Misafir maraba Gönderi tarihi: 3 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 3 Ekim , 2007 ...............soru sormak istediğimizde eli tesbihli mahalle delikanlılarından bir farkımız olmalı diye düşünüyorum... bizim okuduğumuz kuran ortada..sizin de hangi malzemelerle hangi bakış açısıyla beslendiğiniz ortada...sizin yazdığınız yazı (1 kere okuyunca da anlaşılıyor) iftiralarla dolu....islamlar islamcılar vs kelimeleri özellikle uyduruyorsunuz...yazıda kin ve nefrete malzemeden başka birşey yok... burada dini konuları insaf ölçüleriyle tartışmaya paylaşmaya çalışıyoruz ama ne kadar imkansız olduğunu görüyorum üzülerek... ...önyargılarınız bu dini karalamaya yetmez...malzemeniz ne kadar bol olursa olsun...kuran asırlar öncesinden gelen bir metin değildir...geçmişle geleceğin köprüsüdür... insan eksenli bir medeniyettir...inananları bağlar... size düşen kendi medeniyetinizi kurmaktır....özgürsünüz dinden soyutlanınca alabildiğine....neyi bekliyorsunuz yıllardır...kurun medeniyetinizi....bilimsel keşiflere yelken açın.... biz de alkışlayalım...yeter ki gölge etmeyin inananlara... Sayın 4evsim, cevaplarda da insanlar "eli tespihli mahalle mahalle delikanlıları"na benzememeli. Latif şener arkadaşımızın yazısı adete bilimsel bir eser olmuş 3 kez değil bir çok kez okunmalı. Diğer iletimde söylediğim gibi doğruları görebilmek samimi bir araştırıcı zihniyetle mümkündür. Peşin kabulcülükle, yada arap kültürü özentisi ile olmuyor... Alıntı
Misafir 4mevsim Gönderi tarihi: 3 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 3 Ekim , 2007 iletimde neyi beğenmediniz ...yazıyla ilgili düşüncelerimi dile getirdim...iddiaların hiçbiri cevapsız değil...bunları konuşalım dediğmde anlamadığım bir şekilde ıkınıp sıkınmakla suçlanma ya da alayla karşlaşıyorum...veya bir ortak değerler platformu üzerinden gidelim dediğimde tartışmak istemediğinizi söylüyorsunuz... din bilim rakip değildir...her ümmetin bir eceli vardır der kuranda...ibn haldu devletler insanlar gibidir der...doğar büyür ve ölürler...bir devletin yıkılmasını ya da geri kalmasını sadece dinle açıklayamazsınız... bu tarih adına hiçbirşey bilmemektir... yunan tanrılarının ******** ortadadır...ama buna rağmen bilime çok şey katmşlardır ama yok olmuşlardır...müslümanlar aydınlık dönemlerinde bilimi ileriye taşımışlardır....şimdi desek ki hani çocukların oyun oynarken küsmeleri gibi oynamıyorum ver benim oyuncağımı....ve müslümanlar batının elinden SIFIR ı alsalar biz buldk diye batı tepetaklak olmaz mı ve tüm dünya....böyle mi bakmalı olaylara...bilim anlayışınız bu mu... islamda kadın....kadın insanlık tarihi boyunca sorun yaşamıştır ve sorun olarak görülmüştür...bu günün dünyasında da kadın sömürü aracı yapılmaktan kendini kurtarabilmiş değildir...ben bir kadınım...dindar bir kadın...kadın olduğum için sorunlarla karşılaşmıyorum desem yalan olur...ama dindar bir kadın olarak ta sorun yaşıyorum...