Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2007 Gazetelerin üçünçü sayfalarında kocaman bir başlık. IRAK YİNE KAN GÖLÜ! TVde ağıtlar,yıkımlar...Ve ben!Aslında çok merak ediyorum; ne zamandan beri böyle alışığım yığınların ölümüne?Çoktan alışmış olmalıyım ki; savaş uçaklarıyla gelen demokrasinin kurbanları, tarihe gömülüp giderken benim tepkim sadece vahlanmaya dönüşmüş.Ah sevgili kardeşlerim.Ne kadar ucuzmuş aldığınız nefes.Ne kadar kolaymış sizi hatırlamamak.Sizler yangınlaq da üşümeye devam edin.Bu arada Bush abi kendinden çoook uzak diyarlara demokrasi götürsün.Ben de yarın işte nasıl kayıracağımın hesaplarını yapayım. Ah anacığım;bilsen ne kadar yalnızım, benim olmayan bir kentin,benim olan insanlarıla... Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2007 Irak ve Iraka getirilen demokrasi!Hergün ölen sucsuz insanlar. Terörün koruyucularinin demokrasisinden ancak kan akar,demokrasiyi kendi lügatlarina göre yorumlayanlar,halkin bir kesiminin cikarlari ugruna diger kesimi ates ve kana boganlar,kendi davalari ugruna bir ülkeyi parcalayanlar insanlarini birbirlerine kirdiranlar ve onlarin her yana dagilmis yandaslarinin halki yaniltma manevralari,din Allah kavramlari arasina sikistirilan ideolojik hincla bir ülkenin bütün mili degerlerinin altüst edilmesi ve sonunda o ülkenin yok olmasi,iste Irakta yasananlar.Iste insanlik drami ve bu drami seyreden dünya kamuoyu.Sesini kesmis Irakta ölenlerin sanki kaderleriymis gibi bir yalnizliga itilmislik.Gözü doymayanlar,öldürmekten zevk alanlar,insanoglunun bu kadar sadist olabilecegini biliyoruzda sadistlige karsi duramamak kadar aci birsey varmidir acaba? Irak müslüman bir ülke,diger müslüman ülkelerden hicbir farki olmayan,kaderciligi kader bilen bir toplum.Dogumundan ölümüne kadar ALLAH adiyla aldatilmis ne kendi nede ülkesi icin gelecege dönük hicbir fikri ve cabasi olmayan bir toplum.Ihtilallerle yönetilen bir ülke tüm islam ülkelerinde oldugu gibi dikta rejimi.Cagdaslikla ilgili hicbir atilimin girisimin olmadigi bir ülke.Saddam veya bir baskasi,mezhepleri birbirinden ayirmis birbirine düsman etmis.Sadece kendi mezhebini mezhep sayan digerlerini tukaka ederek baski altinda tutan bir yönetim.Diger tarafta ülkeyi bölmeye calisan ve bölmek icin ABD ile calisan bir muhalefet.Dikkat edin problemli ülkelerdeki muhalefet genelde ABD ile yani dis güclerle beraber calisir.Bunun yakin gecmisteki örnekleri ortadadir,Afganistan,Kuveyt, Gürcistan,Ukrayna,Beyaz Rusya ve ne yazikki bizdeki muhalefet degil ama yönetim ABD yani dis güclerle beraber calismaktadirlar.Ve bu muhalefetin bizdeki yönetimin tek amaci ülkelerini ülkemizi kaosa sürüklemek ABD nin stratejik planlarinin gerceklesmesine yardim etmektir.Ne pahasina olursa olsun,Aynen bizim 1950 de Koreye MUHALEFETE BILE DANISMADAN ASKER GÖNDERMEMIZDIR.Bu sadece ABD cikarlari icin yapilmis ama bunun icin kiliflar uydurulup bicimine sokulmustur,tabiiki sehit olan Mehmetciklerimizin hakkini kimlerin ödeyecegi hesabi bile yapilmadan,aynen bugün PKK uzantilarinin mecliste olusu ve hergün sehit verisimiz gibi.Konuyu dagittim ama gerekliydi. Irak ABD nin stratejik planlarinin bir parcasidir,bu planlarin icinde Suriye,Iran ve Türkiye vardir.Amac Kuzey Irakta ABD yanlisi siyonizmin cikarlarina calisan bir Kürt devletinin kurulmasidir,Barzani kendisi Yahudi asillidir.ABD Iraki demokrasi ici nvurmadi,sevinenler Siilerle Kürtler oldu,cünkü Amerikanin yandaslari onlardi ve Amerika onlari kullanmasini cok iyi bildi.Irakin güclü ve halkini ülkesini bagimsizligini savunabilecek son damla kanina kadar savasbilecek ve savastan kacmayacak bir ordusu olsa idi Amerika bugün cok farkli sartlarda olurdu Irakta,düsününki ülkesini saldirgandan korumaya calisanlar herseye ragmen Amerikaya kan kusturmaktadirlar.Birde bunun organize bir ordu oldugunu düsünürsek durum cok farkli olacakti.Bu öyle bir ordu olmaliydiki gerektiginde Saddamida alasagi etmesini bilecekti,ama olmadi cünkü eger bir ordu ülkesinin savunmasini bir yana birakipta ideolojik hareket ederse olacagi aynen Iraktaki gibidir.Evet insanlarin ölümüne öldürülmelerine icimiz kan aglamaktadir,ama bu bir gercektir ve yasanmaktadir.Sözümü yine ülkemize ve ordumuza getirerek diYorumki kendimizle nekadar gururlansak azdir ki böyle bir orduya sahibiz.