Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 2 Nisan Admin Gönderi tarihi: 2 Nisan Kadın 30 yaşına kadar 64 ülke gezmiş. 5 tanesine geri dönmeyi hiç planlamıyor 30 yaşıma gelmeden önce 64 ülke gezdim ama tüm destinasyonlar benim için abartıldığı kadar iyi değildi. Güney Afrika ve Fas güzeldi ama oradaki seyahatlerimde her zaman kendimi güvende hissetmedim. Japonya ve Yunanistan harikaydı ama kalabalık hissettiriyordu — onları tekrar ziyaret etmek için acelem yok. Gençliğimden beri uluslararası seyahat ediyorum. Ailemle geçirdiğim yıllar süren yolculuklar sonunda üniversitede ve 20'li yaşlarımda küresel seyahate olan ateşli bir tutkuya dönüştü. Semester at Sea ile yurtdışında eğitim almak bu tutkuyu daha da körükledi ve 100 gün boyunca bir gemi yolculuğunda yaşarken 10 ülkeyi ziyaret etmemi sağladı. 30 yaşıma gelmeden önce kaç ülkeyi ziyaret etmek istediğime dair hiçbir zaman belirli bir hedefim olmadı. Bunun yerine, iş programım ve bütçem izin verdiği sürece seyahat etmeyi hedefledim. Aile tatilleri, kız gezileri ve kocamla yaptığım kaçamaklar arasında, 30 yaşıma gelmeden önce altı kıtada 64 ülkeyi ziyaret ettim. Bu destinasyonlardan bazıları abartıldığı kadar iyiydi, ancak seyahat ettiğimde beklentilerimin altında kalan birkaç ülke vardı. İşte tekrar ziyaret etmeyi planlamadığım birkaç yer. Güney Afrika Birçok kişi Güney Afrika'yı ziyaret ettikleri en iyi ülkelerden biri olarak övüyor, bu yüzden burası bir süredir benim de hayallerim arasındaydı. Geçtiğimiz yıl bir arkadaşımla safari macerasında Güney Afrika kıyılarında gezdiğimde sonunda ziyaret ettim. Ülkenin manzarası ve zengin kültürü karşısında hayrete düşmüştüm. Hiçbir şey, safari gezilerinde "Büyük Beşli"yi aramanın heyecanıyla kıyaslanamazdı. Ayrıca büyüleyici Mossel Bay'den Gqeberha yakınlarındaki nefes kesici Addo Fil Parkı'na kadar ülkenin kıyı mücevherlerini keşfetmeyi de çok severdim. Ancak Cape Town'a vardığımızda yerel rehberlerimiz bizi sık sık dikkatli olmamız ve hırsızlık, soygun ve sokak suçlarına karşı dikkatli olmamız konusunda uyardı. Şehrin yüksek suç oranına vurgu yaptılar, bu da ziyaretimiz boyunca, özellikle de tek başına seyahat eden iki kadın olarak, üzerimizde uzun süreli bir stres yarattı. Bazen, güvenlik konusunda endişeler her zaman aklımın bir köşesindeyken Masa Dağı ve Cape Yarımadası'nın güzelliğinin tadını çıkarmayı zor buldum. Aşırı tedbirli davranarak, geceleri herhangi bir yeri ziyaret etmekten de kaçındık. Elbette, nereye seyahat ederseniz edin dikkatli olmak önemlidir. Ama Güney Afrika'ya geri dönmek için hala acelem yok — özellikle de bir safariyi kova listemden silebildiğimden beri. Yunanistan Atina, Santorini, Rodos, Girit ve Korfu olmak üzere Yunanistan'a dört kez seyahat ettim. Her ziyaret, özellikle Santorini gibi turistik noktalarda giderek daha kalabalık hissettirdi. Örneğin, Oia'da Santorini'nin ünlü gün batımını izlemek, köyün dar sokaklarında yüzlerce turistle mücadele etmem gerektiği anlamına geliyordu. Yunanistan'ın havası da yaz ve sonbahar aylarında çok sıcaktı ve keşfetmek için rahatsız edici bir iklim yaratıyordu. Ülkenin güzel plajları, etkileyici antik kalıntıları ve simge yapıları olduğunu inkar edemesem de, kendimi geri dönerken göremiyorum. Ziyaret etmeyi düşünenler için, daha serin hava ve daha az kalabalık olması için Yunanistan'ı sezon dışında ziyaret etmeyi planlamanızı öneririm. Ya da bunun yerine yakındaki Hırvatistan'a gitmeyi öneririm. Orası da aynı derecede güzel ve genellikle yılda milyonlarca daha az ziyaretçi görüyor. İspanya