Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

• Admin
Gönderi tarihi:

Gezgin: Çocuklarımla 19 ülkeye gittim. İşte buna fazlasıyla değen 5 ülke ve muhtemelen bir daha gitmeyeceğim 4 ülke

19-countries-kids.jpg

90 ülkeye seyahat ettim ve çocuklarımı 19'una götürecek kadar şanslıydım.

Polonya ve Türkiye, bir aile olarak keşfetmek için en sevdiğimiz yerlerden bazılarıydı.

Ancak, İtalya veya Dominik Cumhuriyeti'ne dönüş seyahatleri için acele etmiyoruz.

Bu yerlerden bazılarını onlarla tekrar keşfetmek için sabırsızlanıyorum. Ancak, çocuklarla geri döneceğimi düşünmediğim başka yerler de vardı.

Çocuklarımı en kısa sürede geri götüreceğim beş ülke ve onlar büyüyene kadar atlayacağım beş ülke.

Polonya bizim için sürpriz bir hit oldu.

Polonya, birçok görülmesi gereken Avrupa destinasyonu listesinin başında olmayabilir, ancak bence olmalı.

Ülkeyi çocuklarımla ziyaret ettiğimde Kraków, Varşova ve Zapkone'ye gittik.

Gezimiz nispeten kısaydı ve büyük ölçüde Taylor Swift'in Eras Turu'nu görmeye odaklanmıştı. Ancak, Wawel Kalesi gibi bazı muhteşem tarihi yerleri de ziyaret ettik ve Polonya-Solovkain sınırında güzel bir yürüyüş yaptık.

Polonya'nın bu kadar büyüleyici olacağını gerçekten beklemiyordum ve daha fazlasını görmek için geri dönmek için sabırsızlanıyoruz. Ayrıca, çok ülkeli gezilerde Doğu Avrupa'nın diğer bölgelerini keşfetmek için harika bir üs olduğunu düşünüyorum.

Turks ve Caicos'taki plaja tekrar gitmek için sabırsızlanıyorum.

Çocuklarımı birkaç Karayip adasına götürdüm. Hepsi kendi tarzlarında hoş olsalar da, Turks ve Caicos'taki kristal berraklığındaki sulara ve beyaz kumlu plajlara geri dönmeyi hayal ediyorum.

Ailem ziyarete geldiğinde, zamanımızın çoğunu tatil köyümüzde geçirdik, bu harikaydı. Bir dahaki sefere, adanın daha fazlasını keşfetmek istiyorum.

Yine de, sadece bir sonraki ziyaretimde sahilde otursam bile, çok mutlu olurdum. Dünyanın dört bir yanındaki plajları ziyaret ettim ve Turks ve Caicos'takiler en güzelleri arasında.

İzlanda'ya bir kalp atışı kadar kısa bir sürede geri dönerdik.

Misafirperver, havalı şehri Reykjavík'ten muhteşem buzullarına kadar, İzlanda kalbimi fethetti. Çocuklarım ve ben, bir keşif gezisine çıkmadan önce ülkenin başkentini keşfettik.

Ülke genelinde yaşadığına inanılan troller ve saklı insanların kültürel efsanelerini öğrendik ve gerçek olduğuna inanamadığım manzaralar gördük.

İzlanda'da gittiğim her yerde kendimi çok güvende hissettim ve çocuklarımı daha fazlasını keşfetmeleri için geri götürmek için sabırsızlanıyorum. Bir dahaki sefere, kuzey ışıklarını veya volkanik bir patlamayı görecek kadar şanslı olmayı umuyorum.

Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri'nde bizi büyüledi.

Birleşik Arap Emirlikleri'nde sadece birkaç gün geçirdik. Ziyaret etmeden önce Dubai'yi bir varış noktasından ziyade bir mola şehri olarak düşünüyordum.

Ancak, iner inmez geri dönmek istediğimi biliyordum. Çöl safarilerinden dünyanın en yüksek binasını görmeye kadar, hepimizin bir aile olarak birlikte yapabileceği çok şey vardı.

Çok şey yapmış olsak da, Dubai'nin en iyi turistik yerlerinin ve plajlarının çoğunu henüz keşfetmedik. Bir dahaki sefere, yakınlardaki Abu Dabi'yi ve diğer emirlikleri de ziyaret etmek istiyorum.

Türkiye, dönüş listemizin en başında geliyor.

