Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

  • Admin
Gönderi tarihi:

Evde Her Zaman Bulundurmanız Gereken 10 Temel Gıda

Bu size tanıdık geliyor mu? 100 dolar harcadıktan sonra marketten çıkıyorsunuz ve iyi, sağlıklı bir akşam yemeği için bir araya getirecek hiçbir şeyinizin olmadığını fark ediyorsunuz. Piller, kedi maması, çamaşır sabunu, sandviç poşetleri ve kurutulmuş kekik — hepsi gerekli, evet. Ancak iyi bir yemeğin yapı taşları değiller.

Groceries-Home.jpg

İki uzmanın yardımıyla, kilerinizde, buzdolabınızda ve dondurucunuzda bulundurmanız gereken etkili yenilebilir yiyeceklerin bir listesini yaptık. Bunlar kiler süperstarları değil; sizi oyunda tutacak sağlam yardımcı oyuncular. Dahası, nispeten ucuz ve kolayca bulunabiliyorlar.

Evde yemek yerken size nasıl hizmet edebilecekleri aşağıda açıklanmıştır — beklenmedik bir durum nedeniyle veya sadece dışarıda yemek yemekten daha ucuz olduğu için.

1. Pilav ve makarna

Pirinç ve makarna harika temel gıdalardır. Bir yemeği uzatmak için eklenebilir, tek başlarına servis edilebilir veya zarif bir yemeğin merkezi olarak kullanılabilirler.

Dolabınızda pirinç ve makarna varken, basit bir pilav, makarna ve peynir güveci veya daha karmaşık bir risotto veya lazanya hazırlayın.

Bonus olarak, düzgün bir şekilde saklarsanız pirinç stokunuz 30 yıla kadar dayanabilir ve bu da özellikle kıtlık olduğunda veya evde sıkışıp kaldığınızda kullanışlı hale getirir. Bu yüzden onu "Gerçekten Stoklamaya Değer 20 Şey"e dahil ettik.

2. Pizza hamuru

Bu listedeki hemen hemen her şey hazır olarak satın alınabilir, pizza hamuru da dahil, dondurucuda saklayabilir ve pizza, calzone, peynirli ekmek çubukları ve diğer ikramlar için hazırlayabilirsiniz. Kendi pizzanızı yapmak, paket servis veya teslimattan çok daha fazla para kazandırır.

Ancak önceden plan yaparak ve kendi kolay, hızlı pizza hamurunuzu yaparak daha da fazla tasarruf edebilirsiniz. Taze kullanın veya daha sonra kullanmak üzere dondurun.

"Ucuza Kolayca Yapabileceğiniz 10 Süper Basit Temel Gıda"da birkaç dolara mal olan ev yapımı pizza hamuru tarifi bulacaksınız.

3. Çevirme tavuk

Bu hazırlanmış tavuklar hayat kurtarıcıdır, diyor Dean Money Talks News'e.

Olduğu gibi servis etmenin yanı sıra, eti chili veya çorbaya da ekleyebilirsiniz. Pizzanın üstünü süslemek veya milyonlarca çeşit güveçte pişirmek için kullanabilirsiniz. Tavuk salatasının temeli olabilir veya nachos, enchiladas, taco ve köriye protein ve lezzet katabilir.

Çevirme tavuklar bu listedeki diğer ürünlerin raf ömrüne sahip değildir, ancak etin tadını çıkardıktan sonra karkasını dondurup daha sonra lezzetli bir et suyuna dönüştürebilirsiniz.

4. Tortillalar

Tortillalar basit bir Meksika yemeği olabilir, ancak kökenlerinin ötesinde çok yönlüdürler.

Minneapolis merkezli Star Tribune'ün eski yemek editörü ve yazar Lee Svitak Dean, "Bu her şeyin ambalajı, mükemmel bir ihtişamla sarılabilir, doldurulabilir, pişirilebilir veya katmanlar halinde olabilir," diyor.

