Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Irréversible (DÖNÜŞ YOK)2002

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Irréversible (DÖNÜŞ YOK)2002

sinema denilince bir iki kelam etmek istedim....

holivut filmlerini seviyorsanız,ve o nadide midenizin ağzınıza gelmesini istemiyorsanız,11 dakika süren ve insanın kendi içinde yolculuğa çıkartıp "salt kötü" anlayışınızı toptan yıkacak olan vede havada gezen kamerayla değil bizzat tecavüzün etrafında gezdiği bir 11 dakikalık "hamile bir kadının"alt geçitteki tecavüz sahnesine(ki oynandığı zaman sinemanın yarısı salonu boşaltmıştı)dayanabilecekseniz,hiçte sabit olmayan kamera zaten başınızı döndürmüşken bir tüple beyni dağıtılan birinin etrafında "kendini tatmin eden" insanları izlemeye dayanabilecekseniz,ezberin tam aksine "intikam" olgusunu alınası bir hak olarak gözlerimize sokan, bu gaspar noe filmini bulunuz..

geriye dönüş yoktur.

çünkü zaman herşeyi mahveder.

bazı şeyler onarılamaz.

insan bir hayvandır ve

intikam isteği doğal bir güdüdür.

çoğu suç cezalandırılmaz.

sevilen birini kaybetmek,

insanı yıldırım çarpmış gibi sarsar.

çünkü aşk yaşamın pınarıdır.....gaspar noe

irreversible.jpg

irreversible.jpg

Gönderi tarihi:

Fransız yapımı filmlerden hiç hoşlanmadım oldum olası bu filmide sırf merak yüzünden izledim,yukarda Vakana'nın söylediği gibi sinema salonunu terk eden bir arkadaşım bahsetmişti bende "nasıl bir film ki"diyerekten izledim..

Mideniz sağlamsa ve duygusal bir yapınız varsa izlemeyin..Kadın olmanın çaresizliğini nefret duyarak hissediyorsunuz.

Film sondan başa doğru gidiyor ve sürekli tekrar edilen kelimeler yüzünden yoruluyorsunuz hiç durmaksızın belki 50 kez bir yerin neresi olduğu soruluyor ve sonrasında falan kişi nerede diye soruluyor oooff yeter diyorsunuz..

Vereceği bilgiyi cinsel ilişki şartı ile vermeyi teklif eden homoseksüellerin çirkinlikleri ile dolu mekanlarında akıllara durgunluk veren bir cinayet sahnesi varki :sick:

Sonrasında filmin ana konusu olan tecavüz sahnesi geliyor lanet olsun pislik herif kadına tecavüz et sonrada öldüresiye döv,burda kadınlara bir tüyo yanınızda erkek arkadaşınız olmasın izlerken zira öyle gerçekçi oynanmış ki tüm erkekleri potansiyel suçlu gibi görme olasılığınız yüksek..

Tecavüz sahnesinin bu kadar çok uzatılmasına gelince filmin ana konusu olmasına bağlıyorum,izleyen için tam bir işkence.

Şiddetle tavsiye edilecek güzelikte bir film kesinlikle değil,ama değişik bir versiyon izlemek istiyorsanız alın size bir alternatif.

• Admin
Gönderi tarihi:
Fransız yapımı filmlerden hiç hoşlanmadım oldum olası bu filmide sırf merak yüzünden izledim,yukarda Vakana'nın söylediği gibi sinema salonunu terk eden bir arkadaşım bahsetmişti bende "nasıl bir film ki"diyerekten izledim..

Mideniz sağlamsa ve duygusal bir yapınız varsa izlemeyin..Kadın olmanın çaresizliğini nefret duyarak hissediyorsunuz.

Film sondan başa doğru gidiyor ve sürekli tekrar edilen kelimeler yüzünden yoruluyorsunuz hiç durmaksızın belki 50 kez bir yerin neresi olduğu soruluyor ve sonrasında falan kişi nerede diye soruluyor oooff yeter diyorsunuz..