Çocuklarım ve ben İstanbul'a büyülü bir yolculuk yaptık. Hepimiz Türkiye'nin cazibesine aşık olduk ve ülke her iki kıtada da yer aldığı için Avrupa ve Asya kültürlerinin karışımını görmek çok büyüleyiciydi.

Gece vakti Boğaz'ı feribotla geçip, sıcak ışıkla yıkanmış asırlık simge yapılara bakmak hiçbirimizin unutamayacağı bir manzaraydı.

İstanbul'un Arnavut kaldırımlı sokaklarında Türk dondurması yerken dolaşmak, yakında tekrarlamayı umduğum harika bir öğleden sonraydı.

Çocuklarımla birlikte geri dönüp Türkiye'nin daha fazlasını keşfetmek için sabırsızlanıyorum. Ülkenin plajlarını, mağaralarını ve antik kalıntılarını daha fazla keşfetmeyi çok seveceklerini biliyorum.

Öte yandan, çocuklarımla Hindistan'a geri dönmek zorunda hissetmiyorum.

Geçtiğimiz günlerde Hindistan'a harika bir gezi yaptık ve daha uzun süre kalmayı bile diledim. Keşfedilecek çok şey olan inanılmaz derecede büyük ve çeşitli bir ülke.

Ancak, çocuklarımla oraya aceleyle geri dönmezdim.

Yeni Delhi'de, çoğu aracın kendi trafik şeritlerinde kalmadığı yollarda vahşi ineklerden kaçınmak zorunda kalan arabalarla dolaşmak biraz kaygı vericiydi. Ayrıca, kalabalık şehirde genel olarak dolaşmak zordu.

Çocuklarımı geri getirmeden önce ülke hakkında daha iyi bir fikir edinmek istiyorum.

Çocuklarımı İtalya'ya geri getirmek için acele etmiyorum.

Bu, arkadaşlarım arasında pek de popüler olmayan bir görüş, ancak çocuklarımı İtalya'ya geri getirmezdim. Çok popüler olduğu için gittiğimiz her yer inanılmaz derecede kalabalıktı.

Çoğunlukla Roma ve Venedik gibi büyük şehirlerde kaldık ve yazın yoğun bir turist sezonunda ziyaret ettik, bu yüzden tamamen şaşırtıcı değildi. Ancak, çocuklarımın uluslararası tatiller için çok fazla okul tatili yok, bu yüzden çok fazla seçeneğimiz yoktu.

Boğucu kalabalıklar etrafta dolaşmayı zorlaştırdı ve ziyaret etmeyi planladığımız bazı turistik yerler tükenmişti.

Ayrıca, ailem İtalyan yemeklerini sevse de, dünyanın başka yerlerinde iyi pizza, makarna ve diğer spesiyaliteleri bulmak oldukça kolay.

Bir kez gittiğimize sevindim, ancak geri dönmektense Avrupa'nın diğer bölgelerini keşfetmeyi tercih ederim.

Dominik Cumhuriyeti'ne dönmeden önce gitmek istediğimiz başka yerler var.

Çocuklarımı Dominik Cumhuriyeti'ne götürdüğüm için mutluyum, ancak bana geri dönmem gereken bir yer olarak görünmedi. Güzel bir tatil köyünde kaldık, ancak Karayipler'deki herhangi bir yere gitmiş gibi hissettik.

Sonuçta turistik bir otelde kalıp mülkünde çok fazla zaman geçirmek bizim hatamızdı - gezinin en iyi kısmı ülkenin güzel dağlarını keşfetmek için dışarı çıktığımız zamandı.

Bununla birlikte, geri dönmeden önce Latin Amerika'nın farklı bir yerini görmeyi veya benim için yeni olan bir Karayip adasını ziyaret etmeyi tercih ederim.

Avusturya'dan daha çok keşfetmek istediğimiz yerler bulduk.

Avusturya, kaleler, dünya standartlarında alışveriş, müzeler ve doğal güzelliklerle dolu güzel bir ülke.

Ancak çocuklarım ve ben Avusturya'nın iki komşu ülkesi olan Slovakya ve Slovenya'da yaptığımız kısa duraklardan daha çok etkilendik.

Çocuklarımla Avusturya'ya geri dönmeden önce, bunun yerine bu ülkeleri keşfetmek için daha fazla zaman harcamak istiyorum.

Kaynak: Insider

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.