Ülkemizi kana ve atese bulamak isteyenler Irakin akibetine ugratmak icin calisan ic ve dis gücler hergecen gün artmaktadir.Ordu siyaset yapiyor yalanlari ve karalamalari ile ordumuzu halki ile karsi karsiya getirmeye calisanlari ben Irakta Amerikan gücleri ile calisan ve bugün Irakta kan dökülmesine neden olan icteki bölücüler gibi görüyürum. Amerikanin Irakta dökülen kana aldirdigi yok,o kendi ülkesinin cikarlari icin bu kani dökmektedir.Yani bile bile ve isteyerek.Irakta saldirgana karsi mücadele verenler aynen bizim Kuvayi Milliye hareketini yürütenlere eskiya denildigi gibi onlarada terörist denmektedir,cünkü birileri böyle denmesini emretmektedir.Teröristlere sayin ülkesini savunanlara eskiya denmesi tesadüfen söylenmis sözler degildir.Bu sözlerin söylenmesinin altinda cok önemli ipuclari yatmaktadir. Irak icin bizim elimizden gelen sadece *Insallah bir an önce bu kan durur*demekten baska birsey degildir. saygilarla Alıntı
Φ Antonio_McCarty Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2007 bugün Irak'ın yaşadıklarını heran bizde yaşayabiliriz. bush abin bu ülkede de demokrasi yok diye aynı yıkımları ülkemize de uygulayabilir... güçlü olmamız lazım. içerde ne kadar farklı görüşte insan olsada dışarda tek bi türkiye olmalıyız... tüm farklı ve aynı hissiyatı taşıdığım kardeşlerimi yürekten selamlıyorum... Alıntı
Misafir Marcus Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2007 Kahrolası bir acı Irak...ABD seni lanetliyorum. 950 bin sivil öldü...Ne adına ? Sözde Demokrasi.... Bütün dünya,senide lanetliyorum... Bir işe yaramazmışsında biz bilememişiz... Alıntı
Φ bradost Gönderi tarihi: 17 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 17 Aralık , 2007 Kendimize bir bakmalıyız,amerikayı lanetliyormuyuz,yosa kıskanıyormuyuz,yosa osmanlıyla övünmek,sınır ötesi operasyon,yayılmacılığın özlemi değilmi,samimi olmak lazım,bugü amerikayla işbirliği içinde hava harekatı yapıldı,hadi amerka düşmanları,saf değiştirme amerikancı olma zamanı,vah vah. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 12 Kasım , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 12 Kasım , 2008 Irak işgali altıncı yıla da protestoyla giriyor Kürt yönetimi başkanı Barzani, önceki gün Cheney'ye babadan kalma kama verdi. Erbil'de ABD-Kürdistan Dostluk Derneği kuruldu. Bush, altıncı yılına giren Irak işgalini 'Doğru karar, kazanılması gereken savaş' diye savundu. Iraklıları kabusa sokan işgal tüm dünyada protesto ediliyor BAĞDAT - ABD'nin devrik lider Saddam Hüseyin'in kitle imha silahlarına dair uydurma gerekçelerle ve Irak halkını özgürleştirme iddiasıyla başlattığı işgal beşinci yıldönümüne girerken ülke hala şiddet ve kaosun pençesinde. İlk bombayı 20 Mart'ta Bağdat'a atan ve üç haftada Saddam'ı deviren Amerikan güçleri hala direnişle karşılaşıyor. İşgalin armağanı mezheplerarası şiddet ise düşüş gösterse de sürüyor. İşgale karşı dünyanın pekçok yerinde gösteriler düzenlenirken, ABD Başkanı George W. Bush, yüzbinlerce sivilin canına mal olan, 4.5 milyon insanı mülteci durumuna bırakan savaşı ve geçen yaz cepheye ilave asker gönderme kararını şöyle savundu: "Yanıtlar açık: Saddam'ı devirme doğru bir karardı, bu Amerika'nın kazanabileceği ve kazanması gereken bir savaş. Asker sayısını artırmak soykırıma ulaşabilecek şiddetin tırmanmasına karşı