Gönderi tarihi: 24 ŞubatŞub 24 Admin Google Gemini AI (Yapay Zeka) chatbot'unun yapabileceğini hiç düşünmediğim 6 şey Yapay zekanın hayranı olun ya da duymaktan bıkmış olun, bir şeyi inkar edemezsiniz. AI destekli araçlar, onları nasıl kullanacağınızı iyi bildiğinizde eğlenceli ve kullanışlı olabilir. Milyonlarca insan bunu öğreniyor çünkü Google'ın AI chatbot'u Gemini, en iyi Android telefonların bazılarında önceden yüklenmiş olarak geliyor. Gemini benim tercih ettiğim AI chatbot'um. Bir sorunu çözmek veya zor bir sorunun cevabını bulmak için kullandığım ilk şey bu. Bazen, yeteneklerini ve sınırlamalarını öğrenmek için ona istekler gönderiyorum. İşte Gemini için bilmediğim altı şaşırtıcı kullanımla böyle karşılaştım. Bunları sizinle paylaşmama izin verin. Gemini 2.0: İyi, kötü ve vasat Gemini 2.0, kullanışlı yeni özellikler ve geliştirmeler getiriyor El yazısını ve bulanık metni okuyun Dağınık notlardan süslü el yazısına Gemini, yukarıdaki bulanık metni %90 doğrulukla okudu. Orijinal metin aşağıdadır. Birisi yakın zamanda bana bir e-postanın bulanık bir resmini gönderdi. Biraz okunabilir olsa da gözlerimi yordu. Yapay zekanın yardımcı olup olamayacağını görmek istedim. Resmi Gemini'ye yükledim ve e-posta metninin kusursuz bir kopyasıyla yanıt verdi. Bu, Gemini'nin metin tanıma yeteneklerini daha fazla test etmemi sağladı. Bir makaleden bir paragrafı kopyaladım ve Photoshop'ta bulanıklaştırdım, böylece okuyamadım. Ancak Gemini bir şekilde yapabildi. Bu sefer mükemmel değildi. Kelimelerin yaklaşık %10'unu yanlış yazdı, bu da bazı cümlelerin anlamsızlaşmasına yetecek kadardı. Yine de bu, bir insanın çözebileceğinden daha iyi. Sonra, Google'ın yapay zekasına daha büyük bir meydan okuma oluşturacağını umarak Gemini'ye el yazısı notların resimlerini fırlattım. Birkaç dakika sonra, neredeyse mükemmel bir transkripsiyon elde ettim. Gemini, dersler sırasında aldığınız notları düzenlemek ve anlamlandırmak için güçlü bir arkadaş olabilir. Ancak, bulanık metinleri bir insandan daha iyi okuyabiliyorsa kötü niyetli amaçlar için kullanılıp kullanılamayacağını merak ediyorum. Metin ve belgelerdeki olası hataları işaretleme Kişisel bir editörünüz olması gibi Google Gemini, büyük miktarda veriyi bir insandan daha hızlı işleyebilir. Ayrıca düzenleme önerileri sunar ve metin ve belgelerdeki hataları işaretler. Başka bir deyişle, ister bir üniversite ödevi yazıyor olun ister yeni bir dil öğreniyor olun, Gemini sizin editörünüz olabilir. Bunun çalışması için Gemini Advanced'e ihtiyacınız yok, ancak ücretli bir abonelik daha fazla miktarda metin yüklemenize olanak tanır. Grammarly gibi düzenleme araçları aylık abonelikle gelir, ancak Gemini'nin ücretsiz sürümü yazım hatalarını, dil bilgisi hatalarını veya belirsiz veya net olmayan cümleleri işaretleyebilir. Gemini, olası hataların altını çizen yerleşik düzeltmenlerin aksine, düzenleme önerilerinin nedenini açıklıyor. Gizlilik nedenleriyle, hassas verileri paylaşmayın veya hassas bilgiler içeren belgeleri Gemini'ye yüklemeyin. Yapay zeka tarafından oluşturulan görüntüleri algıla Hayır, Venedik bu kış donmadı Google Gemini, görüntüler oluşturabilir ve photoshoplanmış ve yapay zeka tarafından oluşturulan görüntüleri algılayabilir. Belki de "algılamak" çok güçlü bir kelimedir, ancak Google'ın yapay