Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:

Bu filmi mutlaka görmelisiniz....

Gönderi tarihi:
  • Admin

Marcus'un Youtube Film Müzik Videoları bölümünde bu filmin trailerını postaladığını görünce farkına vardım ki film tanıtılmamış (Marcus'a bir teşekkür ve filme geçelim)

Siyah-Beyaz olarak çekilmiş bu gizemli film Pi sayısının açılımı üzerinde duruyor. Bilimin nasıl bir yön ve yönlenme içinde olabileceğini ve insan aklının neleri düşünüp nelerde çözüm arayabileceğine bir örnek olarak karşımızda duruyor. Matematik hakkında seyrettiğim filmlerin en iyisi diyebilirim. Film içinde Paranoya, delilik, teoloji, akıllılık ve postmodern matematik başlıkları arasındaki yolculuğu anlatmaya çalışıyor. Film,kendi başına bir matematik filmi gibidir. İçinde metematik dışında hiç bir konu bulamazsınız. İçinde aşk hikayesi yoktur bu nedenle yalnız başınıza seyrederek kafayı yiyebilirsiniz veya bunalıma girebilirsiniz (şaka tabiki). Filmin kahramanı Cohen, zamanının büyük bir kısmını bilgisayarının başında geçiren çatlak bir matematikçidir. Sayı teorisi üzerine çalışır ve bulduğu sonuçlarla evrenin iç yapısını anlamaya çalışır. Özellikle borsanın pi sayısı ile olan ilişkisini açıklamaya çalışdığı bölümler benim en hoşuma giden bölümlerdi... Mutlaka seyredin derim...

Yönetmen: Darren Aronofsky

Oyuncular: Sean Guilette, Mark Margolis, Ben Shenkman, Pamela Hart, Stephen Pearlman, Samia Shoaib, Ajay Naidu, Joanne Gordon

post-2-1188482516_thumb.jpg

This jarring black-and-white brain-bender is a haunting examination of science -- and obsession. Written and directed by Darren Aronofsky (Requiem for a Dream), Pi: Faith in Chaos tells the story of a haunted, fragile mathematical genius (Sean Gullette) on the trail of a 216-digit number hidden in Pi that could unlock the secrets of the stock market ... and the universe.

Director: Darren Aronofsky

Cast: Sean Guilette, Mark Margolis, Ben Shenkman, Pamela Hart, Stephen Pearlman, Samia Shoaib, Ajay Naidu, Joanne Gordon

Gönderi tarihi:

Valla admin sende gördüğüm en iyi film eleştirmenlerinden birisin.Yani filmi çok güzel yorumlamışsın..

Katkınızdan ötürü teşekkürler ederim.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.