Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

  • Admin
Gönderi tarihi:

Michael Cohen: Trump'ın sıradaki hedefi Elon'un parası olacak

cohen-musk-trump.jpg

Başkan Trump'ın eski kişisel avukatı Michael Cohen, Tesla CEO'sunun özel bir hükümet çalışanı olarak görev süresinin sona ermesiyle teknoloji milyarderi Elon Musk'ın parasının peşine düşeceğini öngörüyor.

Cohen, MSNBC'de "En başından beri bu kardeşliğin sona ereceğini söylemiştim," dedi. "Bir adım daha ileri gideceğim, yine ve Trump'ın eninde sonunda Elon'ın parasının peşine düşeceğini söyleyeceğim çünkü dünyanın en zengin adamı olması onu rahatsız ediyor."

Cohen, Trump'ın Musk'a yönelik muamelesine atıfta bulunarak, "Evet, onu parası için kullandı," diye devam etti.

Musk, Trump'ın 2024 kampanyasını desteklemek için en az 250 milyon dolar harcadı ve Hükümet Verimliliği Bakanlığı (DOGE) aracılığıyla hükümetteki israfı ve dolandırıcılığı ortadan kaldırmak için maliyet düşürme girişimine öncülük etmek üzere seçildi.

Son yıllarda Trump'ı en açık sözlü eleştirenlerden biri haline gelen Cohen, Trump'ın DOGE'u "Elon'un şirketleriyle birlikte Amerika Birleşik Devletleri'nden nasıl faydalandığını anlamak" ve Tesla için hükümet sübvansiyonlarını "geri almak" için kullanacağını öngördü.

Cohen, "Benim tahminim, Muhammed bin Selman'ın kraliyet ailesinin diğer üyelerine yaptığını Elon Musk'a yapacak," diye ekledi ve Suudi veliaht prensinin 2017'de tahtın varisi olarak adlandırıldıktan sonra aile üyeleri, hükümet yetkilileri ve üst düzey iş liderleri de dahil olmak üzere onlarca önemli liderin tutuklanmasını ve gözaltına alınmasını emrettiği sözde yolsuzluğa yönelik baskılarına atıfta bulundu.

Cohen, Trump için işlediğini söylediği bir dizi suçtan dolayı hapis yattı. Eski patronuna sırtını döndü, soruşturmacılarla işbirliği yaptı ve Kongre önünde ifade verdi.

Kendi deneyiminden yola çıkarak, Trump'ın yakın çevresindeki herkesin "Trump'a sadakatin ... tek yönlü" olduğunu bildiğini, ancak her zaman farklı olacağını düşündüklerini söyledi.

Musk'ın "yüzde 100" kendisinin farklı olduğunu düşündüğünü söyledi ve ekledi, "ve [Ticaret Bakanı Howard] Lutnick de öyle düşünüyor ve [Hazine Bakanı Scott] Bessent de öyle düşünüyor ve [Dışişleri Bakanı] Marco Rubio da öyle düşünüyor ve hatta [Başkan Yardımcısı] JD Vance de öyle düşünüyor."

Cohen, "Hepsi kendilerinin farklı olduğunu düşünüyor, Donald'ın iş ciddiye bindiğinde onları aydınlatacağını düşünüyor," dedi.

Beyaz Saray iletişim direktörü Steven Cheung, Cohen'in sözlerini önemsemedi ve onu "yalanları ve aldatmacaları" benimseyen "derinden sorunlu" bir birey olarak nitelendirdi.

Cheung, The Hill'e yaptığı açıklamada, "Michael Cohen itiraf edilmiş bir yalancı, hırsız, yalancı şahit ve hüküm giymiş bir suçludur. Sıfır güvenilirliği vardır ve Başkan Trump ve diğerleri hakkında yaptığı tüm açıklamalar, açıkça ruhunun geri kalanını yalanlar ve aldatmacalarla satarak imajını düzeltmeye çalışan, derinden sıkıntılı, kıskanç ve üzgün bir bireyin saçmalıkları olarak dikkate alınmamalıdır," dedi.

Kaynak: The Hill

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.