Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 4 Nisan Admin Gönderi tarihi: 4 Nisan Hyundai, Yeni 'Pleos' Yazılımıyla Bağlantılı Arabalara Yönleniyor Yeni bir araç işletim sistemi ve yeni nesil bir bilgi-eğlence sistemi önümüzdeki birkaç yıl için planlanıyor. Hyundai Motor Group yeni "Pleos" yazılım markasını piyasaya sürüyor. Yeni bir araç işletim sistemi geliştirecek. Yeni nesil bir bilgi-eğlence sistemi de yolda. 2025 Ioniq 5 gibi yeni Hyundai araçları, daha hızlı ve eskisinden daha fazla özellik sunan yeni bir bilgi-eğlence sistemine geçti. Ancak bu sadece başlangıçtı çünkü Hyundai'nin yakın gelecekte araçları için yazılım tarafında büyük planları var. Öyle büyük ki Hyundai Motor Group, tescilli bir araç işletim sistemi ve binek araçlar için yeni nesil bir bilgi-eğlence sistemi de dahil olmak üzere bir dizi yeni şey geliştirmekle görevlendirilecek "Pleos" adlı yepyeni bir marka piyasaya sürmeye karar verdi. Bu hamle, Koreli otomobil üreticisinin geleneksel bir otomobil üreticisinden bir mobilite teknolojisi şirketine geçiş yapmayı hedeflemesiyle geldi. Duyuruya "SDV", "uygulama ekosistemleri" ve "bulut" gibi birçok moda sözcük eşlik etti. Bu, ortalama bir tüketici için pek bir şey ifade etmiyor, ancak tüm teknoloji konuşmalarının arasında, yeni Pleos alt bölümü sayesinde gelecekteki Hyundai, Kia ve Genesis modellerinden bekleyebileceğimiz bazı harika şeyler var. Binek otomobillere gelince, Pleos, Pleos Connect adlı yeni bir bilgi-eğlence sistemi geliştirmekten sorumlu olacak. Android Otomotiv İşletim Sistemi'ne (AAOS) dayanan bu sistem, muhtemelen Hyundai Ioniq 9'da bulunan mevcut ccNC sisteminin yerini alacak. Hyundai, yeni arayüzün bir akıllı telefona benzeyeceğini ancak bölünmüş görünüm ve çoklu pencere işlevleri gibi bazı ek özelliklerle geleceğini söyledi. Kaçınılmaz olarak, yapay zeka da sürücünün aracın birden fazla işlevini kontrol etmesini sağlayan bir ses tanıma sistemi olan "Gleo AI" biçiminde mevcut olacak. Uygulamalar da desteklenecek, yani sahipler en sevdikleri akıllı telefon uygulamalarından bazılarını doğrudan araçta kullanabilecekler. Bu devrim niteliğinde olmaktan uzak, Polestar 2 gibi AAOS'lu diğer arabalar bunu zaten yapabiliyor, ancak Hyundai'nin şu anda sunduğundan daha iyi bir şey. Dinamik EV şarjlı Google Haritalar rotalamasının planlamayı durdurduğunu düşünün. Şirket, yeni Pleos Connect bilgi-eğlence sisteminin gelecek yılın ikinci çeyreğinde piyasaya sürüleceğini ve 2030 yılına kadar 20 milyon arabaya kurulmasının beklendiğini söyledi. Pleos ayrıca Hyundai'nin özel araç işletim sistemine öncülük edecek. Bu, tüm bir aracın düzgün çalışmasını sağlayan yazılımdır ve navigasyon sisteminde yalnızca bir hedef belirlemek istediğinizde etkileşim kurduğunuz şeyden farklıdır. Rivian'ın Zonal Architecture yaklaşımına benzer şekilde, Hyundai'nin yeni araç işletim sistemi, yüksek performanslı bir araç bilgisayarı (HPVC) ile birlikte bölgeye özgü denetleyiciler kullanacak. Bu, üretimi daha basit ve potansiyel olarak daha uygun fiyatlı hale getiriyor. Pleos'un sıfırdan bir araç işletim sistemi geliştirmesinin arkasındaki nedenlerden biri, filo yönetimi parçalarını buna kolayca entegre etmektir. Daha önce bahsettiğim "SDV" moda sözcüğü Yazılım Tanımlı Araç anlamına gelir ve basit bir ifadeyle, aracın yazılımının teknik özellik sayfasından daha önemli olduğu anlamına gelir. Bu, sadece işe gidip gelmek isteyen ortalama bir sürücü için heyecan verici olmayabilir, ancak filolarının ne yaptığını yakından takip etmek isteyen şirketler için oldukça önemlidir. Araçlara yerleşik araç takip yazılımı ile, bir müşterinin sürücülerini takip etmesi daha kolay ve daha ucuzdur çünkü ekstra dongle'lara ve yazılımlara gerek yoktur. Pleos ayrıca araçlar ile müşterilerin dizüstü bilgisayarları arasındaki iletişim için gereken tüm bulut altyapısını çalıştıracaktır. Tüm bunların üstüne, Hyundai, Pleos Playground girişiminin bir parçası olarak üçüncü taraf mobil uygulama geliştiricilerine kapıları açtığını söyledi. Geliştiriciler, harika uygulamalar oluşturmak ve başka kimsenin sahip olmadığı özellikleri entegre etmek için araçlara, buluta, analitiğe, aksesuarlara, kapsamlı bir yazılım geliştirme kitine (SDK), tasarım kılavuzlarına ve örnek kodlara erişebilecekler. Bu büyük bir olay ve işe yararsa, Hyundai için bir başarı hikayesi olabilir. Hyundai Motor Group, Pleos tabanlı araçlarda üçüncü taraf fiziksel aksesuarların geliştirilmesinin de çok daha kolay olduğunu, çünkü harici donanımların ekstra ayar yapmadan araca takılabildiğini söyledi. Kaynak: Inside EVs Global
Önerilen İletiler
Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın
Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...
Bir Hesap Oluşturun
Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!
Yeni Bir Hesap OluşturunGiriş Yap
Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.
Giriş Yapın