Örneğin, tortillaları şunlar için kullanın:

Tavuk ve sebzeli sandviç dürüm
Yumurtayla doldurulmuş kahvaltılık burrito
Kesadilla
Tortilla çorbası
Ev yapımı cipsler
Katmanlı fasulye, tavuk, tortilla ve peynir güveci
Tortalar, enchiladalar ve taco'lar
Tamale turtası
Bireysel tortilla pizzaları

5. Peynir

Hangi peyniri sevdiğiniz önemli değil, peynirle yemek pişirmek "rendelenmiş" yemekler yapar.

Dean'den birkaç peynirli fikir:

Peyniri salatalara, pilav veya makarna yemeklerine, sebzelere, dolmalara ve gratenlere rendeleyin, rendeleyin veya doğrayın.
Sebzelerin üzerine rendelenmiş peynir serpin.
Sebzeleri peynirli sosla servis ederseniz, seçici yiyenler sebzeleri sevmeye ikna olabilir.
Peynir ayrıca iyi tatlılar da yapar - sadece ikisini saymak gerekirse, cheesecake veya coeur a la creme.

6. Konserve fasulye

Kaliforniyalı bir yazar ve Sacramento Bee'nin eski yemek eleştirmeni Kate Washington, "Konserve fasulye gizli bir silahtır" diyor.

Bunları doyurucu bir salatayı zenginleştirmek veya hızlı bir vejetaryen güveç veya çorba hazırlamak için kullanın. Washington, Money Talks News'e fasulyeleri otlar ve limonla ezerek bir sos haline getirin diyor.

7. Çırpılmış krema

Çırpılmış krema çok faydalıdır, ancak bir tarif gerektirdiğinde buzdolabında saklananları almak için markete koşmak can sıkıcıdır.

Washington'ın bir çözümü var: Trader Joe'nun raf ömrü uzun çırpılmış kreması oda sıcaklığında saklanabilir ve kullanılmadan önce buzdolabında saklanabilir.

Biraz krema sıradan bir yemeği güzelleştirir. Çorbaya ekleyebilir, çırpılmış yumurtalara çırpabilir veya tavuk veya domuz eti için mükemmel bir tava sosu yaratabilirsiniz.

8. Tavuk suyu

Konserve, karton veya ev yapımı olsun, tavuk suyu her zaman evinizde bulunmalıdır.

Aşçılar bir yıl boyunca her gün tavuk suyu bazlı bir çorba yapabilir ve fikirleri tükenmez.

Swanson et suyu ve bulyonlarının üreticisi Campbell Soup Co., et suyu ile bulyon arasındaki farkın ince olduğunu söylüyor. Bunlar benzer şekillerde ve biraz farklı malzemelerle yapılır. Campbell's şunları kullanmanızı öneriyor:

Sos ve et suyu yapmak için et suyu
Çorba ve garnitürlerde et suyu — örneğin patates püresi, pilav ve dolma — ve makarna veya sebze pişirirken su yerine kullanılması

9. Arpacık soğanı

Krema gibi, arpacık soğanı da sıradan bir yemeğe canlılık katar.

Washington neden onları seviyor? "Soğan ve sarımsaktan daha çok yönlüdürler ve her ikisinin veya ikisinin yerine geçebilirler," diyor.

Kızartmalara ve suflelere doğranmış arpacık soğanı ekleyin. Pizza veya bruschetta üzerine serpin.

10. Yumurta

Son zamanlardaki fiyat artışlarına rağmen, yumurtaları elinizin altında bulundurmaya değer. Birincisi, protein ve D vitamini açısından zengin bir besin kaynağıdır.

Ve Dean'in belirttiği gibi, yumurtalar neredeyse tavuk kadar çok yönlüdür.

Şüphesiz en sevdiğiniz hazırlama yönteminiz vardır: çırpılmış, fırınlanmış, kızartılmış, haşlanmış veya sert pişmiş. Dean, frittata, kiş, omlet ve sufle gibi zarif yumurta yemeklerini de içerecek şekilde bilindik repertuarı genişletmenizi öneriyor.

Yumurtalar ayrıca Fransız tostu, krep ve Hollanda usulü krep yapmanıza da olanak tanır. Balık filetosu ve tavuk pirzolası gibi galeta ununa bulanmış yemekleri hazırlamak için bunları galeta ununa bulayarak kullanabilirsiniz.

Kaynak: Money Talk News

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.