Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 13 Nisan Admin Gönderi tarihi: 13 Nisan Yeni bir köpek sahibi misiniz? İşte kaçınmanız gereken 15 eğitim hatası! Köpek eğitiminde yapılan küçük hatalar bile köpeğin refahı ve sahibiyle olan ilişkisi için büyük sonuçlar doğurabilir. Bu makale en yaygın hataları ele alıyor ve bunlardan nasıl kaçınılacağına dair somut tavsiyeler sunuyor. Amaç, güvenli ve iyi ayarlanmış bir köpekle daha uyumlu bir günlük yaşam yaratmaktır. Belirsiz kurallar ve tutarsızlık Kurallar belirsiz olduğunda ve sürekli değiştiğinde köpek kafası karışır. Bu, köpeğin neyin doğru neyin yanlış olduğunu bilmediği için güvensizliğe ve istenmeyen davranışlara yol açar. Tüm ailenin uyacağı net, tutarlı kurallar belirleyin. Sosyalleşme eksikliği Köpek, ilk haftalarında yeni insanlara, hayvanlara ve ortamlara yeterince maruz kalmaz. Bu, hayatının ilerleyen dönemlerinde korkuya, gerginliğe ve saldırgan davranışlara yol açabilir. Köpeğinizi küçük yaştan itibaren güvenli ve kontrollü bir şekilde farklı ortamlara ve deneyimlere tanıtın. Aşırı cezalandırma Sert cezalandırma, köpek ve sahibi arasında korku ve güvensizlik yaratır. Öğrenmeyi engeller ve strese veya saldırganlığa yol açabilir. Ceza yerine olumlu pekiştirme ve nazik düzeltme kullanın. Sabırsızlık Gerçekçi olmayan beklentiler hem köpek hem de sahibi üzerinde baskı yaratır. Hayal kırıklığı, uygunsuz eğitim yöntemlerine yol açabilir. Öğrenmenin zaman aldığını kabul edin ve hızı köpeğin seviyesine göre ayarlayın. İstenmeyen davranışları ödüllendirme Köpek uygunsuz davrandığında ilgi görür veya ödül alır. Bu, davranışı pekiştirir ve değiştirmeyi zorlaştırır. İstenmeyen davranışları görmezden gelin ve yalnızca teşvik etmek istediklerinizi ödüllendirin. Zihinsel uyarım eksikliği Köpek görev veya zorluk olmadan sıkılır. Sıkıntı, yıkıcı davranışa ve huzursuzluğa yol açabilir. Koku oyunları, numaralar veya problem çözme gibi günlük zihinsel görevler sağlayın. Yetersiz fiziksel egzersiz Çok az egzersiz aşırı enerji ve huzursuzluğa neden olur. Bu, havlamaya, hiperaktiviteye ve diğer davranışsal sorunlara yol açabilir. Cinsine uygun günlük yürüyüşler ve fiziksel aktiviteler sağlayın. Köpeği insanlaştırma Köpek, yerine getiremeyeceği beklentiler geliştirir. Bu, hem köpek hem de sahibi için hayal kırıklığı ve kafa karışıklığına neden olur. Köpeği olduğu gibi görün - kendi ihtiyaçları ve içgüdüleri olan bir hayvan. Aynı anda çok fazla komut Köpek hangi komuta yanıt vereceğini bilemez. Bu, kafa karışıklığına ve itaatin azalmasına yol açar. Bir seferde net bir komut verin ve bir yanıt bekleyin. Tutarlı olmayan eğitim Eğitim düzensiz olduğunda köpek öğrenmez. Rutin eksikliği, öğrenilen davranışları sürdürmeyi zorlaştırır. Düzenli olarak eğitim alın ve bunu günlük yaşamın tutarlı bir parçası haline getirin. Vücut dilini görmezden gelme Birçok insan stres veya rahatsızlık sinyallerini göz ardı eder. Bu, yanlış anlaşılmalara ve potansiyel çatışmaya yol açar. Köpeğinizin vücut dilini okumayı ve saygı duymayı öğrenin. Köpeğe yalnız kalmayı öğretmemek Köpek sürekli arkadaşlığa bağımlı hale gelir. Bu, ayrılık kaygısına ve yıkıcı davranışlara yol açabilir. Yavruluktan itibaren yalnız kalma eğitimini kademeli olarak verin. Ödül kullanımındaki hatalar Kötü zamanlama, istenmeyen davranışları ödüllendirebilir. Yanlış zamanda verilen ödüller köpeği şaşırtır. Ödülü tam olarak istenen davranış gerçekleştiğinde verin. Cins özgü ihtiyaçları hafife almak Bazı cinsler diğerlerinden daha fazla aktivite ve uyarıma ihtiyaç duyar. Anlayış eksikliği, hayal kırıklığına uğramış ve huzursuz köpeklere yol açar. Cinsinizin ihtiyaçlarını öğrenin ve eğitimi ve aktiviteyi buna göre ayarlayın. Yardım istemek için çok uzun süre beklemek Çok uzun süre görmezden gelindiğinde sorunlar büyür. Bir davranış ne kadar uzun süre devam ederse, değiştirmek o kadar zor olur. Bir sorunla nasıl başa çıkacağınızdan emin değilseniz, erkenden profesyonel yardım alın. Kaynak: Dagens Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.