından “Elle tutulur bir çözüm” istedi. Gates ise operasyon olacağı izlenimi edinmedim” dedi

 

PKK’nın 12 askeri şehit etmesinin ardından Ukrayna’da düzenlenen Güney Asya Savunma Bakanları zirvesine katılan Türk Savunma Bakanı Vecdi Gönül ve ABD’li meslektaşı Robert Gates 30 dakika süren bir görüşme yaptı. Dün yapılan bu görüşmenin detaylarını Gönül ve Gates, Amerikan Associated Press ajansına açıkladı. Buna göre gazetecilere gülerek poz verip içeri girdikten sonra Gönül, ABD Savunma Bakanı’ndan Amerika’nın PKK ile ilgili olarak derhal harekete geçmesini istedi. Türk bakan, “Amerika’nın bir şeyler yapması gerek. Kamuoyu baskısı çok büyük. Elle tutulur bir şey istiyoruz. Ne olursa olsun. Çocuklarımız ölüyor. Ordu sınırötesi operasyon planlıyor. Sınırı geçmeyi düşünüyoruz ama hemen değil. Bu işi Amerikalılarla birlikte yapmak istiyoruz” dedi. Vatan Gazetesi'nin haberine göre; uluslararası haber ajansları Vecdi Gönül’ün bu açıklamalarını “Türk bakan acil bir sınırötesi operasyon ihtimalini düşürdü” şeklinde yorumladı.

 

Ermeni yasası tehdidi

 

Gates gazetecilere bu sözlere verdiği yanıtı anlatırken ders verir gibi bir tutum takındı: Vecdi Gönül ile yaptığım görüşmede tek başlarına harekete geçmekten çekindiklerini gördüm ve rahatladım. Bu iyi bir şey. Acil bir operasyon olacağı izlenimini edinmedim. Türk bakana itidal ile zayıflığın birbirine karıştırılmaması gerektiğini söyledim. Bu işte beraber çalışmamız gerektiğini belirttim. Operasyonun hem Türkiye’ye, hem Irak’a, hem de ABD açısından olumsuz olacağını, sınır ötesi operasyon yapılması durumunda ABD Kongresi’nde bulunan Ermeni soykırımı yasa tasarısının geçmemesine yönelik çabalarımızın da zarar göreceğini anlattım.

 

“İstihbarat dersi” verdi

 

ABD’li savunma bakanı açıklamasının devamında ise Türkiye’nin PKK konusunda eksik istihbarat bilgisine sahip olduğunu ima etti: Teröristler konusunda en önemli şey güvenilir istihbarat bilgileridir. Bu bilgileri alırsınız ve buna göre askeri operasyonunuzu yaparsınız. Türk bakana güvenilir istihbarat bilgileri ve belirli nokta hedefler olmadan Kuzey Irak’a büyük bir Türk gücünün gönderilmesi durumunda bunun büyük kayıplara yol açabileceğini söyledim.

Gönderi tarihi:
  • Yazar

ABD'li komutanlar Türkiye sınırında

 

241020071121316818482.jpg

IRAK'taki çok uluslu gücün komutanları general Mixon ve general Hertling'in sınırdaki Türk askerinin hareketliği hakkında görüşmelerde bulunmak üzere Türkiye sınırı üzerindeki İbrahim Halil gümrük kapısını ziyaret ettiği bildirildi.

 

 

Çok Uluslu Gücün Kuzey Irak'taki birliklerinin eski komutanı general Mixon ve yeni komutanı general Hertling, İbrahim Halil Gümrük Müdürü Hamit Ali ile bir araya geldi. Görüşmede Türk askerinin sınırı geçme yönündeki iddiaları ve bölgedeki güvenlik durumu ele alınarak tartışıldı. Generaller sınırdaki son durum hakkında geniş bilgi aldıktan sonra başkent Hewler’e gelerek, Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Erbil İl Teşkilatı sorumlusu Pıştivan Sadık’la görüştü.

 

 

.........................................................

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.