Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Niçin bizde yasalar karga tulumba misali, açık artılmalardaki gibi kısa bir süre içinde satıyorum, satıyoruuumm, sattıımmmm'larla karara bağlanır? Bir yasa çıkartılacağı zaman bu yasanın aylarca, hatta yıllarca tartışılması, tüm kesimlere fikir danışılması ve sonunda bu fikirlerin sentez edilip, ulusal bir uzlaşma sağlanıp hayata geçirilmesi ancak gelişmiş ülkelere has olsa diye düşünüyorum.

Enine boyuna tartışılmayan ve ulusal uzlaşma sağlanmayıp yürürlüğe giren Anayasa değişiklikleri yetersizlik nedeniyle bir kaç sene sonra tekrar değiştirilmeye mahkum ediliyor. Oysa gelişmiş ülkelere baktığımız zaman bir değişiklik söz konusu ise, insanlar kafa kafaya verip o yasanın uzun bir süre geçerli olabilmesi için çaba sarf ediyor.

Bizim, Anayasayı 'olmadı sil baştan' değiştirme lüksümüz, bazılarımızın yataktan nasıl kalkıp, güne nasıl başladıklarıyla ilgili herhalde. Şu ana kadar vatandaşın neye 'evet' neye 'hayır' demesi gerektiğini bildiğini de sanmıyorum. Gerçi bizim, millet olarak 'hayır' demeye yüzümüz tutmadığı için, içeriğini bilmediğimiz bir Anayasa değişikliğine de 'evet' deme ihtimalimiz daha yüksek olsa gerek.

Gönderi tarihi:

Çok güzel, her kesimin her kezin görüşüne yer verilmesi. Ama bu dediğin ne günümüz Türkiyesinden nede günümüz dünyasında olacak bir şey değil. Gelişmiş ülkelerde de böyle bir şey yok. Her zaman çoğunluğun dediği olur. Her kezimden görüşe yer verilmesi belki öteki Türkiyede olur.

Ama her kesimin görüşüne yer veriliyor. Fakat uygulanmıyor. Mecliste sonuçta diğer partilerin söz hakkı var. Ama çoğunluğun dediği oluyor dünyanın kuralı bu yapacak bir şey yok......

Gönderi tarihi:

çoğunluğun dediğinin olması bir demokrasi kuralı değildir. demokratik ülkeler siyasal azınlığın haklarını da gözetirler ve uzlaşı düşüncesi temelinde hareket ederler. görüyorum ki, demokrasi geleneğimiz henüz çok sığ. ama zamanla oturacaktır.

Gönderi tarihi:

çoğunluğun dediğinin doğruluğunu nasıl kanıtlarsınız?

bunun sağlamasını nasıl yapacağız...? evet biz hayır demesini, hesap sormasını bilmeyen bir toplumuz soranlarımızada pek iyi gözle bakmıyoruz... peki çoğunluk olarak bu kararı verdik diyelim sonra bunun zararlarını gördüğünüzde nasıl geri dönmeyi planlıyorsunuz?

sandıktan evet çıktı diyelim Cumhurbaşkanını halk seçecek bu Cumhuriyet tarihinde ilk olacak ve yarı başkanlık sistemine dönüşecek halk bu durumda kardamıdır, zarardamıdır buna nasıl karar verecek? Cumhurbaşkanını seçmek neyi değiştirecek sadece meclisteki vekiller topu halka atmış olacak o zaman orada oturmasınlar 550 tane vekilin alacağı maaş devletin hazinesine bağışlansın... bir kabine kurulsun kabineyi halk seçsin o kabinede her yeni yasayı halka sorsun 3 ayda bir referanduma gitsin böylece halk kendi kararını kendi versin olmazmı? saçma oldu değilmi zaten bu referandumda saçma... 550 tane vekil işlerine geldiğinde sorunsuz yasa çıkarıyor ama iş ülkeyi alakadar eden laik anlayış olduğunda topu halka atıyor ama halk daha neyi oylayacağınıda bilmiyor...

üstelik yeni anayasa oylanırken sürekli değişiklik yapılıyor, bu olmadı hadi değiştir...

belliki bu hükümet boyundan büyük işlere kalkışmıştır sorun çözemediği gibi yeni sorunlar yaratmıştır... zaten demokrasi kültürleri olmayan bir parti tarafından yönetiliyoruz başbakan karar veriyor tebası oyluyor... adıda cumhuriyet oluyor... ortada cumhuriyet kaldımı? demokrasi kaldımı? laiklik kaldımı?

artık tehlike geliyorum demiyor artık kol geziyor... geçmiş olsun hepimize...