çin de de mozambikte de kadın sorun yaşıyor...ben kendi çözümümü arıyorum ve kendimi geleneksel değil gerçek kuran anlayışında anlamlandırıyorum...bu da benim özgürlüğüm... müzik yasağı diye bir şey var mı islamda ....yasak kutsala saygısızlık içeren sözlere yöneliktir..bu müzik olabilir şiir olabilir vs.... bu memlekette hangimiz sezen aksunun şarkılarını dinlemeden büyüdük...gerçi lise yıllarında hayranlıkla ahmet kaya dinlerdim hala severim...suçu saz çalmak olanların yanında yer almak adına... islamı türklere düşmanmış gibi göstermek ancak bu milletin sinesinden bu dini sökmeyi hedef alan insanların malzemesidir...bu millet asırlar olmuş bu dini kabul edeli..benimseyeli...özümseyeli...araya engeller konsa da kuranla gerçek manada buluşmasına ...yine de kopmamıştır inancından...ben bu dini küçüklüğümde babamın okuduğu mesneviyle mevlanayla yunusla sevdim...peygamberimi kuranımı sevdim ve büyüdükçe anlamaya başladıım...sevgi nedir... savaş dini değildir islam....ama buna rağmen bir vakıadır savaş...insanlık savaşmaktan vazgeçmediği sürece zulüm devam ettiği sürece bu din savaşı emredecek ve inananlarını cenetle müjdeleyecektir......biz ne kadar kuranın savaş emri savunma ve zulme yöneliktir desek te bunu görebilmeye önyargılar izin vermeyecektir... atatürk dindar halkıyla ve gerçek dindar alimlerle kurtuluş mücadelesini gerçekleştirmiştir ve din alimlerinin çoğunlukta olduğu bir meclisle açlışını yapmıştır... aksini iddia edenler din düşmanları ve yobaz takımıdır...bu millete düşman olanlar bu milleti ********** ise hep hak ettiklerini bulmuşlardır...zaman herşeyin ilacıdır... daha eksik kalan ne var bilemiyorum yazıda söylenen...hepsini cevaplamak isterdim...cariye ve köleler konusu da böyle eğer savaşlar biterse kölelik te biter esirlik te biter...islam islama giren esirleri zaten özgür kılmış...diğerleri ise toplumun içine alınmış sosyal yaşamın içine alınmış ve bu şekilde bir çözüm getirmiş...gerekirse bir zamanda bir dönemde bu uygulama yine böyle yapılacak denmiş...onlar kardeşlerinizdir denmiş...onlara yediğinizden giydiğinizden verin denmiş...ama siz hayır bu böyle olmaz dersiniz başka çözüm üretirsiniz...yeter ki insana yaraşır olsun....modern dünyanın çözümü gözler önünde...şehrin dışında bir boş alana insanları topluyorlar...etrafına tel örgü çekiyorlar...elektirik veriyorlar hatta...sonra da köpekleri salıp ölüme terkediyorlar....ya da guentamala...ırak....tercih sizin.... cariyeleri de evlere vermiş.. orta malı olmasınlar diye ..bir evin korumasına bırakılmış....cariyelerden cinsel anlamda faydalanma diye bir şeyi uyduranlar insanlıktan yoksun kalmışlardır...peygambere özel bir durum olarak çok evlilik apmasına yönelik olarak 2 cariye ile evlenmiştir...evlenmiştir diyorum cariye de olsa peygamber onları nikahlamak suretiyle evlenmiştir....hiç bir sahabi nikahsız olarak bir cariyeden cinsel anlamda faydalanmamıştır...bunun yolu nikahtır... daha bir çok konu var elbette.... ben bunları sizlerle karşılıklı konuşmak istedim sadece ...ama dindar sa bir insan ne artısı olabilir ki....ne söyleyebilir ki....haklısınız....bildiklerim bilmediklerimden fazla....aksini iddia etmiyorum....ama taraflılıkla suçladığınız müslümanlara karşı size de söylenebilecek tek söz var...