Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:

GELIN HEP BERABER ILIMLI ISLAMA YARDIMCI OLALIM!

Sevgili Muki

gördüklerindede haklılık payı vardır muhakkak ama oruç tutan ve bunun manasını anlamaya çalışan biri olarak rahatlıkla söyleyebilirim çok sabırsızdım ama yemekle çok aram yoktur yani ben yaşamak için yiyenlerdenim yinede insan 16/17 saat açlık çekince sıkıntıyla beraber direnç gösterebilmeyide öğreniyor...

Açlığın ne olduğunu açları görerek anlamakta var ama açlık çekerken anlamak daha başka... Şimdi ben inandığım değerlerin benim için ne ifade ettiğini ancak kendim bilirim bunu ne sana nede başkasına anlatamam... Zaten tamamen beni ilgilendirir...

Orucun diğer semavi dinlerdede olduğu biliniyor değişime uğradığıda söyleniyor... Evet oruç tutmak zordur çalışanlar için çok daha zor hele emek işçileri için müthiş bir irade gerektiriyor... Ben Allah'ın rızası için oruç tutan herkesin bu ibadetinin kabul olmasını dilerim... Bunu tartışmaktansa biz ne yapabilirizi konuşmak daha güzel olur galiba...

Jön film içinde teşekkürler...

sayin sardunyam izininle bu iletinle yola cikiyorum.!

Cok güzel düsünce ,, neden bizler dini sorunlarimizdan bu kadar uzak kaliyoruz ,,sonra bakiyoruz bizi dini konularla bizleri ülkemizi zor duruma sokmaya calisanlarin ,, dini konulari okadarda kavramadiklarini görüyoruz.!!

fakat genede herkesin üzerinde keskin etkileri oluyor.. anlattiklarida yari arapca yari türkceye yakin ne kadar yakinsa araplar bile anlamiyor bizim buralarda bizimkilerin agizlarindan firlattiklari kelimeyi.. ama ülkemizde böylelerin karsisinda iki büklüm oluyorlar...

sayin sardumyam konusmak daha güzel olur demissiniz ,, bana su soruma müsade varmi sormakta ,, yoksa cokmu abes olur..!!!

hani esarpi ,, türbana cevirenler sorun olmazda bizler dini acidan bir istekte bulunsak .. dini afarozmu olur...

yani benim önerim bir ay ramazan tamam ,, fakat bir ay oruc degilde bir haftaya indirsek referandurum yapsak öyle ya ilimli islami yakalacagiz ,, madem yakalamak istiyoruz hadi yakalayalim .!!

hani kurban bayraminida kaldirsak öyle ya bütün dünyayi müslüman yaptik ozaman ne olur hayvanlarin hali bir gecede silip süpürürüz yer yüzünden ,, öyle degilmi birde herkesin alim gücü yüksek olursa ...

hani o olmuyorsa kaldirmak insanlara hak ise ozaman sadece ihtiyaci olan kisiler icin olabilir sadece onlar icin yani kendin kesip kendin yemek degil kemiginin üzerinde bir siyrik eti insanlara sunmak degil..!!

alman cifciler zaten kurban bayraminda türklerden hayvanlarin yavrularini birde damizliklari sakliyorlar,, inanin onlari saklamasak onlarida yok edecek diyorlar bizahat bu olaylara burda herkes sahit..!! ben dahil

sonra inanin o aylarda hayvanlar insanlarin tamtam seslerini hissediyorlar ve yerlerinde huzursuz panik icinde yasiyorlar

bence ilimli islama bizlerin laik düsünce yapisi yardimci olur bence islam aleminin temel eksikligide bu .. yoksa onlarin amaci gladyotör olmak.!

bir düsün en ilmlisi bizde bizim ülkemizde onlar hangi ilimi istiyor ..!! böyle düsünceler duydukmuki agizlarindan veya uygulamaya gectiklerini ...

simdiye kadar gectikleri uygulamalar neler ... tekkeler ,tarikatlar ,

ben diyorumki onlar degil bizler ilimli islama yön verelim en azindan düsüncelerimizi icimizde sakli kalmis veya saklatmislar,saklatmaya basarmislar bir bir onlari onlar gibi aciga cikaralim... acaba diyorum ne kadar sakli kalmis düsüncelerimiz vardir .. böyle olsaydi bu durumlari yasamazdik diye..

hani diyoruz ya yüzde doksan müslüman ülkeyiz ozaman niye bizler hep siperdeyiz onlar ne kadar cesur isteklerini ortaya koyuyorsa bizlerde koyalim ..

kurban bayramlari bir kan gölüne dönüyor , hic olmazsa onlari kurtarma imkanimiz var.!!

...........

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.