Gönderi tarihi:

insanlar neyi oylayacaklarını bile tam olarak bilmiyorlar. nasıl bilecekler ki; öyle güzel bir senaryo hazırlanmış ki: bir ara değişiklik paketleri çıktı piyasaya. bir tartışma yaratıldı. sonra akp bu pakete sahip çıkmadı neyin nasıl değişeceği belli değil. insaların kafası allak bullak. tartışmalar tartışmalar derken bir bayram sabahı tayyip erdoğan çıktı "bayramınız hayırlı oyunuz evet olsun" dedi. ondan sonra oldu da bitti maşallah, nazar değmez inşallaaaahhh! ne kolay değil mi.

Gönderi tarihi:

Başbakan halka "evet"i dayatıyor işte al sana demokrasi al sana özgür irade...

daha ne istiyorsun, haşmetmahap karar verdiler, anayasa hazırlattılar ve emir buyurdular "evet" de hayırlı olsun, "hayır" dersen pek hayırlı olmaz... :P

o bizim yerimize karar verir sen merak etme bize düşense itaat... <_<

bir daha düşündümde belki gidip inadına "hayır" derim, ben pek itaatkar değilimdir huyum kurusun... B)

Gönderi tarihi:

YSK referandumu ertelemedi, pazar günü yapılacak

Yüksek Seçim Kurulu kararını açıkladı. Referandum ertelenmedi, 21 Ekim Pazar Günü yapılacak.

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Muammer Aydın, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, referandumun ertelenmediğini belirterek, "Halkoylaması, 21 Ekim Pazar günü yapılacak. Yapılan toplantıda çıkan karar bu yönde oldu" dedi. Aydın gazetecilerin oylama sonucunun kaça kaç olduğuna ilişkin sorularını ise yanıtlamadı.

Aydın daha önce yaptığı açıklamalarda, gümrük kapılarında 16 bin civarında oy kullanıldığını, evet ve hayır oylarındaki farkın, bu rakamdan etkilenmesi durumunda konuyu yeniden ele alacaklarını açıklamıştı.

Gönderi tarihi:

12. cumhurbaşkanını sen seçmek istiyorsan EVeeeeTTT e bas

13. cumhurbaşkanını da sen seçmek isityorsan bir daha evet de

ben 13. ye aday çıkacağını zannetmiyorum ya neyse o ayrı bir konu

yazıyorum buraya referandumun *********** bana godzilla demesinler

cumhurbaşkanının kızının bebeğinin adı ne olsun diye yaparlar bitaneeee

hayy Allah :)

Gönderi tarihi:

yazıyorum buraya referandumun ********** bana godzilla demesinler

:lol:

bu iş fıkra konusu olacak artık gerçekten.

Gönderi tarihi:
çoğunluğun dediğinin doğruluğunu nasıl kanıtlarsınız?

bunun sağlamasını nasıl yapacağız...? evet biz hayır demesini, hesap sormasını bilmeyen bir toplumuz soranlarımızada pek iyi gözle bakmıyoruz... peki çoğunluk olarak bu kararı verdik diyelim sonra bunun zararlarını gördüğünüzde nasıl geri dönmeyi planlıyorsunuz?

sandıktan evet çıktı diyelim Cumhurbaşkanını halk seçecek bu Cumhuriyet tarihinde ilk olacak ve yarı başkanlık sistemine dönüşecek halk bu durumda kardamıdır, zarardamıdır buna nasıl karar verecek? Cumhurbaşkanını seçmek neyi değiştirecek sadece meclisteki vekiller topu halka atmış olacak o zaman orada oturmasınlar 550 tane vekilin alacağı maaş devletin hazinesine bağışlansın... bir kabine kurulsun kabineyi halk seçsin o kabinede her yeni yasayı halka sorsun 3 ayda bir referanduma gitsin böylece halk kendi kararını kendi versin olmazmı? saçma oldu değilmi zaten bu referandumda saçma... 550 tane vekil işlerine geldiğinde sorunsuz yasa çıkarıyor ama iş ülkeyi alakadar eden laik anlayış olduğunda topu halka atıyor ama halk daha neyi oylayacağınıda bilmiyor...