Vereceği bilgiyi cinsel ilişki şartı ile vermeyi teklif eden homoseksüellerin çirkinlikleri ile dolu mekanlarında akıllara durgunluk veren bir cinayet sahnesi varki :sick:

Sonrasında filmin ana konusu olan tecavüz sahnesi geliyor lanet olsun pislik herif kadına tecavüz et sonrada öldüresiye döv,burda kadınlara bir tüyo yanınızda erkek arkadaşınız olmasın izlerken zira öyle gerçekçi oynanmış ki tüm erkekleri potansiyel suçlu gibi görme olasılığınız yüksek..

Tecavüz sahnesinin bu kadar çok uzatılmasına gelince filmin ana konusu olmasına bağlıyorum,izleyen için tam bir işkence.

Şiddetle tavsiye edilecek güzelikte bir film kesinlikle değil,ama değişik bir versiyon izlemek istiyorsanız alın size bir alternatif.

Enteresan bir yorum... Şimdi forumun bütün erkeklerine düşmansın yani... B) Erkekler gardınızı alın diyorsun yani :unsure:

Gönderi tarihi:
Enteresan bir yorum... Şimdi forumun bütün erkeklerine düşmansın yani... B) Erkekler gardınızı alın diyorsun yani :unsure:

:) Hayır canım ne münasebet,sadece izlerken öyle bir duyguya kapılma ihtimali olabilir,yani nasıl söylesem bu kadınsı bir duygu,hiç bir kadın böyle bir eylem gerçekleştirmez o yüzden kadın olarak idrak edemiyor insan,nasıl olurda bir insan isteklerini kontrol edemez..

Detaylı anlatmak isterdim ama anlatamıyorum anla işte yaaa... :blushing:

• Admin
Gönderi tarihi:
:) Hayır canım ne münasebet,sadece izlerken öyle bir duyguya kapılma ihtimali olabilir,yani nasıl söylesem bu kadınsı bir duygu,hiç bir kadın böyle bir eylem gerçekleştirmez o yüzden kadın olarak idrak edemiyor insan,nasıl olurda bir insan isteklerini kontrol edemez..

Detaylı anlatmak isterdim ama anlatamıyorum anla işte yaaa... :blushing:

Filmi seyreden birisi olarak ne demek istediğini senin kadar anlamış birisi olarak sadece biraz güler yüz ve hüzün katmak istemiştim...

Her film insana yeni bir duygu öğretir derler bu nedenle herşeye hazırlıklı olmak gerek...

:)

Gönderi tarihi:

izlediğimde ilk sahnelerde gerçekten başımı döndüren ama gittikçe içine alan güzel bir filmdi.şiddetin bu kadar üstümüze gelmesi sağlandığı gibi gerçekçi olabilmeside ayrı bir başarı bana göre..

• 2 hafta sonra...
  • Admin
Gönderi tarihi:
izlediğimde ilk sahnelerde gerçekten başımı döndüren ama gittikçe içine alan güzel bir filmdi.şiddetin bu kadar üstümüze gelmesi sağlandığı gibi gerçekçi olabilmeside ayrı bir başarı bana göre..

post-2-1189265325_thumb.jpg

Bunada aynen katılıyorum...

Ayrıca Vakana'nın dediği gibi havada gezen kamera ve kendi ekseni etrafında daireler çizen bu uçan daire kamerası da filmin en enteresan yönlerinden birisi idi...

• 4 ay sonra...
Gönderi tarihi:

Cok enteresan bir okadarda insan hayatinda pismanliklarin keskelerin ifadesiz oldugunu cok guzel anlatiyor ama kotu bir olayla....

Filmin diger enterasan yani ise,sondan baslayi basa gitmesi...Once o kotu kavga sahnesini izlerken,adami anlamiyorsunuz ama konuyu kavradikca daha da fazlasini istiyorsunuz...Ben keske daha da kotu dovseydi demistim...

Ancak o herkezinde dedigi en kotu sahne...Ben cok etkilenmistim...Yani ne tuhaf bir dunyada yasiyoruz...Siz kiyamiyorsunuz onun sacinin teline,caniniz gibi koruyup seviyorsunuz ama baskasi gelip onu ayaklarinin altinda gozunun yasina bakmadan cigniyor...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.