Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 4 Mart Admin Gönderi tarihi: 4 Mart Kadın 21 yıldır tek başına seyahat ediyor - ilk defa seyahat edenlerin bilmesi gereken yedi şey'i açıklıyor İlk solo seyahatimi yirmili yaşlarımın başında yaptım. Güneydoğu Asya, Avustralya, Yeni Zelanda ve Fiji'yi kapsayan 12 aylık bir "dünya turu" sırt çantalı macerası olarak başladı. Sonunda üç ay daha uzattım. Sonunda eve döndüğümde annem kollarını bana doladı ve "Tanrıya şükür bitti. Artık bunu atlattın." dedi. Ancak o 15 aylık seyahat yarı göçebe bir yaşam tarzının başlangıcı oldu. Son 21 yılın çoğunu tek başıma seyahat ederek geçirdim, ister Asya veya Güney Amerika'da dört aylık sırt çantalı geziler olsun, ister Berlin, Lizbon, New York ve Amsterdam'da yaşamak olsun, isterse Birleşik Krallık içinde seyahat etmek olsun. Bunu yazarken, beni Latin Amerika ve ABD'de gezdirecek bir solo seyahate başlamak üzereyim. Bu sefer daha fazla solo gezginle tanışmayı umuyorum çünkü dünyayı görmenin giderek daha popüler bir yolu haline geliyor. Hilton'un yıllık trendler raporu, ankete katılan kişilerin %34'ünün 2025'te tek başına bir tatil yapmayı planladığını ortaya koydu. İlk kez tek başına seyahat edecek olanlar için, bu yolculuk boyunca öğrendiğim yedi şey şunlardır. Bağımsızlığınızı kazanmanız gerekecek İlk seyahatim, ailemin bana 21. doğum günü hediyesiydi. Üçümüz, seyahatimi organize etmek için artık faaliyette olmayan seyahat acentesi Daha sonra, her hafta Gapyear.com adlı bir web sitesindeki forumları tarayarak saatler geçirdim. Site aracılığıyla Allie adında bir arkadaş edindim ve seyahatimizi planlamak için birkaç kez telefonda konuştuk. Bangkok'taki ilk gecemizde buluştuk ve sonunda taşındığı Avustralya'da tekrar takıldık. Şimdi her şeyi kendim planlıyorum; gazete web siteleri, rehber kitaplar, bloglar ve sosyal medyayı kullanıyorum. Tek başına seyahat etmek özgürleştiricidir ve sizi başka biriyle seyahat etmekten çok daha fazla konfor alanınızdan çıkarır. İster son banka kartımı kaybetmiş olayım, ister tek başımayken hastalanmış olayım, üstesinden geldiğim her seyahat engeli beni daha dirençli hale getirdi. Her şeyi tek başına yapma Tek başıma seyahat etmek, arkadaşlarımla veya bir partnerle seyahat ettiğimden çok daha fazla fırsat ve bağlantıya yol açtı. Başka birine dalmak yerine, yabancılara gülümsüyorum ve yeni bağlantılara açığım. İnsanların genellikle tek başına olan birine yaklaşmayı ve onunla bağlantı kurmayı daha kolay bulduğunu biliyorum. Örneğin, Arjantin'de rafting gezisine çıkan bir aileye katıldığımda, o kadar iyi anlaştık ki beni Buenos Aires'teki evlerine davet ettiler. Birkaç hafta sonra, dinden siyasete her şey hakkında sohbet ettiğimiz apartmanlarında akşam yemeğinin tadını çıkardım. Yıllar boyunca seyahat ederken en iyi arkadaşlarımdan bazılarıyla tanıştım: Bangkok'taki bir otelin yakınında Clare; Ko Lanta'da bir kamyonetin üzerinde Katie; Sidney'deki kiralık daireme taşındığında Niamh; Hanoi'deki bir restoranın dışında Daphne; ve yol boyunca birçok başkasıyla. Tek başıma seyahat etme deneyimimden, yeni insanlara yaklaşırken daha özgüvenli hale geldim. Gerekli aşıların parasını öde Bir değil iki kuduz korkusundan sonra bunu öğrenmem biraz zaman aldı. İlki, 2011'de Bolivya'da bir