Zıplanacak içerik
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Tartışma ve Paylaşımların Merkezi - Türkçe Forum - Turkish Forum / Board / Blog

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Gönderi tarihi:

AKP, yeni anayasa taslağını Türk kamuoyundan önce AB ile paylaşacak. Bugün Lizbon'daki AB-Türkiye Troyka toplantısında AB Komisyonu ve dönem başkanı Portekiz'e taslağın esasları anlatılacak.

 

Bugün AB dönem başkanı Portekiz'in başkenti Lizbon'da yapılacak olan siyasi direktörler düzeyindeki Türkiye-AB Troykası toplantısında Türk heyeti, "sivil anayasa" çalışmalarını anlatacak. AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat da AB büyükelçileriyle bir araya gelerek taslak hakkında bilgi verecek.

 

AKP anayasa taslağının son hali ile ilgili olarak TBMM ve Türk kamuoyundan önce Avrupa Birliği'ni bilgilendirecek. Sapanca'da hazırlanan taslak ilk olarak bugün Portekiz'in başkenti Lizbon'da düzenlenecek olan AB-Türkiye Troyka toplantısında masaya yatırılacak. Yine bugün AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, AB büyükelçileri ile bir araya gelecek ve taslak konusunda bilgi verecek.

 

Hükümet, yeni hazırladığı anayasa konusunda, Türk kamuoyu, TBMM ve muhalefet partilerinden önce AB'yi bilgilendirecek. Bugün AB dönem başkanı Portekiz'in başkenti Lizbon'da yapılacak olan siyasi direktörler düzeyindeki Türkiye-AB Troykası toplantısında Türk heyeti, "sivil anayasa" çalışmalarını anlatacak. Heyete Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Acet başkanlık edecek. Üst düzey diplomatik kaynakların verdiği bilgiye göre, toplantıda Sapanca'da önceki gün büyük oranda tamamlanan AKP MKYK'sinde tartışılması planlanan taslak temel alınacak. Türk tarafının bu hamle ile içerisinde oldukça fazla eleştirinin yer alacağı ve kasım ayında yayımlanacak olan ilerleme raporunu yumuşatma çabasında olduğu kaydediliyor.

 

Lizbon toplantısı sırasında AB tarafı ise Türkiye'nin kısa vadeli reform beklentilerini bir kez daha dile getirecek. Bu çerçevede AB heyeti, kasım başında Avrupa Komisyonu'nca yayımlanan ilerleme raporu öncesi, Vakıflar Yasası'nın onaylanması ve TCK'nin tartışmalı 301. maddesinin değiştirilmesine ilişkin ısrarlı taleplerini tekrarlayacak.

 

Her dönem başkanlığında bir kez yapılan Troyka Toplantısı'nda mevcut Dönem Başkanı Portekiz, sonraki Dönem Başkanı Slovenya siyasi direktörleri ve AB Komisyonu ile Konsey üst düzey yetkilileri yer alacak.

 

AKP bugün de Ankara'daki AB büyükelçilerini bilgilendirecek. Anayasa değişikliği çalışmalarına başkanlık eden AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat AB büyükelçileri ile bir araya gelecek. AB Dönem Başkanı Portekiz'in büyükelçiliğinde gerçekleştirileceği belirtilen buluşmada Fırat, büyükelçilere taslak konusunda bilgi verecek ve bu konudaki sorularını yanıtlayacak. Fırat'ın, yeni hükümetin AB sürecine ilişkin diğer reform planları ve çalışmalarına da değineceği toplantıda AB büyükelçileri, özellikle Avrupa Komisyonu'nca kasım ayı başında ilerleme raporunun yayımlanmasından önce yeni adımların atılmasının önemini vurgulayacaklar.

 

Bu çerçevede, büyükelçilerin, AB'nin, Ankara'ya Vakıflar Yasası ve ifade özgürlüğü açısından büyük önem verilen, TCK'nin 301. maddesinin değiştirilmesi taleplerini dile getirecekleri belirtiliyor.

 

Alıntıdır

Gönderi tarihi:

O anayasanin hazirlanmasini,neyi degistirmeleri gerektigini neyi baski altina almalari gerektigini öneren AB-ABD olduguna göre AKP nin bu anayasa degisikligi icin ilk onayi hamilerinden almasi cok dogaldir.

 

 

 

saygilarla

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.