Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

  • Admin
Gönderi tarihi:

Üniversite işbirliğiyle yeni sıfır bilgi konum doğrulama yöntemi geliştirildi

  • Birçok araştırmacı konum paylaşımı için yeni bir yöntem buldu
  • Yöntem, ilgili verileri paylaşırken kullanıcı gizliliğini koruyor
  • Sektörler arasında büyük etkileri olabilir

New-zero-knowledge-location-authentication-method.jpg

Araştırmacılar, hassas konum verilerini paylaşmak zorunda kalmadan nerede olduğunuzu "kanıtlamak" için yeni bir yöntem buldular.

Bu yöntem benimsenirse, yolculuk paylaşımı veya teslimat, akıllı şehirler ve toplu taşıma veya dijital reklamcılık ve pazarlama gibi işletmeler için büyük etkileri olabilir.

Yakın zamanda 2025 IEEE Güvenlik ve Gizlilik Sempozyumu'nda sunulan makale, yazarlar Jens Ernstberger (Münih Teknik Üniversitesi), Chengru Zhang (Hong Kong Üniversitesi), Luca Ciprian (Münih Teknik Üniversitesi), Philipp Jovanovic (Londra Üniversitesi) ve Sebastian Steinhorst (Münih Teknik Üniversitesi) tarafından hazırlandı. Makalenin adı "Doğru Kayan Noktalı SNARK'lar Aracılığıyla Sıfır Bilgi Konum Gizliliği".

Aura'nın ebeveyn kontrol yazılımıyla web sitelerini ve uygulamaları filtreleyebilir, engelleyebilir ve izleyebilir, ekran süresi sınırları belirleyebilirsiniz. Ebeveynler ayrıca ihlal uyarıları, Dark Web izleme, VPN koruması ve antivirüs alacaktır.

Nasıl çalışır ve dezavantajları nelerdir?

Basitleştirilmiş olarak, şu şekilde çalışır: tam konumlarını ifşa etmek yerine (bugün olduğu gibi), kullanıcı bir kriptografik taahhüt oluşturur (esas olarak, veriler bir kripto anahtarının arkasında kilitlenir). Veriler değiştirilemez, ancak üçüncü taraflar tarafından da görüntülenemez.

Ardından, cihaz sıfır bilgi kanıtı algoritması çalıştırarak kripto anahtarının arkasında kilitlenen verilerin doğru olduğunu kanıtlar. Sonuç olarak, doğrulayıcı (bir uygulama veya sunucu olabilir) sıfır bilgi kanıtını kontrol eder ve kriptografik özellikler nedeniyle, tam koordinatları görmeden konumun koşulu karşıladığını güvenle doğrulayabilir.

Yöntemin temel sınırlaması, konum verilerinin gerçekliğini doğası gereği garanti etmemesidir. Sistem, konum verilerini ilk etapta sağlamak için cihaza veya kullanıcıya güvendiğinden, yine de sahte olabilir (örneğin, GPS verileri sahteyse).

Makalede, araştırmacılar bir konum kanıtının sahte olmadığını doğrulamak için bir çözüm önerdiler; bu, üçüncü bir tarafla (örneğin, Küresel Navigasyon Uydu Sistemi (GNSS) sinyalleri) ağ iletişimini içerir. Bu durumda, cihazın nerede olduğunu söylediğine dair veriler artık etkileşimsiz olmayacaktır.

Kaynak: TechRadarPro

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.