Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 5 Şubat Admin Gönderi tarihi: 5 Şubat Mükemmel Bir Sandviç İçin 8 Sağlıklı Malzeme Öğle yemeği için sağlıklı soslar seçmek zor olabilir. Çikolata ezmesi, yağlı peynir veya işlenmiş etler gibi birçok geleneksel seçenek genellikle kalori, şeker, doymuş yağ ve tuz açısından yüksektir. Harika tadı olan ve dengeli bir diyete katkıda bulunan sekiz sağlıklı alternatif şunlardır. 1. Sebze ve Meyveleri Dahil Edin Sandviçinize sebze ve meyve eklemek günlük alımınızı artırmanın basit bir yoludur. Domates, soğan, salatalık, roka, ızgara kabak ve avokado gibi malzemeler harika tatlar ve dokular sağlar. Daha tatlı bir seçenek için şekerli ezmelere sağlıklı bir alternatif olarak muz, çilek, elma dilimleri veya incirleri düşünün. 2. Ev Yapımı Humus - Malzemelerinizi Kontrol Edin Nohuttan yapılan ev yapımı humus, besleyici ve lezzetli bir ezmedir. Genellikle tuz ve katkı maddeleriyle dolu mağazadan satın alınan çeşitlerin aksine, kendiniz yapmak malzemeleri kontrol etmenizi ve ekmeğinize sağlıklı bir katkı sağlamanızı sağlar. 3. Yumurtalar – Çok Yönlü Bir Seçenek Yumurtalar, minimum karbonhidrat içeren protein, vitamin ve minerallerin bir güç merkezidir. Çeşitlilik için bunları haşlanmış, kızartılmış, haşlanmış veya çırpılmış olarak hazırlayın. Ancak, diyet yönergeleri yumurta tüketimini haftada üç ila dört ile sınırlamanızı öneriyor. 4. Fındık Ezmesi – Ekmeğiniz İçin Sağlıklı Yağlar Fındık ve fıstıklar sağlıklı doymamış yağlar, B vitaminleri, E vitamini ve demir açısından zengindir ve kan damarları ile kolesterol seviyelerine fayda sağlar. Hazır fındık ezmesi veya fıstık ezmesi satın alıyorsanız, ilave tuz, şeker veya palmiye yağından kaçınmak için etiketi kontrol edin. %100 saf fındık ezmesini tercih edin veya günlük bir şımartma için evde kendiniz yapın. 5. 30+ Gibi Az Yağlı Peynir Seçin Peynir besin açısından yoğun ancak genellikle doymuş yağ ve tuz açısından yüksektir. Daha sağlıklı seçenekler arasında 30+ veya 20+ gibi az yağlı çeşitler bulunur. tuz oranı azaltılmış peynirler. Yumuşak keçi peyniri, mozzarella ve diğer düşük yağlı süt ürünleri geleneksel peynirlere mükemmel alternatiflerdir. 6. Balık - Sağlıklı Yağların Kaynağı Somon, uskumru, ton balığı ve ringa balığı gibi yağlı balıklar, kardiyovasküler hastalık riskini azaltmaya yardımcı olan omega-3 yağ asitleri açısından zengindir. Haftada en az bir kez diyetinize balık eklemek faydalıdır ve uskumru salatası veya füme somon gibi yemeklerin üzerine sürmek için iyi bir seçenektir. 7. Sebze Ezmeleri - Hafif ve Lezzetli Sebzeler ayrıca lezzetli ezmelere dönüştürülebilir, yemeğinize lezzet ve besin katabilir. Izgara kabak, avokado ve diğer sebzelerin kremamsı ezmelere karıştırılması, öğle yemeğinize daha fazla sebze eklemenin kolay bir yoludur. 8. Şekerli Klasiklerden Kaçının Reçel, bal, şurup ve çikolata ezmeleri gibi ezmeler genellikle yüksek miktarda ilave şeker içerir ve ölçülü tüketilmelidir. Bunun yerine, besin sağlayan ve sizi daha uzun süre tok tutan sağlıklı alternatifleri tercih edin. Kaynak: Dagens News Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.