maymun tarafından ısırıldığım zamandı. Sonrasında, bir ay boyunca Bolivya ve Arjantin'de seyahat ederken belirli günlerde bir dizi kuduz aşısı yaptırmak lojistik bir kabustu. Küçük kasabalardaki eczanelere gittiğimde aşının olmadığını gördüm. Daha sonra az önce ayrıldığım yere geri dönmek için saatlerce yolculuk yapmam gerekiyordu. İkinci sefer, 2018'de Yangon'daydı ve bir akşam koşarak bana doğru gelen bir sokak köpeği tarafından ısırıldım. Son seyahatimde, üçüncü bir kuduz hikayesinden kaçınmaya ve aşıya yatırım yapmaya karar verdim. Sokakta yaşayan veya vahşi bir hayvan tarafından ısırılırsam yine de takip dozlarına ihtiyacım olabilir, ancak aşı kafamı rahatlattı. Bağlantıda kalın Yirmi yıl önce, e-posta göndermek için birkaç günde bir internet kafelere uğrayarak insanları güncel tutuyordum. Bazen bir kafe bulmak zor olabiliyordu veya nemli havalarda sırada beklemek zorunda kalıyordum. Laos'taki küçük köylerde seyahat ettiğim bir dönemde, kafe duraklarım arasında yaklaşık 10 gün oluyordu. Gelen kutumu bir sonraki açtığımda, Dışişleri Bakanlığı ile iletişime geçmek üzere olan ailemden gelen endişeli e-postalar dizisiyle karşılaştım. Bu elbette aşırıydı. Çoğunlukla, insanların telefonlarına gömülmediği, anında iletişimin olmadığı günlere biraz nostaljik yaklaşıyorum. Şimdi, WhatsApp aracılığıyla arkadaşlarımla ve ailemle anında bağlantı kuruyorum. Diğer gezginlerle e-posta adreslerimizi paylaşmak yerine, Instagram'da birbirimizi ekliyoruz. Yavaş seyahat en iyisidir 2004'te, çok fazla karayoluyla seyahat ederdim ve iç hat uçuşlarından kaçınmaya çalışırdım. Bangkok'tan Singapur'a ve birkaç yıl sonra da Çekya ve Polonya'yı trenle geçtim. Ancak bu çoğunlukla para biriktirmek içindi. Karbon ayak izimi azaltmak için daha az uçuş yapmaya başlamam 2018'e kadar sürmedi. Bu seyahate başladığımda, beş yıldır uçak kullanmamıştım, bunun yerine Avrupa kıtasına trenle gidip geliyordum. Bu sefer Meksika'dan New York'a kara yoluyla seyahat etmeye karar verdim. İhtiyacınızdan fazlasını paketleyeceksiniz Bu yıla kadar neden paketleme küplerinin sırt çantasıyla seyahat sözlüğümün bir parçası olmadığından emin değilim. Sadece kıyafetleri sıkıştırmakla kalmıyor, daha fazla alanım olduğu anlamına geliyor, aynı zamanda her şeyin nerede olduğunu anlamamı da kolaylaştırıyor. Bunu söylemişken, hafif paketleme sanatını öğrenmedim. 55 litrelik sırt çantasından 80 litrelik sırt çantasına geçtim ve hala daha fazla alana ihtiyacım var. Ve bunun üstüne iki tane fazladan çantam var. Ancak bazı gereksiz şeylerden vazgeçmeyi öğrendim. Örneğin artık saç düzleştirici veya hantal bir dijital kamera taşımıyorum. Her zaman fiyatları araştırın Polonya'daki bir hostele vardığımda taksi şoförünün 10 dakikalık bir yolculuk için yaklaşık 30 £ talep ettiğini her zaman hatırlıyorum. Ödemeyi yapana kadar sırt çantamı arabanın bagajından bana vermeyi reddetti. Artık taksiye veya tuk tuk'a binmeden veya bir tura katılmadan önce doğru veya kaba bir fiyat için internetten veya bölge sakinleri ve diğer gezginlerden bilgi alıyorum. Aynısı konaklama için de geçerlidir. Her zaman birkaç farklı sitedeki yorumları kontrol edin ve fiyatı bölgedeki benzer mülklerle karşılaştırın. Kaynak: The i paper Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.