Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Melania Trump, Trump'ın Harvard'a karşı kan davasının Barron'dan kaynaklandığı yönündeki çevrimiçi söylentileri sert bir dille eleştirdi

Önerilen İletiler

• Admin
Gönderi tarihi:

Melania Trump, Trump'ın Harvard'a karşı kan davasının Barron'dan kaynaklandığı yönündeki çevrimiçi söylentileri sert bir dille eleştirdi

harvard-university.jpg

Son derece sıra dışı bir hareketle, First Lady Melania Trump, kocasının Harvard Üniversitesi'ne savaş açmaya karar verdiği iddialarını yalanlamak için bir açıklama yaptı çünkü okul geçen baharda oğulları Barron'u reddetti.

Trump'ın 2,65 milyar dolarlık federal hibeyi dondurması ve uluslararası öğrencilerin üniversiteye kaydolmasını engellemeye çalışmasının ardından geçen hafta sosyal medya söylentileri dolaşmaya başladı. Bu hamle daha sonra bir ABD yargıcı tarafından Cuma günü engellendi.

X'teki kullanıcılar Trump'ın sert önlemlerine hemen tepki gösterdi, hatta bazıları başkanın eski Başkan Barack Obama'nın kızı Malia'nın Harvard mezunu olmasından dolayı kıskanç olduğunu bile öne sürdü.

Melania'nın sözcüsü Nick Clemens, Salı günü The Palm Beach Post'a şunları söyledi: "Barron Harvard'a başvurmadı ve onun veya onun adına herhangi birinin başvurduğuna dair herhangi bir iddia tamamen yanlıştır."

"Birçok üniversiteye kabul edildikten" sonra Donald Trump geçen yıl Eylül ayında en küçük oğlunun yıllık öğrenim ücretinin yaklaşık 62.700 dolardan başladığı NYU'nun Stern Okulu'na işletme alanında bir derece almak için gideceğini doğruladı.

Doug Wahl adlı bir X kullanıcısı, MAGA'nın Harvard'a yönelik öfkesinin okulun Barron'ı kabul etmemesi nedeniyle olduğunu iddia edenler arasındaydı.

"Bu kadar basit. Barron Harvard tarafından reddedildi. Malia kabul edildi!" dedi Wahl. "MAGA bundan nefret ediyor! Irkçı kanlarını kaynatıyor! Trump yönetiminin Üniversite'nin peşine düşmesinin nedeni bu - bundan başka bir şey değil."

1,98 boyundaki genç, Mayıs 2024'te Florida'nın West Palm Beach kentindeki Oxbridge Akademisi'nden mezun oldu.

Trump o zamanlar The Daily Mail'e oğlunun babasının izinden giderek Pennsylvania Üniversitesi'nin Wharton Okulu'na gitmeyi planladığını ancak sonunda NYU'yu seçtiğini söylemişti. Barron, 2028'de NYU Stern'den mezun olacak.

Salı günü, Trump yönetimi Harvard'a yönelik saldırılarını ikiye katladı ve üniversitenin başkanın taleplerine geri adım atmayı reddetmesinin ardından Harvard ile yaklaşık 100 milyon dolar değerindeki sözleşmeleri keseceğini açıkladı.

Geçtiğimiz hafta Harvard, F-1 öğrenci vize değişim programının ortadan kaldırılmaya çalışılmasının ardından Beyaz Saray'a "Birinci Değişiklik'in açıkça ihlali" nedeniyle dava açtığını duyurdu.

Harvard'ın avukatları, Trump'ın antisemitizme karşı sert önlemler alınmasını talep etmesinin ardından kurumu savunan bir açıklama yaparak şunları yazdı: "Üniversite bağımsızlığından veya anayasal haklarından vazgeçmeyecek. Ne Harvard ne de başka bir özel üniversite federal hükümet tarafından devralınmasına izin veremez."

"Buna göre, Harvard hükümetin şartlarını prensipte bir anlaşma olarak kabul etmeyecek."

Üniversite, "üniversitenin yaptıkları ve yapmayı planladıkları hakkında diyaloğa açık" kalacağını belirtti. Trump yönetiminin taleplerine boyun eğmeyi reddetti.