Güneşli havasından güzel simge yapılarına ve manzaralarına kadar, İspanya birçok kişi için büyülü bir destinasyondur — ancak geri dönmek için acelem yok. Bir gemi yolculuğu tutkunu olarak, Barselona, Vigo, Malaga, Cádiz ve Valensiya dahil olmak üzere İspanya'nın birçok bölgesini ziyaret ettim. Kuzey İspanya'daki A Coruña ve Vigo gibi daha sakin, daha az turistik şehirleri özellikle takdir etsem de, gelecekte Malta veya Azorlar gibi yeni bir destinasyonu ziyaret etmeyi tercih ederim. Bazı açılardan, ülkeye uyum sağlamayı da zor buldum. Yerel siesta kültürü, birçok işletmenin öğleden sonra çoğunlukla kapalı olması ve akşam yemeğinin genellikle gece servis edilmesi anlamına geliyordu. Bir Amerikalı olarak, programımı planlamakta ve ülkemde alışık olmadığım iş saatlerine ve yemek saatlerine uyum sağlamakta zorlandım. Ayrıca, İspanya'daki aşırı turizme karşı son protestolar, yakın zamanda ülkeye bir dönüş gezisi planlama konusunda beni tereddütte bırakıyor. Fas Yurtdışında geçirdiğim yarıyılda Fas'ı ziyaret etmek için can atıyordum çünkü bu benim Afrika'ya ilk ziyaretimdi. Popüler ülke, renkli şehirleri, hareketli medinaları, mozaik mimarisi ve Sahra'nın kumlu tepeleriyle bilinir. Seyahat ederken, özellikle de benim için yeni olan bir kültüre kendimi kaptırdığımda, otantik deneyimler arzuluyorum. Bu yüzden, Marakeş'in Jemaa el-Fnaa pazarındaki satıcılarla pazarlık yapmaya, labirent gibi sokaklarda dolaşmaya ve cesur, yabancı mutfağı tatmaya çalıştım. Ne yazık ki, seyahatim bazı aşırı ısrarcı satıcıların satış taktikleri ve bazı yerlilerin istenmeyen ilerlemeleri tarafından gölgede bırakıldı ve bu beni bunalttı. Örneğin, bir satıcı kolumu yakaladı ve bana hiçbir şey söylemeden kına dövmeleri yaptı ve sonrasında para istedi. Bir noktada, iki adam ayrıca çantamı çalmaya çalıştı ve bu da ziyaretimi daha da zorlaştırdı. Geriye dönüp baktığımda, daha gerçekçi beklentiler belirleyip yoğun pazarlarda güvenli ve emin bir şekilde gezinmek için kendimi daha iyi hazırlamayı dilerdim. Fas ziyaretimin bazı kısımları beni hazırlıksız yakalasa da, aynı zamanda şimdiki kocamla unutulmaz anıların da fonuydu, örneğin gün batımında birlikte develere binmek gibi. Dünyada buna benzer başka hiçbir yeri ziyaret etmedim, geri dönmeyi planlamasam bile bu gerçekten harika. Japonya Japonya'nın Asya'daki en popüler seyahat noktalarından biri olmasının nedenini anlamak kolay — Tokyo, Kyoto, Osaka ve Kobe'yi ziyaret etmek için iki kez gittim. Ülkenin ayrıca oldukça güvenli olduğu düşünülüyor, bunu özellikle bir kadın gezgin olarak takdir ediyorum. Ancak Tokyo gibi büyük şehirlerde yemek ve konaklama şaşırtıcı derecede pahalıydı. Bazı durumlarda seyahatimizde değer bulmakta zorlandık. Hem kocam hem de ben uzun boyluyuz ve üniversite yurdunu andıran küçük bütçeli otel odamızda sıkışık hissettik. Aynı 150 dolarlık gecelik maliyetle, Asya'daki favori yerlerimizden biri olan Tayland, Phuket'teki lüks Le Méridien'de kalabildik. Seyahatlerimiz sırasında bütçemize uygun restoranlar bulmakta zorlandık ve çok sayıda fast food ve hızlı atıştırmalıklara güvendik. Ayrıca şehrin kalabalığından beklediğimden daha fazla bunaldım. Daha popüler bölgelerde kalmak benim tercihim olsa da ve ekstra planlama deneyimimizi iyileştirmeye yardımcı olabilirdi, Japonya'ya başka bir seyahate çıkmak için acelem yok. Asya'ya geri dönebilirsem, konaklama ve yemek masraflarımın çok daha uygun fiyatlı olacağını ilk elden bildiğim Tayland'a gitmeyi tercih ederim. Kaynak: Insider Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.