Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 18 Şubat Admin Gönderi tarihi: 18 Şubat ABD firması 'dünyanın en büyük' şeffaf güç üreten güneş pencerelerini tanıttı Kaliforniya merkezli bir organik fotovoltaik (OPV) girişimi olan Next Energy Technologies, iddiasına göre dünyanın en büyük tamamen şeffaf organik PV penceresini tanıttı. 101,6 cm x 152,4 cm (3,3 fit x 4,9 fit) ölçülerindeki lamine güç üreten pencere, şirketin pilot üretim hattı kullanılarak geliştirildi. Yeni ürün, bir alt tabakaya entegre edilmiş şeffaf bir OPV katmanının yanı sıra bir kenar contası, bara, bağlantı kutusu ve kapak camı içeriyor. Bu başarı, cam endüstrisini tam ölçekli güneş enerjili cepheler geliştirmeye yaklaştırıyor. Gensler Eş Başkanı Andy Cohen bir bildiride, "En yüksek kalitede estetik, güç üretimi ve cam tedarik zinciriyle entegrasyonun birleşimi, Net Sıfır binaları tasarlama yönündeki çabalarda oyunun kurallarını değiştiriyor" dedi. Sürdürülebilir güç üreten cam pencereler Organik fotovoltaik adı verilen cihazlar, elektrik üretmek için güneş enerjisinden yararlanmak amacıyla organik yarı iletkenler kullanır. UC Santa Barbara'da Nobel Ödülü kazanan araştırma OPV'nin kaynağıdır. Diğer yarı iletkenlerin aksine, karbon bazlı yarı iletkenler görünür ışığın geçmesine izin verirken ultraviyole (UV) ve kızılötesi (IR) spektrumlarındaki ışığı yakalayabilir. Bu, diğer güneş yarı iletkenlerinde mümkün değildir. OPV'ye geçişin bir pencere üzerinde derin bir etkisi vardır. OPV teknolojisi, yüksek açılı, düşük ışıklı ve yüksek sıcaklıklı koşullarda şeffaflık ve tutarlı verimlilik dahil olmak üzere çeşitli avantajlar sunar. Verimlilik, şeffaflık ve renk ayarında sürekli iyileştirmeler sağlarken, kolayca bulunabilen, düşük maliyetli, dünyada bol miktarda bulunan malzemelerden yapılmış mürekkepleri kullanır. Ek olarak, OPV ağır metalleri ve toksik yan ürünleri ortadan kaldırarak onu daha sürdürülebilir bir alternatif haline getirir. Şirket geçen yıl 68 cm × 89 cm OPV pencerelerini sergiledi ve bunların tipik bir ticari binanın enerji yükünün yüzde 20 ila yüzde 25'ini telafi edebileceğini iddia etti. Bu pencereler ayrıca kızılötesi ışığı emer ve dönüştürür, ısıtma, havalandırma ve klima (HVAC) taleplerini azaltmaya yardımcı olur. Şirket bir bildiride, "NEXT'in tescilli şeffaf organik fotovoltaik (OPV) kaplaması, ticari pencereleri temiz enerji üreten cephelere dönüştürebilir, binaları daha sürdürülebilir ve dayanıklı hale getirir ve şebeke üzerindeki yükü hafifletir" dedi. Kusursuz güneş kaplamaları Next Energy, tescilli OPV'sini doğrudan cama uygulamak için otomatik yuva kalıp kaplama tekniklerini kullanır. İşlem, kaplamanın biriktirilmesini, OPV katmanının lazerle çizilmesini ve ardından lamine edilmesini içerir. Çok yönlü bir biriktirme yöntemi olarak tanımlanan teknik, yüzeye yakın dar bir yuvadan bir alt tabakaya bir çözüm sunar. Cam üreticileri bu işlemi mevcut üretim hatlarına entegre edebilir. Şirkete göre, pilot üretim, enerji üreten cepheler için tam ölçekli görüş alanı camına güneş enerjisini entegre etmeye yönelik önemli bir adımı temsil ediyor. Şirketin OPV kaplamaları, güneş camı çözümlerini ölçeklendirmedeki üç temel zorluğun üstesinden geliyor: estetik, performans ve üretilebilirlik. Ticari mimariyle kusursuz bir şekilde uyum sağlayacak şekilde tasarlanan nötr gri kaplama, Kuzey Amerika cephelerinde en yaygın kullanılan renkle uyuşuyor. Yenilik, yalnızca geleneksel camın görünümünü korumakla kalmıyor, aynı zamanda verimli güç üretimi de içeriyor. Ek olarak, hat içi üretim süreci, cam üreticilerinin büyük üretim revizyonları olmadan teknolojiyi benimsemelerine olanak tanıyor. Şirkete göre, bu kritik faktörleri ele alarak, Next Energy'nin OPV çözümü, cam endüstrisinin sürdürülebilir, güneş enerjisiyle entegre binalara geçişi için uygulanabilir bir yol sağlıyor. Next Energy'nin kurucu ortağı, icra kurulu başkanı ve CEO'su Daniel Emmett bir açıklamada, "Bu kilometre taşı, OPV kaplamaları ve gelişmiş üretim işlemlerinin birleşimimizin işe yaradığını, ölçeklendiğini ve hızla devreye alınabileceğini gösteren bir çözüme aç bir endüstri için daha fazla kanıttır. Bu, 60" x 120" ticari üretimi mümkün kılma yolumuza olan güveni artıran bir kanıt noktasıdır" dedi. Kaynak: IE
Önerilen İletiler
Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın
Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...
Bir Hesap Oluşturun
Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!
Yeni Bir Hesap OluşturunGiriş Yap
Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.
Giriş Yapın