Φ suheda Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2007 Adam, her mehtapli gecede alir basini deniz kiyisina gidermis. Donusunde sorarlarmis : - Ne gordun? - Dunya guzeli deniz kizlari gordum, altin saclarini gumus taraklarla tariyorlardi, dermis hep. Bir gece yine tek basina deniz kiyisina vardiginda, gercekten dunya guzeli deniz kizlari gormus, altin saclarini gumus taraklarla tariyorlarmis. Dondugunde yine sormuslar : - Ne gordun? - Hic, demis. Hic bir sey... Oscar Wilde'in yukaridaki harika oykusunu ilk okudugumda ortaokuldaydim ve ne demek istedigini anlamamistim. Daha sonra unutmusum. Yillar sonra rastladigim Haldun Taner'in bir sozu bana oykuyu hem hatirlatti hem de ne demek istedigini cok carpici bir sekilde gosterdi. Soyleydi soz : "Bir hayalin gercek olmasi kadar hayal kirici bir sey yoktur." Daha sonralari ise bu tema pek cok edebi eserde karsima cikti. Ornegin Simyaci'da. Hâlâ okumamis olan var mi bilmiyorum ama hatirlarsaniz orada butun yasami boyunca tek hayali para biriktirip Mekke'ye hacca gitmek olan bir dukkan sahibi vardi. Adam artik gerekli parayi fazlasiyla biriktirmis oldugu halde bir turlu gitmiyordu. Bu hayalin kendisini yasama baglayan cok onemli bag oldugunu dusunuyor ve onun gerceklesmesi halinde bu onemli bagi yitireceginden korkuyordu. Hakliydi belki de. Dusunuyorum da hepimizin boyle hayalleri var mutlulugumuzu bagladigimiz, gerceklesene kadar yasami sanki erteledigimiz. Acaba hic dusunuyor muyuz bu istedigimiz her neyse, gerceklestiginde iyi mi olacak. Bir dusunurun hep aklimda tuttugum bir sozu vardir: "Butun dualarimi kabul etmedigi icin Allah'a sukrediyorum" Belki de daha az uzulmeliyiz gerceklesmeyen hayallerimiz icin. Belki de aslinda sevinmemiz, mutlu olmamiz gereken bir sey icin gozyaslari dokuyoruzdur. Belki de olaylara bir de bu acidan bakmayi artik ogrenmeliyiz... Sadece hakkinizda hayirli olan hayallerinizin gerceklesmesi dilegiyle... alıntı Alıntı
Φ diloş Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2007 Sahiden de oldukça anlamlı bir yazı Suheda...tamamını okuduğumda anneanneciğimin çok sık tekrarladığı bir cümle geldi aklıma..?bazen nefsine en güç giden, hakkında en hayırlısıdır?.. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.