Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

• Admin
Gönderi tarihi:

Donald Trump, son ticaret tarifesi görüşmelerindeki Barbie hatası nedeniyle 'en aptal lider' olarak nitelendirildi

Barbie.jpg

Donald Trump'ın ticaret tarifeleri savaşı, son tehdidiyle Barbie'ye odaklandığı ortaya çıktıktan sonra tuhaf bir hal aldı. Küresel çalkantıların ortasında, ABD Başkanı neredeyse her ülkeye yaptırım uyguladı, ancak Çin, Kanada ve Meksika dışındakilere 90 günlük bir indirim süresi tanıyarak tarifelerini %10'a düşürdü.

Trump'ın son hamlesi, birçok ülkeyi ABD mallarına uyguladığı tarifeleri düşürmeye yöneltti ve olası bir durgunluk endişelerini artırdı. Çin'in bu politikaların yükünü hissetmesiyle birlikte, Mattel CEO'su Ynon Kreiz, üretimi Çin'den uzaklaştırma planlarını duyurdu, ancak ABD'ye değil.

CNBC'ye konuşan Kreiz, "Verimli ve daha üretken olabileceğimiz diğer ülkelerdeki üretimin, ABD dışında üretim yapmak ile Amerika'da tasarım ve yaratıcılık açısından ürün geliştirmeye devam etmek arasındaki en iyi denge olduğuna inanıyoruz." dedi. Bu, CNN'in Trump'a büyük bir son dakika duyurusunda yıkıcı bir darbe indirmesinden sadece birkaç gün sonra geldi.

Trump, Beyaz Saray'dan görüntülerin yer aldığı bir TikTok videosunda şöyle karşılık verdi: "Mattel için, 'karşı hamle yapacağız, başka bir yere gidiyoruz. Sorun değil, bırakın gitsin, oyuncaklarına %100 gümrük vergisi koyalım ve Amerika Birleşik Devletleri'nde tek bir oyuncak bile satmayacak ve bu onların en büyük pazarı."

Bu arada, NBC'nin Meet The Press programına katılırken Barbie hakkında şunları ekledi: "Bence güzel bir kız bebeğin - yani 11 yaşında - 30 bebeğe ihtiyacı yok. Bence üç veya dört bebeğe sahip olabilirler çünkü Çin ile yaptığımız şey inanılmazdı.

"Çin ile yüzlerce milyar dolarlık bir ticaret açığımız vardı. 30 bebeğe ihtiyaçları olmadığını söylüyorum."

Tepki olarak bir TikTok kullanıcısı yalvardı: "Kim onun medyayla konuşmasına izin veriyor, lütfen durdurun!" Bir diğeri Trump'ı "dünya tarihinin en aptal lideri" olarak eleştirdi.

TikTok'ta daha fazla alay konusu, Trump'ın Mattel'i bir ülke sanması ve kullanıcıların şoklarını dile getirmesiydi. Bir kişi şaka yaparak karışıklığa atıfta bulundu: "Dün gece Barbie Filmi'ni izledi ve gerçek bir yer olduğunu düşündü."

İkinci bir kişi sordu: "Mattel'i ziyaret etmek için vizeye ihtiyacınız var mı? Güzel bir ülke olduğunu duydum, başkan Barbie'nin orada hayalindeki evi var." Temayı sürdüren üçüncü bir yorumcu espri yaptı: "Mattel'de doğdum ama LEGO ülkesine göç ettim. Konut daha iyiydi."

Dördüncüsü şunu önerdi: "Birisi ona Barbie'nin Mattel'in başkanı ve G.I. Joe'nun ordunun lideri olduğunu söylemeli. Belki onlarla görüşmeli." Beşinci kişi eğlenceye katılarak 78 yaşındaki Trump'ı hedef aldı: "Hahahaha aman Tanrım Mattel nerede? Barbie'lerimin nereden ışınlandığını hep merak etmişimdir. Mattel ülkesinden bir Barbie'nin daha iyi bir lider olacağından eminim!"

Kaynak: The Mirror US

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.