Gönderi tarihi: 23 TemmuzTem 23 Admin Bentley'nin Yeni Elektrikli Aracı, Jaguar'ın Yeniden Canlanışını SıradanlaştırıyorBazı puristleri üzecek bir "geleceğe yönelik tasarım vizyonu" olan Bentley EXP 15 ile tanışın.Bentley EXP 15 Konsepti, "geleceğe yönelik bir tasarım vizyonu, mirastan ilhamı dönüştürüyor."Üç kapısı, üç koltuğu ve yükseltilmiş sürüş yüksekliğiyle neredeyse bir SUV gibi.Alışılmadık tasarım, 2026'da piyasaya sürülecek bir üretim modelinin habercisi olacak.Jaguar'ın tüm ürün gamını altı haneli fiyat etiketi ve yüksek moda esintileri taşıyan avangart bir elektrikli coupe ile değiştirmesini içeren cesur yeniden yapılanmasından birçok kişi memnun değil.Peki, Bentley'nin neler yaptığını görene kadar bekleyin.1998'den beri Volkswagen Grubu'na ait olan köklü İngiliz lüks markası, tartışmalı bir tasarımla desteklenecek cesur bir yeni döneme de adım atıyor. 2026'da tanıtılması beklenen tamamen elektrikli bir sedanın "tasarımına dair ipuçları veren" Bentley EXP 15 Konsepti ile tanışın.Bu konsept, Jaguar'ın elektrikli coupe'sini muhafazakar gösteriyor. Neredeyse SUV benzeri bir duruşa sahip, yüksek bir yapıya sahip olan bu araç, üç kapı, üç koltuk ve düz, köşeli bir ızgaraya sahip. Arkada, tavan dik bir coupe benzeri eğime sahip. Arka kısım, İngiliz lüks markanın şimdiye kadarki modellerinden daha çok bir Polestar'a benziyor, ancak bunu kötü anlamda söylemiyorum.Sonuç olarak, farklı bir şey - en azından ilk bakışta. Bentley, EXP 15 Konsepti'nin daha ünlü tarihi modellerinden bazılarından ilham aldığını söyleyerek farklı bir görüşe sahip.Bentley bir basın bülteninde, "Buna göre, beş metreden uzun (16 fit) tam boyutlu dış cephe modeli, ikonik dik bir ızgaraya, uzun 'sonsuz' kaputa ve 1930 Bentley Speed Six Gurney Nutting Sportsman coupe'yi anımsatan arka kabine sahip," dedi. Etkileyici olması için de yanında eski bir Speed Six'in fotoğrafı da bulunuyor.Otomobilden asıl farklı olduğu nokta ise güç aktarma organları. Bentley, bu konsepte dayanan gelecekteki üretim Grand Tourer'ın tamamen elektrikli olacağını doğruladı. Batarya boyutu ve tahmini menzili hakkında henüz bilgi verilmedi, ancak Bentley aracın uzun mesafe kat etmek için tasarlandığını söylüyor.Otomobil üreticisi, "Bu amaçla EXP 15, müşterilerin bir Bentley'den beklediği konforla orantılı uzun menzil ve şarj hızlarına sahip, tamamen elektrikli, dört tekerlekten çekişli bir güç aktarma organına sahip olarak tasarlandı," dedi. "Ancak bir tasarım konsepti olarak, teknik özellikleri veya olası platformu hakkında daha fazla ayrıntı verilmiyor."Ne kadar gizemli. Ama eğer Bentley'nin geleceği bu uzun, üç kapılı, üç koltuklu grand touring EV'deyse, kesinlikle dikkat çekecektir.Kaynak: Inside EVs Global
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Hemen ileti gönderebilir ve devamında kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.