önyargılı oluşunuz... bizim kültürümüzde tartışmak kelimesi hep olumsuz algılanır...almanca discutieren dediğinizde karşılıklı meseleleri müzakere etmek anlaşılır...biz ise tartışmayı illa kendi fikrimizi başkasına empoze etmek için bağırıp çağırmayı kavga etmeyi laf yarışı yapmayı daha da olmadı hakaret edip üstün çıkmaya çalşmayı anlıyoruz... ne yapalım bu da bizim ayrıcalığımız olsun.... şimdilik bu forumda artık ileti yazmamaya karar verdim...hepinize selamlar.... Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 3 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 3 Ekim , 2007 iletimde neyi beğenmediniz ...yazıyla ilgili düşüncelerimi dile getirdim...iddiaların hiçbiri cevapsız değil...bunları konuşalım dediğmde anlamadığım bir şekilde ıkınıp sıkınmakla suçlanma ya da alayla karşlaşıyorum...veya bir ortak değerler platformu üzerinden gidelim dediğimde tartışmak istemediğinizi söylüyorsunuz...din bilim rakip değildir...her ümmetin bir eceli vardır der kuranda...ibn haldu devletler insanlar gibidir der...doğar büyür ve ölürler...bir devletin yıkılmasını ya da geri kalmasını sadece dinle açıklayamazsınız... bu tarih adına hiçbirşey bilmemektir... yunan tanrılarının ******** ortadadır...ama buna rağmen bilime çok şey katmşlardır ama yok olmuşlardır...müslümanlar aydınlık dönemlerinde bilimi ileriye taşımışlardır....şimdi desek ki hani çocukların oyun oynarken küsmeleri gibi oynamıyorum ver benim oyuncağımı....ve müslümanlar batının elinden SIFIR ı alsalar biz buldk diye batı tepetaklak olmaz mı ve tüm dünya....böyle mi bakmalı olaylara...bilim anlayışınız bu mu... islamda kadın....kadın insanlık tarihi boyunca sorun yaşamıştır ve sorun olarak görülmüştür...bu günün dünyasında da kadın sömürü aracı yapılmaktan kendini kurtarabilmiş değildir...ben bir kadınım...dindar bir kadın...kadın olduğum için sorunlarla karşılaşmıyorum desem yalan olur...ama dindar bir kadın olarak ta sorun yaşıyorum...çin de de mozambikte de kadın sorun yaşıyor...ben kendi çözümümü arıyorum ve kendimi geleneksel değil gerçek kuran anlayışında anlamlandırıyorum...bu da benim özgürlüğüm... müzik yasağı diye bir şey var mı islamda ....yasak kutsala saygısızlık içeren sözlere yöneliktir..bu müzik olabilir şiir olabilir vs.... bu memlekette hangimiz sezen aksunun şarkılarını dinlemeden büyüdük...gerçi lise yıllarında hayranlıkla ahmet kaya dinlerdim hala severim...suçu saz çalmak olanların yanında yer almak adına... islamı türklere düşmanmış gibi göstermek ancak bu milletin sinesinden bu dini sökmeyi hedef alan insanların malzemesidir...bu millet asırlar olmuş bu dini kabul edeli..benimseyeli...özümseyeli...araya engeller konsa da kuranla gerçek manada buluşmasına ...yine de kopmamıştır inancından...ben bu dini küçüklüğümde babamın okuduğu mesneviyle mevlanayla yunusla sevdim...peygamberimi kuranımı sevdim ve büyüdükçe anlamaya başladıım...sevgi nedir... savaş dini değildir islam....ama buna rağmen bir vakıadır savaş...insanlık savaşmaktan vazgeçmediği sürece zulüm devam ettiği sürece bu din savaşı emredecek ve inananlarını cenetle müjdeleyecektir......biz ne kadar kuranın savaş emri savunma ve zulme yöneliktir desek te bunu görebilmeye önyargılar izin vermeyecektir... atatürk dindar halkıyla ve gerçek dindar alimlerle kurtuluş mücadelesini gerçekleştirmiştir ve din alimlerinin çoğunlukta olduğu bir meclisle açlışını yapmıştır... aksini iddia edenler din