üstelik yeni anayasa oylanırken sürekli değişiklik yapılıyor, bu olmadı hadi değiştir...

belliki bu hükümet boyundan büyük işlere kalkışmıştır sorun çözemediği gibi yeni sorunlar yaratmıştır... zaten demokrasi kültürleri olmayan bir parti tarafından yönetiliyoruz başbakan karar veriyor tebası oyluyor... adıda cumhuriyet oluyor... ortada cumhuriyet kaldımı? demokrasi kaldımı? laiklik kaldımı?

artık tehlike geliyorum demiyor artık kol geziyor... geçmiş olsun hepimize...

İyi hoş diyorsunda bu halk Cumhurbaşkanlığında yaşadığımız krizi artık yaşamak istemiyor. Ben inanıyorum ki referandumla bu kriz aşılmış olacak. Bizim yaptığımız bir hata var sorunu dile getiriyoruz fakat çözümünü dile getirmiyoruz.

Gönderi tarihi:

yazıyorum buraya referandumun ********** bana godzilla demesinler

*********. Cumhurbaşkanını milletvekillerinin seçmesindense halk seçmesinin daha iyi olacağını sizde biliyorsunuz..(partinin baskısını göz önüne alın) Bu halka birileri seçmesini bilmiyor desede ben halkın seçmesini bildiği kanısındayım...

Gönderi tarihi:
*********. Cumhurbaşkanını milletvekillerinin seçmesindense halk seçmesinin daha iyi olacağını sizde biliyorsunuz..(partinin baskısını göz önüne alın) Bu halka birileri seçmesini bilmiyor desede ben halkın seçmesini bildiği kanısındayım...

aman efendim halk seçmesin demiyoruz herşeyi halk seçsin halk en iyisiini bilir

ben milli takımlar teknik direktörünü de halkın seçmesinden yanayım ama

:stuart:

Gönderi tarihi:

RTE nin dedigine gore bundan sonra zirt-pirt her konuda referandum yapilacak, toplum yapisini sadaka ve sukurculuk kulturuyle olusturduktan sonra

Menderesin bir zamanlar dedi[i gibi odunu bile aday gosterseler sectiriler nasilsa...... :blushing:

Gönderi tarihi:

Temsili Demokrasi, demokratik ülkelerde milletin egemenlik hakkını doğrudan değil de, seçtiği temsilciler (milletvekilleri) aracılığıyla kullandığı bir demokrasi uygulamasıdır. Genellikle nüfusu yüksek ülkelerde kullanılır.

Doğrudan demokrasi, halkın egemenliğini bizzat ve doğrudan doğruya kullandığı demokrasi türüdür. Doğrudan demokraside devlet için gerekli olan tüm kararlar, yurttaşlar topluluğu tarafından aracısız ve temsilcisiz olarak bizzat verilirler

Ülkemizdeki sistem temsili demokrasi sistemidir.Yani halk ,egemenlik haklarını seçtiği temsilciler eliyle kullanır.Hem temsilcini seç ,ondan sonra da de ki;sen cumhurbaşkanı seçme hakkını kullanamazsın halk kullanır.Buna perhiz bu ne lahana turşusu.Sayın Erdoğan Teziç'in de anlatmak istediği zaten buydu.Ama "SEN KARIŞMA, İŞİNE BAK " denildi.Yarın öbür gün iktidarla , aynı görüşte olmayan bir cumhurbaşkanını ,halk seçerse ne olacak?İki taraf ta " kardeşim beni ,halk seçti derse" oluşabilecek kaosu düşünebiliyor musunuz?

Halk yetkisini yürütme eliyle kullanır.Bu sistemin adı başkanlık sistemi değil ki.Ama ne desen boş.Din elden gidiyor ,vay türbanımıza el uzatılıyor vs . vs. vs . milletin anladığı sadece bu.

Gönderi tarihi:
Temsili Demokrasi, demokratik ülkelerde milletin egemenlik hakkını doğrudan değil de, seçtiği temsilciler (milletvekilleri) aracılığıyla kullandığı bir demokrasi uygulamasıdır. Genellikle nüfusu yüksek ülkelerde kullanılır.

Doğrudan demokrasi, halkın egemenliğini bizzat ve doğrudan doğruya kullandığı demokrasi türüdür. Doğrudan demokraside devlet için gerekli olan tüm kararlar, yurttaşlar topluluğu tarafından aracısız ve temsilcisiz olarak bizzat verilirler

Ülkemizdeki sistem temsili demokrasi sistemidir.Yani halk ,egemenlik haklarını seçtiği temsilciler eliyle kullanır.Hem temsilcini seç ,ondan sonra da de ki;sen cumhurbaşkanı seçme hakkını kullanamazsın halk kullanır.Buna perhiz bu ne lahana turşusu.Sayın Erdoğan Teziç'in de anlatmak istediği zaten buydu.Ama "SEN KARIŞMA, İŞİNE BAK " denildi.Yarın öbür gün iktidarla , aynı görüşte olmayan bir cumhurbaşkanını ,halk seçerse ne olacak?İki taraf ta " kardeşim beni ,halk seçti derse" oluşabilecek kaosu düşünebiliyor musunuz?