The Independent, yorum almak için Harvard ve First Lady Melania Trump ile iletişime geçti.

Kaynak: The Independent

• Admin
Gönderi tarihi:

Trump, Harvard'a Açılan Savaşın Oğlunun Üniversiteden Reddedilmenin İntikamı Olduğu İddiasına Öfkelendi

Donald Trump, yazar Michael Wolff'un Harvard'a karşı yürüttüğü haçlı seferinin kişisel olduğu iddiası üzerine Truth Social'da öfkelendi.

Başkan hakkında birkaç kitabın yazarı olan Wolff, geçen hafta The Daily Beast Podcast'te Trump'ın "Harvard'a giremediğini" ve şimdi intikam almak için üniversiteyi hedef aldığını iddia etti.

Trump üniversiteye hevesle saldırdı, federal fonlarını dondurdu, vergi muafiyet statüsünü tehdit etti ve uluslararası öğrenci kaydetmesini engellemek için harekete geçti.

Başkan, Wolff'un hikayesinin "tamamen YANLIŞ" olduğunu iddia etti ve Ivy League okuluna asla başvurmadığında ısrar etti.

Trump, Pazartesi günü sosyal medya platformunda "Üçüncü Sınıf Muhabir Michael Wolff, Sahte Haberlerin alçakları tarafından bile alay konusu olan, Harvard'ı 'dövmemin' tek nedeninin oraya başvurmam ve kabul edilmemem olduğunu söyledi," diye öfkelendi.

Trump, "Bu hikaye tamamen YANLIŞ, Harvard'a asla başvurmadım," diye devam etti. “Pensilvanya Üniversitesi Wharton Finans Okulu'ndan mezun oldum. Benim hakkımda yazdığı kitabın tam bir 'BOMBA' olmasından dolayı üzgün. Kimse istemedi çünkü 'haberciliği' ve itibarı çok kötü!”

Trump, diğer kitapların yanı sıra Ateş ve Öfke: Trump Beyaz Sarayı'nın İçinde ve Kuşatma: Trump Ateş Altında kitaplarını yazan Wolff ile uzun süredir bir husumet içindeydi.

Şubat ayında Trump, Wolff'un son kitabı All or Nothing: How Trump Recaptured America'yı "tıpkı yazdığı diğer ÇÖPLER gibi tamamen SAHTE BİR İŞ" olarak niteledi.

Trump o zamanlar Truth Social'da "Bir toplantı ayarlamak için beni defalarca aradı ama ben onu hiç geri aramadım çünkü ona bir röportajın güvenilirliğini vermek istemedim" diye yazmıştı.

Wolff, başkanın Harvard tarafından reddedildiği iddiasını ortaya atmadan önce bile, kan davasının nedeni konusunda spekülasyonlar yaygındı.

Beyaz Saray sözcüsü Trump'ın okuldan reddedildiği fikrini reddetti ve geçen hafta USA Today'e, başkanın "başarılı bir iş adamı ve tarihin en dönüştürücü başkanı olmak için Harvard gibi abartılı, yozlaşmış bir kuruma başvurmasına gerek olmadığını" söyledi.

Trump, Harvard'ı liberal önyargı ve antisemitizmle suçladı ve bu iddiaları saldırganlığını haklı çıkarmak için kullandı.

Wolff'a göre, Beyaz Saray çevrelerinde yaygın bir şaka, Trump'ın prestijli okula karşı savaşının bir başka Trump'ın, en küçük oğlu Barron'ın reddedilmesinden kaynaklandığını ileri sürdü.

Anlatı, görünüşe göre First Lady Melania Trump'a ulaştı ve Trump'ın sözcüsü Salı günü Barron'ın Harvard'a başvurduğu iddiasını "tamamen yanlış" olarak nitelendiren bir açıklama yaptı.

19 yaşındaki genç yakın zamanda New York Üniversitesi'ndeki birinci sınıfını bitirdi ve burada Stern İşletme Okulu'nda eğitim gördü.

Kaynak: The Daily Beast

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.