Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:
  • Admin

Vance (ABD Başkan Yardımcısı) Avrupa'ya Hakaret Etti: Greta Thunberg'den 'kurtulduk', Elon Musk'la başa çıkabilirsiniz

JD Vance, Almanya'daki bir güvenlik konferansında yaptığı konuşmada Avrupa liderlerine sert bir saldırı başlatırken Elon Musk'ı İsveçli çevreci Greta Thunberg'le karşılaştırdı.

Vance-Insults-Europe.jpg

Başkan yardımcısı, Avrupa hükümetlerini ifade özgürlüğü, göç ve demokratik değerler konusunda azarladı ve seçmenlerin sesini daha fazla dinlemeleri konusunda ısrar etti.

"Ve bana güvenin, bunu tüm mizahımla söylüyorum," dedi. "Amerikan demokrasisi Greta Thunburg'un 10 yıllık azarına dayanabiliyorsa, sizler de birkaç ay Elon Musk'a dayanabilirsiniz."

Bu çatlak sessizlikle karşılandı ve Donald Trump'ın aday arkadaşı, Münih Güvenlik Konferansı'nda liderlerden sınırlarını korurken ABD'nin dünyanın geri kalanıyla ilgilenmesini talep ederken sessiz bir alkış aldı.

Dolup taşan salondaki katılımcılar, Vance'in Amerika'nın Avrupa ortaklarına karşı bir dizi sert eleştiri başlatmak için olağan güvenlik konularından uzaklaşmasıyla şaşkına döndüler.

Şöyle diyerek başladı: "Trump yönetimi Avrupa güvenliği konusunda çok endişeli ve Rusya ile Ukrayna arasında makul bir anlaşmaya varabileceğimize inanıyor ve ayrıca önümüzdeki yıllarda Avrupa'nın kendi savunmasını sağlamak için büyük bir adım atmasının önemli olduğuna inanıyoruz."

Ancak Avrupa'da demokratik değerlerin düştüğünü gördüğünü ayrıntılı olarak anlattı.

Avrupa'da en çok endişelendiği şeyin "Rusya, Çin veya başka bir dış aktör olmadığını" söyledi. Benim endişelendiğim şey içeriden gelen tehdit.

"Avrupa'nın en temel değerlerinden, Amerika Birleşik Devletleri ile paylaştığı değerlerden bazılarından geri çekilmesi."

Belki de şaşırtıcı bir şekilde, Donald Trump'ın 2020 başkanlık seçimlerinin hileli olduğuna dair devam eden iddiaları göz önüne alındığında, Vance, Avrupa'yı Rusya'nın müdahalesini gerekçe göstererek 2024 Romanya seçimlerinin iptal edilmesine izin verdiği için eleştirerek başladı.

“Avrupa mahkemelerinin seçimleri iptal ettiğini ve üst düzey yetkililerin başkalarını iptal etmekle tehdit ettiğini görüyoruz, ayrıca kendimizi uygun bir yüksek standartta tutup tutmadığımızı soruyoruz. Kendimiz diyorum çünkü temelde hepimizin aynı takımda olduğuna inanıyorum.

“Demokratik değerler hakkında konuşmaktan daha fazlasını yapmalıyız, onları yaşamalıyız.”

Soğuk Savaş'ta muhalifleri sansürleyen, kiliseleri kapatan, seçimleri iptal eden Sovyetleri düşünün. Onlar iyi adamlar mıydı? Kesinlikle hayır. Ve Tanrıya şükür Soğuk Savaş'ı kaybettiler.”

Bugün Avrupa'ya baktığında “Soğuk Savaş'ın kazananlarına ne olduğunun bazen çok da açık olmadığını” söyledi.

Vance, Brüksel'i iç karışıklık zamanlarında sosyal medyayı kapatma görüşmeleri nedeniyle eleştirdi ve İngiltere'de bir adamın yasayı hiçe sayarak bir kürtaj kliniğinin yakınında dua ettiği için tutuklandığı bir vakayı özellikle vurguladı.

Ayrıca, çevrimiçi olarak anti-feminist mesajlar yayınladıklarından şüphelenilen vatandaşlara yönelik Alman baskınlarını ve İsveç'te Kuran yakma suçundan tutuklanan bir adamı eleştirdi.

Vance, İngiltere'nin Brexit oylamasını, bir hükümetin vatandaşlarının emirlerini dinlemesi gereken bir duruma örnek olarak kullandı.

"Korkarım Avrupa'da ifade özgürlüğü geriliyor," dedi ve Biden yönetimini pandemi sırasında laboratuvar sızıntısı teorisini reddettiği için eleştirdi.

"Washington'da kasabaya yeni bir şerif geldi ve Donald Trump'ın liderliğinde sizin görüşlerinize katılmayabiliriz ancak kamusal alanda katılma veya katılmama hakkınız için savaşacağız," diye ekledi.

"Eski yerleşik çıkarların" Avrupa'da giderek daha fazla rol oynadığını iddia etti.

"İyi haber," diye ekledi, "demokrasilerinizin birçok insanın korktuğu kadar kırılgan olmadığına inanıyorum."

Kaynak: The Daily Beast

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için şimdi oturum açın.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.