düşmanları ve yobaz takımıdır...bu millete düşman olanlar bu milleti ********** ise hep hak ettiklerini bulmuşlardır...zaman herşeyin ilacıdır... daha eksik kalan ne var bilemiyorum yazıda söylenen...hepsini cevaplamak isterdim...cariye ve köleler konusu da böyle eğer savaşlar biterse kölelik te biter esirlik te biter...islam islama giren esirleri zaten özgür kılmış...diğerleri ise toplumun içine alınmış sosyal yaşamın içine alınmış ve bu şekilde bir çözüm getirmiş...gerekirse bir zamanda bir dönemde bu uygulama yine böyle yapılacak denmiş...onlar kardeşlerinizdir denmiş...onlara yediğinizden giydiğinizden verin denmiş...ama siz hayır bu böyle olmaz dersiniz başka çözüm üretirsiniz...yeter ki insana yaraşır olsun....modern dünyanın çözümü gözler önünde...şehrin dışında bir boş alana insanları topluyorlar...etrafına tel örgü çekiyorlar...elektirik veriyorlar hatta...sonra da köpekleri salıp ölüme terkediyorlar....ya da guentamala...ırak....tercih sizin.... cariyeleri de evlere vermiş.. orta malı olmasınlar diye ..bir evin korumasına bırakılmış....cariyelerden cinsel anlamda faydalanma diye bir şeyi uyduranlar insanlıktan yoksun kalmışlardır...peygambere özel bir durum olarak çok evlilik apmasına yönelik olarak 2 cariye ile evlenmiştir...evlenmiştir diyorum cariye de olsa peygamber onları nikahlamak suretiyle evlenmiştir....hiç bir sahabi nikahsız olarak bir cariyeden cinsel anlamda faydalanmamıştır...bunun yolu nikahtır... daha bir çok konu var elbette.... ben bunları sizlerle karşılıklı konuşmak istedim sadece ...ama dindar sa bir insan ne artısı olabilir ki....ne söyleyebilir ki....haklısınız....bildiklerim bilmediklerimden fazla....aksini iddia etmiyorum....ama taraflılıkla suçladığınız müslümanlara karşı size de söylenebilecek tek söz var...önyargılı oluşunuz... bizim kültürümüzde tartışmak kelimesi hep olumsuz algılanır...almanca discutieren dediğinizde karşılıklı meseleleri müzakere etmek anlaşılır...biz ise tartışmayı illa kendi fikrimizi başkasına empoze etmek için bağırıp çağırmayı kavga etmeyi laf yarışı yapmayı daha da olmadı hakaret edip üstün çıkmaya çalşmayı anlıyoruz... ne yapalım bu da bizim ayrıcalığımız olsun.... şimdilik bu forumda artık ileti yazmamaya karar verdim...hepinize selamlar.... Sayin 4mevsim, siz tartışmayı yanlış sınıflandırıyorsunuz sanırım. Tartışma (Diskussion), sizin dediğiniz gibi sadece meseleleri karşılıklı müzakere etmek değildir. Almanca'dan örnek verdiğinize göre, Almanca biliyorsunuzdan yola çıkarak size 'Diskussionsformen' dan (Tartışma modelleri) bir örnek vereyim: Konu: Streitgespräch (Tartışma) Meinungsbildung fördern (Fikir oluşturmayı teşvik etmek) Gegenseitige offene Kritik (Karşılıklı açık eleştiri) Darlegung extremer Standpunkte (Aşırı görüşleri açıklamak) Tartışmalar fikir oluşturma açısından yapılır ve her zaman da ılıman geçecek diye bir kural yoktur. Fakat siz eleştiriyi önyargı olarak kabul ediyor ve suçlandığınızı, hatta sizinle alay edildiğini sanıyorsunuz. Kısacası, olaya kişisel ve hissi olarak yaklaşıyorsunuz ve sonunda inandığınız bir dinin yanlışlarını ortaya koyan insanları da önyargıyla suçluyorsunuz. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.