Gönderi tarihi: 3 MartMar 3 Admin Amerika Adalet Bakanı Bondi, Epstein belgeleri konusunda yanıltıldığını söylüyor Başsavcı (Adalet Bakanı) Pam Bondi, rezil finansör ve hüküm giymiş cinsel suçlu Jeffrey Epstein'a yönelik soruşturmalarla ilgili tüm dosyalara sahip olduğunu düşünerek kandırıldığını, Perşembe günü yaygın olarak alay konusu olan belge dökümünü savunurken Fox News sunucusu Mark Levin'e hafta sonu söyledi. "Daha fazlası olmalı deyip durdum. Daha fazlası olmalı," dedi Bondi Cumartesi günü. "Bana bunun olduğuna dair güvence verildi." Ünlülerle, kraliyet ailesiyle ve diğer güçlü insanlarla yakın ilişki kuran Epstein, seks ticareti suçlamalarıyla yargılanmayı beklerken 2019'da intihar ederek öldü. Bondi, 100 sayfa uçuş kaydı ve Epstein'ın iletişim listelerini yayınladıktan sonra bir "muhbirden" New York Güney Bölgesi ABD Bölge Mahkemesi'nin kendisine teslim edilmeyen "binlerce sayfa belge üzerinde oturduğunu" öğrendiğini söyledi. Şimdi FBI aracılığıyla ek bilgi arıyor. Bondi, Amerikalıların sonunda "Epstein dosyalarının tamamını" göreceklerine yemin etti. Levin'e "Her şeyi alacağız," dedi. "Elimizde olacak. Elbette büyük jüri bilgilerini ve gizli tanıkları korumak için bunları sansürleyeceğiz, ancak Amerikalıların bilme hakkı var." Geçtiğimiz haftaki merakla beklenen belge yayımlanmadan önce Bondi, Epstein'ın eylemlerini "oldukça iğrenç" olarak tanımlarken, ayrıntılara girmeden birkaç röportajda ifşaları desteklemişti. Trump yönetimi, Beyaz Saray'ın MAGA ile uyumlu bir grup etkili kişiyi ağırlaması ve belgelerin "birinci aşamasını" beyaz klasörlerde dağıtmasının ardından, "hiçbir şey" Epstein yayımlanmasıyla ilgili olarak anında tepkiyle karşı karşıya kaldı. Epstein dosyaları da dahil olmak üzere yüksek profilli davalardaki gizli belgeleri yayımlamak için inceleyen iki partili bir Meclis paneline başkanlık eden Temsilci Anna Paulina Luna (R-Fla.), Bondi'nin Perşembe günü yaptığı belge dökümüyle ilgili hayal kırıklığını sosyal medyada dile getirdi. Luna, X sosyal platformunda "BU BİZİM VEYA AMERİKAN HALKININ İSTEDİĞİ ŞEY DEĞİLDİ ve tam bir hayal kırıklığı" yazdı. "İSTEDİĞİMİZ BİLGİYİ BİZE ULAŞTIRIN!" Temsilci Jared Moskowitz (D-Fla.), bu karışıklığın Beyaz Saray için kötü bir gün yarattığını söyledi. Moskowitz, Perşembe günü CNN'in "News Night" programında "Yönetim için iyi bir gün değildi. Epstein'ın serbest bırakılmasıyla ilgili çevrimiçi trafiğe bakarsanız, Epstein dosyalarının içerdiği felaket konusunda sol ve sağın bir anda bir araya geldiğini hiç görmedim" dedi. Kaynak: DCNN
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.