Halk yetkisini yürütme eliyle kullanır.Bu sistemin adı başkanlık sistemi değil ki.Ama ne desen boş.Din elden gidiyor ,vay türbanımıza el uzatılıyor vs . vs. vs . milletin anladığı sadece bu.

Birincisi Erdoğanın o sözünü tüm benliğimle destekliyorum. Her kez kendi işine bakmalı..... ne kadar anayasa profösörü olursa olsun statüsü siyasi değil YÖK başkanıdır. Devlet yönetiminde hakkı yoktur. Öyleyse her kez birbirinin işine karışsın.

Ordu siyasete siyaset orduya YÖK devlete Devlet YÖK'e kimin eli gimin cebinde belli değil kim yöneten kim yönetilen belli değil. Böyle bir ortamda da kaos oluşması kaçınılmaz olur onun için herkez haddini bilecek işine bakacak.

İkincisi: Cumhurbaşkınanı milletvekilleri seçmeye kalktı. Daha bu zamana kadar hiç bir seçimde uygulanmayan 367 şartı getirildi. Göz göre göre kriz ortamı yaratıldı. Diğer ülkelerin resmen alayı haline geldik. Daha bi cumhurbaşkanı bile seçemiyorlar diye.

Bunun için halk seçmeli kriz ortamının yaratılmaması için, birilerinin dediği değil halkın dediği olması için

Üçüncüsü: Başbakanla Cumhurbaşkanının çatışması meselesi. Senin dediğine göre halk seçerse ikimizi de halk seçti. Sen daha üstünsün ben daha üstünüm davası oluşacak. ne alakası var arkadaşım ikisininde görevi ayrı ayrı. Sizi temin ederim Erdoğanla Sezer kadar zıtlaşamazlar.

Bide şu açıdan düşünün milletvekilleri seçerse cumhurbaşkanını bir yerde başbakan seçtirmiş olacak. Buda bir takım baskılara neden olabilir. Ama halk seçerse böyle bir sorunda olmayacaktır.

Gönderi tarihi:
aman efendim halk seçmesin demiyoruz herşeyi halk seçsin halk en iyisiini bilir

ben milli takımlar teknik direktörünü de halkın seçmesinden yanayım ama

:stuart:

Halkın neden seçmesi gerektiği konusunda yeterince yazdığımı düşünüyorum. Birazda siz yazın hak neden seçmemeli. Haktan bu kadar korkanların nedenleri nedir bilmek isterim. Tabi varsa B)

Gönderi tarihi:

Küçük hesaplar ve kavga konusuyla meseleye bakmak son derece yanlış.

Başkanlık sistemi nedir. Temsili demokrasi nedir. Bunları bilmeden populist ve ajitatif söylemlerle slogan peşinde koşmak.

Bizimde kullandığımız sistemde. Cumhurbaşkanı onay ve devletin temsil makamıdır. Cumhurbaşkanlığı yetkileri yaratıcı değil, onaylayıcı veya veto edici bir şekildedir.

Bu sistemde Cumhurbaşkanını uzaydan gelenler seçmemektedir. Cumhurbaşkanı başbakanı, bakanları, seçen meclis tarafından seçilmektedir. Yani millet kendisini temsil eden vekilleri seçmekte. Bu vekillerde idarenin bakandan cumhurbaşkanına kadar amirlerini millet adına seçmektedir. O yüzden "halktan korkmak" söylemi sadece ajitasyondur. Yok direk halk oyuyla seçilmediği milletvekilleri tarafından seçildiği için başbakanın ve bakanların durumuyla ilgili sorunuda olan varsa bilmem.

Cumhurbaşkanını halkın seçtiği sistemlerde en yüksek karar organı cumhurbaşkanıdır. Ve başbakanın ve meclisin yetkilerinin bir çoğu cumhurbaşkanına geçer.

