Zıplanacak içerik

Sadece Çeyrek Metreküplük Bir Güç İstasyonu Tam Boy Bir Buzdolabını 30 Saat Çalıştırıyor

Featured Replies

Gönderi tarihi:
  • Admin

Sadece Çeyrek Metreküplük Bir Güç İstasyonu Tam Boy Bir Buzdolabını 30 Saat Çalıştırıyor

bluetti-elite-200.jpg

Yıllar içinde birkaç taşınabilir güç istasyonunu test ettim, ancak Bluetti AC200P V2 (genellikle Elite 200 V2 olarak anılır) ciddi bir iş gücü olarak öne çıkıyor. Beni en çok etkileyen şey, ne kadar çok yönlü ve akıllı olduğuydu. Benimkini Bluetti'nin taşınabilir güneş panelleriyle eşleştirdim ve Florida'nın tam güneş ışığında şarj ettim. Doğrudan güneş ışığının olduğu tam bir gün boyunca, saatte yaklaşık %5 şarj elde ediyordum; bu da güneş enerjisini kamp, karavan veya yedek güç senaryoları için uzun vadeli ve geçerli bir çözüm haline getiriyor. Bununla birlikte, aceleniz varsa, evdeki prize takmak inanılmaz hızlı şarj hızları sağlıyor.

810TqFH03jL._AC_SX679_.jpg

Şebeke Dışı Şarj Canavarı

Uygulama entegrasyonu da öne çıkan bir diğer özellik. Güç girişini, çıkışını, pil sağlığını ve daha fazlasını telefonunuzdan izleyebilirsiniz. İstasyonun ne yaptığına ve ne kadar verimli çalıştığına dair yepyeni bir bakış açısı sunuyor. İster AC prizlerini, ister USB-C bağlantı noktalarını, hatta 12V araç bağlantı noktasını kullanayım, her cihazın ne kadar güç çektiğini gerçek zamanlı olarak görebiliyordum. Ünitede 4 standart AC prizi, 2 USB-C bağlantı noktası ve 2 USB-A bağlantı noktası bulunuyor ve bunlar sahip olduğum neredeyse tüm cihazları aynı anda şarj etmeye yetiyordu. Birden fazla cihaz takılıyken bile pil seviyesi neredeyse hiç düşmedi.

711hWm0JkpL._AC_SX679_.jpg

Ancak asıl esneklik, yüksek güç gerektiren cihazlarda ortaya çıkıyor. Tam boy buzdolabımı tek bir şarjla 30 saatten fazla çalıştırdım. Bu tür bir güç çıkışı, özellikle kasırga mevsiminin elektrik kesintilerini ciddi bir endişe kaynağı haline getirdiği Florida'da inanılmaz derecede güven verici. Ayrıca, fanı sürekli çalışırken yaklaşık 6 saat boyunca taşınabilir bir klima çalıştırdım ve bu, klimanın sürekli olarak en yüksek hızda çalışması gerektiği anlamına geliyordu.

81-0L4mDeSL._AC_SX679_.jpg

Acil durumlara hazırlık veya uzakta yaşamak için bu cihaz tam bir canavar. Dikkat: Teknik olarak taşınabilir olmasına rağmen, tartıma göre 23,3 kg ağırlığındaydı. Tekerlekleri veya yardımcı bir eli olmadan çok uzağa taşımak isteyeceğiniz bir şey değil. Ancak bu kadar kompakt bir alanda sunduğu her şey göz önüne alındığında, ağırlığının makul bir denge olduğunu düşünüyorum.

61T3qM11UuL._AC_SX679_.jpg

Son olarak dikkat edilmesi gereken bir nokta da maliyeti. Bu ünite ucuz değil, ancak birinci sınıf performans, güvenilir LiFePO₄ pil kimyası ve uzun vadeli dayanıklılık için ödeme yapıyorsunuz. Ciddi bir yedek güç veya güvenilir bir şebeke dışı kurulum arıyorsanız, özellikle de büyük cihazları çalıştıramayan gaz jeneratörleri veya daha az kapasiteli istasyonlarla karşılaştırıldığında, maliyetinin haklı olduğunu düşünüyorum.

7125GL27i8L._AC_SX679_.jpg

İster kamp yapıyor olun, ister elektrik kesintilerine hazırlanıyor olun, ister sadece gönül rahatlığı arıyor olun, Bluetti Elite 200 V2 test ettiğim en yetenekli ve güvenilir ünitelerden biri.

Kaynak: Bob Vila

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Hemen ileti gönderebilir ve devamında kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.