Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

• Admin
Gönderi tarihi:

Adrien Brody, Oscar kabul konuşmasıyla dünya rekoru kırdı

breaks-world-record-Oscars-acceptance-speech.jpg

Uzun kabul konuşmaları yapmasıyla ünlenen Adrien Brody, resmi olarak tarihin en uzun Oscar rekorunu kırdı.

Pazar günü, 51 yaşındaki aktör, Brady Corbet'in tarihi destanı The Brutalist'teki başrolüyle ikinci oyunculuk Oscar'ını evine götürdü. İlk Oscar'ını 2003'te The Pianist'le kazandı.

2024 En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazanan Cillian Murphy'den kupayı aldıktan sonra Brody, inanılmaz bir şekilde beş dakika 40 saniye konuştu. Bu, 1943'te savaş romantizmi Mrs. Miniver'daki rolüyle En İyi Kadın Oyuncu Oscar'ını aldıktan sonra beş dakika 30 saniye konuşan önceki Guinness Dünya Rekoru sahibi Greer Garson'dan on saniye daha uzun.

Brody, konuşmasında kendi hayat hikayesinden bahsetti ve ırkçılık ve antisemitizmi eleştirdi.

"Bu mübarek hayat için Tanrı'ya teşekkür ederim," dedi kürsüye çıkarken. "Eğer alçakgönüllülükle bu dünyadan ve bana saygı ve takdirle davranan her bir bireyden hissettiğim muazzam sevgi gösterisi için şükranlarımı sunarak başlayabilirsem.

"Kendimi çok şanslı hissediyorum," diye devam etti. "Oyunculuk çok kırılgan bir meslek. Çok göz alıcı görünüyor ve bazı anlarda öyle, ancak buraya geri dönme ayrıcalığına sahip olmanın bana kazandırdığı tek şey biraz perspektif kazanmak oldu. Kariyerinizde nerede olursanız olun, ne başardıysanız, hepsi kaybolabilir."

Ayrıca aday olan diğer kişileri kutladı - Coleman Domingo, Timothée Chalamet, Ralph Fiennes ve Sebastian Stan - onları "işleriyle zarafet, iyilik ve parlaklık saçan harika insanlar" olarak adlandırdı.

Brody, kazananlara konuşmaları için genellikle verilen 45 saniyeye ulaştığında, zamanının dolduğunu bildirmek için imza niteliğindeki orkestra geri kaydı çalmaya başladı.

Ancak, diğer birçok kazananın yaptığı gibi uymak yerine Brody onlara müziği kapatmalarını söyledi.

"Bitiriyorum. Bitireceğim," diye söz verdi. "Müziği kapatın. Bunu daha önce yaptım. Teşekkür ederim. İlk rodeom değil ama kısa olacağım. Aşırı olmayacağım, söz veriyorum."

Konuşmasının sonunda şunları söyledi: "Sizi seviyorum; hepinizi takdir ediyorum. Doğru olan için savaşalım, gülümsemeye devam edelim, birbirimizi sevmeye devam edelim. Ve birlikte yeniden inşa edelim. Teşekkür ederim."

Gecenin diğer önemli kazananları arasında Sean Baker'ın En İyi Yönetmen, En İyi Film, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Kurgu ve En İyi Özgün Senaryo ödüllerini alan seks işçisi romantik komedisi Anora; En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü kazanan Emilia Pérez'in Zoe Saldaña ve En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü kazanan A Real Pain'in Kieran Culkin yer aldı.

The Independent, bağımsız düşünceli kişiler için küresel haberler, yorumlar ve analizler sunan dünyanın en özgür düşünceli haber markasıdır. Güvenilir sesimize ve olumlu değişime olan bağlılığımıza değer veren, bağımsız düşünceli kişilerden oluşan devasa bir küresel okuyucu kitlesi oluşturduk. Değişimi gerçekleştirme misyonumuz, bugün olduğu kadar hiçbir zaman önemli olmamıştı.

Kaynak: The Independent

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.