bir yanıttı ve başarıya ulaştı, terörle geniş çaplı savaşta büyük stratejik zafer getirdi. Irak'ta inkar edilemez başarılar görüyoruz." Irak Devlet Başkanı Celal Talabani de "Zalim rejim düştü, beş yıl önce yeni bir dönem başladı" derken gelinen noktaya şöyle parmak bastı: "Şiddet ve terör var, rüşvet tehlikeli bir hastalık haline geldi." Pentagon 600 milyar dolarlık savaş maliyeti çıkarsa da Irak macerasının 2-4 tirilyon dolar maliyetle sonuçlanacağı tahmin ediliyor. Amerika'nın asker kaybı ise 4 bin. Iraklı siviller konusunda rivayet muhtelif. Irak Sağlık Bakanlığı'na göre Kasım 2006'ya kadar 100-150 bin, Britanyalı tıp dergisi Lancet'e göre Temmuz 2006 itibariyle 655 bin sivil öldü. Britanya merkezli 'Opinion Research Business' Eylul 2007'de kayıp bilançosunu 1.2 milyon olarak çıkardı. Irak Ceset Sayımı adlı sivil örgüt ise 'kayda geçmeyenler çok' notu eşliğinde Ekim 2007'ye kadar 74-81 bin kişinin öldüğünü belirtiyor. Ayrıca savaş korkunç bir sefalet getirdi. Kızılhaç'a göre milyonlarca insan temiz su ve sağlık imkanlarından yoksun. Bağdat yönetimine göre işsizlik yüzde 25 ile 40 arasında seyrediyor. Cheney balık avında Bölge turundaki ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney ise Irak'tan geçtiği Umman'da balık avına çıktı. Geçen yıl Teksas'ta bıldırcın niyetine arkadaşını 'avlamış' Cheney, eşi Lynne ve eski dışişleri çalışanı kızı Liz'le Umman Sultanı Kabus'tan ödünç aldığı 'Kingfish I' (Büyük Uskumru 1) adlı 18 metrelik yatla Basra Körfezi'ne açıldı. Cheney'nin ton, uskumru, mercan ve hamur balığıyla dolu Körfez avına sultan katılmadı. Akşam yemeğinde ise Cheney'in bölgeye tehdit olarak sunduğu İran meselesi konuşuldu. (Dış Haberler-Radikal) 2009'a aylar kala,Bush'un yerini alan Obama,daha koltuğa oturmadan dünyaya demokrasi nidalarını atmaya başladı...İran'a demokrasi dersi verdi...hadi hayırlısı! Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 12 Kasım , 2008 Gönderi tarihi: 12 Kasım , 2008 Irakta akin kandan,Iraki bölmek icin Saddama karsi Amerika ile isbirligi yapan Kürt liderlerdir.Ayni taktik Türkiye icin uygulanmakta hem Amerika hemde AB ile isbilrigi halinde Türkiye üzerinde kirli planlar yapilmaktadir.PKK nin Kuzey Irakta konuslanmasi hem Küzey Irakta terörist Barzani gücleri hemde Irak hükümeti tarafindan Türkiyeye karsi kullanilmasi ve korunmasi planin nasil isledigini anlatmaya yeter. saygilarla Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 13 Kasım , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 13 Kasım , 2008 Irakta akin kandan,Iraki bölmek icin Saddama karsi Amerika ile isbirligi yapan Kürt liderlerdir.Ayni taktik Türkiye icin uygulanmakta hem Amerika hemde AB ile isbilrigi halinde Türkiye üzerinde kirli planlar yapilmaktadir.PKK nin Kuzey Irakta konuslanmasi hem Küzey Irakta terörist Barzani gücleri hemde Irak hükümeti tarafindan Türkiyeye karsi kullanilmasi ve korunmasi planin nasil isledigini anlatmaya yeter. saygilarla O akan kan sadece Kürt'lerin hizmet ettiği kan değil Politika,Türk hükümeti de bu kana hizmet etmektedir,şiilerde bu kana hizmet etrmektedir,dünya bu kana hizmet etmektedir. ABD'i yazmaya gerek var mı?11 Eylül saldırıları size neyi ifade ediyor,o saldırılarla beraber dünyanın en ücra köşesine demokrasi söylemleri ile işgali götüren ABD size neyi ifade ediyor,ya bu saldırıdan sonra kendisini dünya savaşçısı ilan eden Bush? Saddam Hüseyin bir diktatördü ve ABD'nin Ortadağuda ki bir numaralı adamıydı.Ne zaman ABD,Saddam'a terör dedi? Ben Saddam'dan nefret ediyorum.Onun yaptıklarını vicdanı olan kimse kabullenemez.Yaktı,yıktı...yaparken kahkaha attı.Ben Saddama yanmıyorum,siyasetin kirli çıkarlarına kurban edilmiş o halka yanıyorum. Kan gölü ve ABD zorbalığı.Irak şimdi sadece bu! Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.