zekası görüntüleri analiz edebilir ve bunların gerçek mi yoksa tahrif edilmiş mi olduğunu söyleyebilir. Analizi kapsamlıdır. Gemini, aydınlatmadan, perspektiften, kompozisyondan ve yansımalardan dijital gürültüye, yüz ifadelerine ve görüntüdeki nesnenin var olma olasılığına kadar uzun bir faktör listesine bakar. Bu kullanımı Gemini için, yapay zeka tarafından oluşturulan görüntüler, viral photoshoplanmış gönderiler ve çektiğim gerçek fotoğraflar dahil olmak üzere birkaç düzine resimle test ettim. Yapay zekanın gözlemleri benim durumumda %100 doğruydu. Her zaman güvenilir bir şekilde çalışacağını garanti edemem, ancak daha geniş bir analizde iyi bir başlangıç noktası olabilir. Yemek tariflerini özetle Çünkü hiç kimse tavuk adobo'nun tarihini okumaya vakit ayıramaz Yemek tarifleri, çevrimiçi ortamdaki en gereksiz yere şişirilmiş sayfalardan bazılarıdır. Bir yandan, yazarların içeriklerini paraya dönüştürme ve SEO için optimize etme ihtiyacını anlıyorum. Öte yandan, bu "optimizasyon" genellikle gerçek tarifi reklamların, bülten açılır pencerelerinin ve yemeğin geçmişine ayrılmış dört paragrafın altına gömer. Google Gemini, tariflerin bulunduğu sayfaları benim için özetleyebilir. Bağlantıyı veririm ve tarifteki malzemelerin ve adımların bir listesini isterim. Aynı istemde, Gemini'den fincan ve ons birimlerini gram veya mililitreye dönüştürmesini isteyebilirim. Ayrıca yapay zekadan Google Keep notlarımda bir alışveriş listesi oluşturmasını isteyebilirim. Malzemelere göre tarifler öner Karışık içecekler için de işe yarar Yemek pişirmek çok eğlenceli olabilir. Akşam yemeği fikirleri bulmak çok eğlenceli değildir. İlhamım tükendiğinde, Gemini'den elimdeki malzemelerle pişirebileceğim yemekler önermesini isterim. Her malzemeyi listelemek istemediğimde, buzdolabımın bir resmini Gemini'ye yüklemek de işe yarar. Bu içecekler için de işe yarıyor. Gemini'ye ev barımda bulunan içki ve gazozların resmini verdiğimde, onları tanıyor ve bir kokteyl öneriyor. LEGO parçalarını tanımlayın Her yaştan LEGO tutkunu için faydalı Çocuğum LEGO ile oynamayı seviyor, ben de öyle. Her türden blokla ağzına kadar dolu 6 galonluk (22 litrelik) bir saklama kutusu biriktirdi. Bazen bir parçanın hangi sete ait olduğunu söylemek zor oluyor. Gemini'nin LEGO parçalarını ve benzersiz numaralarını tanımlamada oldukça iyi olduğu ortaya çıktı. Daha nadir parçalarda, hangi setten geldiğini söylüyor. Google'ın yapay zekasının, sahip olduğumuz parçalarla hangi yeni şeyleri inşa edebileceğimi söyleyememesi çok kötü. Yapay zeka yarın ne yapabilecek? Yapay zekanın nereye gittiğini kesin olarak söyleyemem, ancak burada kalacağından eminim. Üretken yapay zeka sonuçları her zaman mükemmel veya kullanılabilir olmasa da, önde gelen teknoloji şirketleri yapay zeka geliştirmeye milyarlarca dolar yatırım yaptıkça gelişecekler. Hala bir sohbet robotuna tesisatımı gidermesi veya bir cilt döküntüsünü teşhis etmesi için güvenmem. Yine de, diğer kullanımlar için Google Gemini'nin konuları araştırmak, belgeleri özetlemek veya eğlenceli, özel bir AI duvar kağıdı oluşturmak için değerli bir araç olabileceğinden eminim. Kaynak: Android Police
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Hemen ileti gönderebilir ve devamında kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.