Yani ülkemizdeki cumhurbaşkanı makamı devlet başkanı makamına döner böylece. Bu makam artık meclisin alacağı tüm kararlarda "mutlak veto" denilen yetkiye sahip olur. Zira ikili yetki sistemi oluşur. Halk artık tek bir genel seçimle yasama organı üyelerini seçmemekte. Aynı zamanda ikinci bir seçimle yürütme organının en üst makamınıda seçmektedir. Şuan mevcut sistemde Cumhurbaşkanı üzerinde meclisin üstünlüğü vardır. Ancak cumhurbaşkanının direk halk oyuyla seçildiği sistemlerde. Cumhurbaşkanı yani devlet başkanı tek başına meclis kadar güçlüdür.

Örnek, ABD, Rusya, Fransa vs.

ABD mesela, parlamentoda çoğunluğu elinde bulunduran parti Irak savaşının bitmesini ve ordunun geri çekilmesini savunmaktadır. Ancak bu tavrı devlet başkanına tavsiyeden öteye gidememektedir. Çünkü savaşın kaderiyle ilgili devlet başkanının tek başına karar alma hakkı vardır. Dolayısıyla bir tek kişi yani George Bush Irak savaşının devamı kararını alabilmektedir.

Cumhurbaşkanının direk halk oyuyla seçilmesi Önce yarı başkanlık, süreç içindede tam başkanlık sistemini getirir. Sistemi değiştiricek böylesi bir değişiklik altyapısı, yasal düzenlemeleri, yetki dağılımı gibi konular halledilip yapılması gereken bir değişikliktir. Onun yerine kavga ve kısa vadeli çıkarlar amacıyla böylesi bir değişikliğe imza atmak. Dahası Cumhurbaşkanının halk tarafından seçildiğinde yeni sistemin nasıl olacağını, tasarıyı hazırlayanlar bile bilmezken yapılmasının mantık alacak tarafı yoktur.

Dahası bunu şimdi savunanlar, yarın kendi görüşlerine aykırı bir kişi bu süper yetkilerle Cumhurbaşkanı seçilince eminim feryat figan demokrasi diye ağlarlar yine. Düşünsenize, Ahmet Necdet Sezer halk oyuyla seçilmiş ve süper yetkilerle donanmış bir Cumhurbaşkanı olsaydı bu tayfanın neler söyleceğine.

"halktan korkmak" sloganını ikide bir kullananlar. Acaba Abdullah Gül'ü şimdi uzaylılarmı seçti. Onu seçen meclis halkın temsilcisi değilmi. O halde Parlamenter sistemi terkedelim. Ve artık tüm kararları meclis vermesin ve referandum düzenleyelim. Madem meclisin karar alması halktan korkmak oluyor.

Biraz izan ve mantık diliyorum.

Gönderi tarihi:
İyi hoş diyorsunda bu halk Cumhurbaşkanlığında yaşadığımız krizi artık yaşamak istemiyor. Ben inanıyorum ki referandumla bu kriz aşılmış olacak. Bizim yaptığımız bir hata var sorunu dile getiriyoruz fakat çözümünü dile getirmiyoruz.

Neden seçtiğimiz millet vekillerine görevlerini yerine getirmeyi hatırlatmayı denemiyorsunuz?

Cumhurbaşkanı krizini yaşatanlar kimlerdi neden uzlaşmadılar, neden referanduma gitmek zorunda kalındı...? Bu referandum ne için yapılıyor bundan sonraki Cumhurbaşkanlarını halk seçsin diyemi hiç sanmayın bu başkanlık sistemine geçtiğimizin resmidir bu rejimin kökünden sarsıldığının kanıtıdır... yutturmacadır, eyaletlere bölünmemiz içinde referandum yaparlar yakında merak etmeyin...

Küçük Amerika hayaliniz gerçekmi oluyor ne?

Hoş bu çok kimsenin arzuladığı bişey...

Seçilmişler görevlerini layıkıyla yapsalar böyle krizler yaşanmaz ama bu ülkede halk kendi gücünü kullanmayı bilmiyor bu oyunlarada her zaman yenik düşüyor... Halka güvenmiyormusunuz demagojisine giriyorlar bizde halkın bizzat kendisiyiz kendimizemi güvenmeyeceğiz ama yanlış yapılıyor diyoruz hükümet kuranlar asli görevlerini yerine getirmiyorlar onun yerine ülkede yeni krizler yaratıyorlar bugüne kadar verdiği her kararı duygusallık içinde veren Türk halkı bundan sonrada mantıkla davranmayacak... Haklının yanında olmayacak, görevini yapmış yapmamış ilgilenmeyecek, mazlum görünenden yana olacak, ajitasyona yenik düşecek, görevini yapıyor olmasıyla değil söylemiş olduğu trajedik söylemlerle ilgilenecek... bugüne kadar olduğu gibi...

