Zıplanacak içerik

30 yıldır çift terapistiyim: Bu 6 cümleden herhangi biri ilişkilerde kırmızı bayraktır

Featured Replies

Gönderi tarihi:
  • Admin

30 yıldır çift terapistiyim: Bu 6 cümleden herhangi biri ilişkilerde kırmızı bayraktır

30 yıldan uzun süredir terapistim ve görüştüğüm çiftlerin çoğu, bağırmasalar bile, sözlerinin ve beden dillerinin nasıl saygısız olduğunu görmüyor.

red-flag-in-relationships.jpg

Karmaşık ve çirkin kavgalar sırasında kırılan güveni onarmakta zorluk çeken çiftler gördüm. Diğerleri ise alaycı laf sokmalar, göz devirmeler, söz kesmeler veya küçümsemelerle güven duygusunu kaybediyor.

Radar altında saygısızlık olarak görülen iletişim türlerini incelemek hayati önem taşır. Farkındalık, sözlerinizin sorumluluğunu almanın ilk adımıdır. Aşağıdaki ifade türleri kendi başlarına masum görünebilirken, zamanla bir partnerin kendini değersiz ve sevilmemiş hissetmesine ve tüm ilişkinin sıkıntılı sulara sürüklenmesine neden olabilir:

1. Partnerinizi aşağılayan ifadeler, hakaret veya aşağılayıcı konuşmalar — doğrudan veya toplum içinde başkaların önünde

Örnekler:

"Gerçekten mi, ikinci porsiyon?"
"Ah, bunu her zaman yapar."

"Ona aldırma."

2. Hakaret amaçlı alaycı ve alaycı tonlamalar

Örnekler:

"Çocuklara bağırmakta harika iş çıkardın."
"Bunu mu giyiyorsun?"
"Evet, sanki övünmeye değermiş gibi."

3. Gerçekliği çarpıtan manipülatif dil

Örnekler:

"Öyle olmadı."
"Ben bunu hiç söylemedim. Yanlış anladın."
"Gerçekten böyle düşünüyorsan delisin."

4. Hakaret eden, düzelten, eleştiren, aşağılayan, teşhis eden veya etiketleyen ahlaki ifadeler

Örnekler:

"Annen seni şımarttığı için onu çok şımartıyorsun."
"Çok bencilsin."
"Bu söylenecek narsisist bir şey."

5. Suçu başkasına atma

Örnekler:

"Bağırmaktan nefret ediyorum ama beni çok sinirlendiriyorsun."
"Beni suçlu hissettiriyorsun."
"Belki daha çok çabalarsan araya girmek zorunda kalmazdım."

6. Tavsiye, sorgulama, üstünlük kurma veya düzeltme yoluyla şefkati engelleme

Örnekler:

"Bunun hakkında neden daha önce benimle konuşmadın?"
"Neden onu görmezden gelmiyorsun?"
"Bunu bir düzine kez yaptım. O kadar da karmaşık değil."

Daha dikkatli bir iletişimci nasıl olunur

Bu tüm sorunlarınızı çözmese de, çiftlere ilk seanslarından sonra vermeyi sevdiğim bir araç, güçlü bir duraklamadır.

İster uzaklaşmak, ister nefes almak ve rahatlamak için dışarı çıkmak, ister işler gerginleştiğinde birlikte aptalca bir kod sözcüğü geliştirmek olsun. Amaç, tepkisel sistemi kapatmak için gereken her şeyi yapmaktır; bu da genellikle öfkeli tepkisel duygularınız ile bu duyguları sözcüklerinizle dışarı vurma dürtüsü arasındaki boşluğu uzatmayı gerektirir.

Duraklama bir dakika, beş dakika veya beş gün anlamına gelebilir. Bu yavaşlama mekanizması ilişkilerde bize büyük fayda sağlar çünkü bizi yargılayıcı sözlere daha az yatkın hale getirir.

Esasen, ağzınızı açmadan önceki çalışma, ilişkinizi iyileştiren ve yok eden konuşmalar yapmanın en önemli ve etkili kısmıdır. Duraksamak ve hazırlanmak, eşinizden enerji almadan önce enerji için içinizde bağlantı kurmakla ilgilidir. Hepimiz burada eğitimdeyiz!

Kaynak: CNBC

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için şimdi oturum açın.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.