Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 9 Şubat Admin Gönderi tarihi: 9 Şubat Herhangi Bir Tartışmayı Nasıl Kazanırsınız: Bu İfadeler Sorunu Çözmeye Yardımcı Olur Bir tartışmayı kazanmak nadiren haklı olduğunuzu kanıtlamakla ilgilidir, bunun yerine her iki tarafın da duyulduğunu ve anlaşıldığını hissettiği bir çözüm yaratmakla ilgilidir. En başarılı konuşmalar, odak noktası "kazanmaktan" ortak bir zemin bulmaya kaydığında gerçekleşir ve gereksiz tırmanışı önler. Stratejik ifadeler ve konuşmaya bilinçli bir yaklaşım kullanarak, en tıkanmış tartışmaları bile üretken diyaloglara dönüştürebilirsiniz. Önemli olan, konuşmayı sakinlik, kabul ve doğru kelimelerle yönlendirmek ve her iki tarafın da karşılıklı saygıyı sürdürmesini sağlamaktır. Birçok tartışma, duyguların devreye girmesi veya insanların genellikle anlaşmazlığın kendisiyle ilgili olmadığını, anlaşılmış hissetmekle ilgili olduğunu unutması nedeniyle tıkanır. Bu makalede, tartışmaları yalnızca sorunu çözmekle kalmayıp aynı zamanda ilişkileri güçlendirecek şekilde yönetmenize yardımcı olacak somut stratejiler ve ifadeler bulacaksınız. "Bakış açınızı kabul ediyorum" Bazen bir tartışma, haklı olmaktan çok duyulduğunu hissetmekle ilgilidir. Diğer kişinin bakış açısını kabul etmek -mutlaka aynı fikirde olmak zorunda olmadan- çatışmayı azaltabilir ve daha rahat bir konuşma yaratabilir. "Her konuda aynı fikirde olmak zorunda değiliz" Birbirimizi ikna etmek her zaman gerekli değildir. Bu ifade, tartışmayı saygılı bir şekilde sonlandırmaya yardımcı olabilir ve her iki tarafın da farklı şeyler gördüklerini kabul etmelerini sağlar. "Bunu farklı görmemiz tamamen normal" Birçok tartışma, insanların diğerini ikna etme ihtiyacı hissetmesi nedeniyle ortaya çıkar. Ancak bu her zaman gerekli değildir. Bu ifade, farklı görüşlere sahip olmanın normal olduğunu gösterir. "Fikrini takdir ediyorum" Diğer kişinin bakış açısına değer verdiğinizi göstermek, konuşmayı daha az gergin hale getirebilir. Bu, özellikle anlaşmazlığınıza rağmen saygılı bir ton korumak istiyorsanız faydalıdır. "Çözüm bulmaktan çok soruna mı odaklanıyoruz?" Konuşma, eleştiri ve suçlamanın bitmeyen bir döngüsü gibi hissettirmeye başlarsa, bu ifade odak noktasını bir çözüm bulmaya kaydırmaya yardımcı olabilir. Tartışmaların sorunu çözmekten çok kazanmakla ilgili bir şeye dönüşmesi nadir değildir. "Ne dediğini anlıyorum" Genellikle, insanlar sadece duyulduklarını hissetmek isterler. Bunu söyleyerek, onların sözlerini ciddiye aldığınızı gösterirsiniz ve bu da durumu sakinleştirmeye yardımcı olabilir. "Anlıyorum ve aynı zamanda biraz farklı görüyorum" Küçümseyi andıran "ama" kullanmak yerine, bu ifade diğer kişinin kendini önemsenmediğini hissetmesine neden olmadan kendi bakış açınızı paylaşmanızı sağlar. Bu, fikir ayrılığının sorun olmayacağını anlamanıza yardımcı olabilir. "Bir mola verelim ve bunu daha sonra konuşalım" Bir tartışma çok hararetli hale geliyorsa, kısa bir ara vermek akıllıca olabilir. Bu, her iki tarafa da sakinleşme ve daha net bir zihin yapısıyla geri dönme şansı verir. Mesafe bazen anlaşmaya varmayı kolaylaştırabilir. "İlişkimiz bir tartışmayı kazanmaktan daha önemlidir" Çatışmanın sizi birbirinden uzaklaştırdığını düşünüyorsanız, bu ifade ilişkinizin anlaşmazlığın kendisinden daha önemli olduğunu hatırlatır. Bu, sorunu hemen çözmeyebilir, ancak önemli şeylere odaklanmanıza yardımcı olur. "Söylediğin zaman seni doğru anlıyor muyum?" Bir şeyi yanlış yorumlamadığınızdan emin olmak için, diğer kişinin fikrini kendi kelimelerinizle tekrarlamak yardımcı olabilir. Bu, onları dinlediğinizi ve ciddiye aldığınızı gösterir ve yanlış anlaşılmaları gidermeye yardımcı olabilir. Kaynak: Dages News Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.