o yüzden Cumhurbaşkanlarını halkın seçmesine halk karar vermedi vermeyecek RTE karar verdi ve RTE bunu halka dayatacak... cumhurbaşkanı krizinde geri adım atmadığı gibi şimdide atmayacak ve bize telafisi pekte mümkün olmayan sıkıntılar yaşatacaklar ve fatura yine Türkiye'nin aydınlık geleceğini düşünenlere kesilecek dram devam edecek... aktörlerse 50 yıldır aynı filmi oynayama devam edecekler...

ağlamaktan sızlanmaktan başka bildiğimiz yok kararlılık gösteremiyoruz.

Gönderi tarihi:
Halkın neden seçmesi gerektiği konusunda yeterince yazdığımı düşünüyorum. Birazda siz yazın hak neden seçmemeli. Haktan bu kadar korkanların nedenleri nedir bilmek isterim. Tabi varsa B)

cumhurbaşkanının görevi cumhurbaşkanlığı olursa yani noterlik yapmazsa, tarafsız olursa kabul ediyorum dediklerinizi...

Gönderi tarihi:

aşağı veya yukarı değil, yolunu bilen varsa ben kulağıma doğru ******** istiyorum

Gönderi tarihi:

Cumhurbaşkanını halk seçsin diye yırtınan akp taraftarları,

geçtiğimiz dönem muhalefet cumhurbaşkanı adayını meclis dışından seçelim dediğinde akp kazan kaldırmış, mutlaka parlamento çatısı altından olmalı, milletvekili olmalı, halktan biri olamaz demişti. o zaman neden tepki göstermemiştiniz acaba ? mademki halkın seçmesinden ve demokrasiden bu kadar yanasınız, o zman halktan biri seçilsin görüşünü neden savunmadınız?

Gönderi tarihi:
Cumhurbaşkanını halk seçsin diye yırtınan akp taraftarları,

geçtiğimiz dönem muhalefet cumhurbaşkanı adayını meclis dışından seçelim dediğinde akp kazan kaldırmış, mutlaka parlamento çatısı altından olmalı, milletvekili olmalı, halktan biri olamaz demişti. o zaman neden tepki göstermemiştiniz acaba ? mademki halkın seçmesinden ve demokrasiden bu kadar yanasınız, o zman halktan biri seçilsin görüşünü neden savunmadınız?

Sevgili rua, onlar neyi neden yaptıklarını biliyorlar mı... Kapılmış gidiyorlar bir rüzgara önlerini görmeden, görmek istemeden. Vatan umurlarında mı...

Gönderi tarihi:

Bunlara onlarca argüman gösteriliyor,neden halkin secmesi b izim sistemimize uymaz diye ama bunlar hala kendi bildikleri havada calip oynuyorlar.Sanki kimse birsey yazmamis gibi ayni plagi calip duruyorlar.Bu ülke satilmaktadir,referandum bu satisin ilk ayagidir,ikinci ayagi ise eyalet sistemidir.bunun amacida Güneydoguda bir Kürt yönetim olusturmaktir.Simdi bunlar kalkip bunuda inkar edeceklerdir cünkü bunlar meselenin özüne degil parti baskanlarinin sözüne bakiyorlar.Biz diyoruzki arkadas Türkiyede parlamenter bir sistem vardir baskanlik sistemi degil,bu nedenle referandum bu sisteme aykiridir.Onlar hala neden bundan rahatsizsiniz diye soruyorlar.Simdi bunlarin samimiyetlerine konulara nekadar vakif olduklarina nasil inanacagiz.Partizanca yürütülen tartismalardan bir sonuc cikarmi?cikmaz.Cünkü partizanlarin dönüp dolasip geldikleri nokta ideolojileridir.

Diger bir nokta ise yarin yapilacak olan referandumun hukuksal yönü.Bütün hukukcular (AKP liler disinda)yarinki referandumun hukuka aykiri oldugunda hemfikirdirler.Ama AKP ve sempatizanlari hayir efendim hukuka aykiri degil diyip cikiyorlar.Bu demekki bunlarin amaci hukuk falan degil hukuk olsada olmasada önemli degil yeterki bizim diktatörlügümüz devam etsin amacini tasimaktadirlar.Eger neden hukuka aykiri oldugunu merak etselerdi simdi bu forumda referandum olmalidir diye dayatmazdilar.

saygilarla

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.