Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2006 19 yıl Hah şimdi açıkla bakalım Bırakın işi gücü bükün şu mantıları çabuk
Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2006 19 yıl Yazar peki kimbu niye milletin mantısını benyaptım diyebize getiriyorsun yoksa sendemi bilmiyorsun mantı yapmasını
Gönderi tarihi: 4 Nisan , 2006 19 yıl peki kimbu niye milletin mantısını benyaptım diyebize getiriyorsun yoksa sendemi bilmiyorsun mantı yapmasını o benim rumuzum ya ne kandırıklaması yaw, tek tek gelin hem o mantıyı ben yaptım , biliyorum ben mantı yapmasını
Gönderi tarihi: 4 Nisan , 2006 19 yıl Sakin ol kankim rahatla senin o mantıları kaaçırıp buraya getirdiğini kimse bilmiyor zaten
Gönderi tarihi: 5 Nisan , 2006 19 yıl Sakin ol kankim rahatla senin o mantıları kaaçırıp buraya getirdiğini kimse bilmiyor zaten sayenizde herkes öğrenicek şimdi
Gönderi tarihi: 5 Nisan , 2006 19 yıl bizden başka diyecektin herhalde gecem Evet klavyem sürştü sayenizde herkes öğrenicek şimdi Artık tebrik etmek için bir mantı daha dökersin demi kankim
Gönderi tarihi: 7 Nisan , 2006 19 yıl Malzemeler (4 kişilik): 2 su bardağı un 1 yumurta 1 çay kaşığı tuz 1/2 (yarım) su bardağı ılık su İçi için: 300 gr az yağlı dana kıyma 1 orta boy kuru soğan 5 dal ince kıyılmış maydanoz 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Yapılışı : Unu tepsiye koyun, ortasını açın, yumurtayı kırın, tuzu serpin, yavaş yavaş ılık suyu ilave ederek yoğurun. Elinize yapışmayacak şekilde hamur yapın, üstüne bir bez ile kapatın ve 20 dakika bekletin. İçi için kıymanın üstüne soğanı rendeleyin, maydanoz, tuz ve karabiberi ilave edin, yoğurun. Nohut büyüklüğünde yuvarlayın. Hamuru üçe bölün, masaya bir parça un serpin ve oklava ile 2 mm kalınlığında açın. 3 cm'lik kareler şeklinde kesin, nohut büyüklüğündeki kıymaları içine koyun. Üçgen, bohça ya da yüzük şeklinde kapatın ve kenarlarını yapıştırın. Hamur parçacılarından kelebekler yapıp bir kenara alın. Daha sonra bunları fritözde kızartıp servis yaparken ilave edebilirsiniz. Tencereye 1 lt. su koyun, 1 tatlı kaşığı tuz ilave edip kaynatın. Hazırladığınız mantıları içine atın ve 10-15 dakika pişirin. Sosu için; 250 gr. yoğurt iki diş sarımsak 1 tatlı kaşığı nane 1 çorba kaşığı tepeleme tereyağı 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber ( ya da acı pul biber) Haşlanmış mantıları süzekli kepçe ile servis tabağına alın, sarımsaklı yoğurt ilave edin. Tereyağını eritin, toz biberi ilave edin, kısık ateşte bir iki dakika kızartın, mantıların üstüne gezdirin. Şimdi öğrendiğini unutmamak için bize bir mantı dökde yiyelim
Gönderi tarihi: 7 Nisan , 2006 19 yıl Focal Sondaki '' k'' ye takılıp kalma yalnışlık olmuş çabuk bize mantı yap nasıl ev sahibisin yaaaa
Gönderi tarihi: 7 Nisan , 2006 19 yıl Yazar ben yapmasamda sizi güzelbir mantıcıya götürsem olmazmı ben yaparsam zehirlenirsiniz diye korkuyorum
Gönderi tarihi: 7 Nisan , 2006 19 yıl bencede en sağlıklısı mantıcıya gitmek kuşum, bu adamın yaptığı mantı yenmez valla
Gönderi tarihi: 7 Nisan , 2006 19 yıl Hazırlan kankim pilotu gönderiyorum seni alıp bize getirecek...
Gönderi tarihi: 7 Nisan , 2006 19 yıl yok kuşum zahmet etme sen, benim uçak yolda şu an gelmek üzeredir
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için şimdi oturum açın.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.