Φ Gece Yağmuru Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2006 Hah şimdi açıkla bakalım Bırakın işi gücü bükün şu mantıları çabuk Alıntı
Φ MINEU Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2006 şimdi oraya kendi adımı soyadımı yazamazdım tabi focalcim Alıntı
Φ focal Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2006 peki kimbu niye milletin mantısını benyaptım diyebize getiriyorsun yoksa sendemi bilmiyorsun mantı yapmasını Alıntı
Φ Gece Yağmuru Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2006 Kankim hafif bir kandırıklama görüyorum Alıntı
Φ focal Gönderi tarihi: 4 Nisan , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 4 Nisan , 2006 hafifmi birtepsi mantı Alıntı
Φ MINEU Gönderi tarihi: 4 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 4 Nisan , 2006 peki kimbu niye milletin mantısını benyaptım diyebize getiriyorsun yoksa sendemi bilmiyorsun mantı yapmasını o benim rumuzum ya ne kandırıklaması yaw, tek tek gelin hem o mantıyı ben yaptım , biliyorum ben mantı yapmasını Alıntı
Φ Gece Yağmuru Gönderi tarihi: 4 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 4 Nisan , 2006 Sakin ol kankim rahatla senin o mantıları kaaçırıp buraya getirdiğini kimse bilmiyor zaten Alıntı
Φ focal Gönderi tarihi: 4 Nisan , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 4 Nisan , 2006 bizden başka diyecektin herhalde gecem Alıntı
Φ MINEU Gönderi tarihi: 5 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 5 Nisan , 2006 Sakin ol kankim rahatla senin o mantıları kaaçırıp buraya getirdiğini kimse bilmiyor zaten sayenizde herkes öğrenicek şimdi Alıntı
Φ Gece Yağmuru Gönderi tarihi: 5 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 5 Nisan , 2006 bizden başka diyecektin herhalde gecem Evet klavyem sürştü sayenizde herkes öğrenicek şimdi Artık tebrik etmek için bir mantı daha dökersin demi kankim Alıntı
Φ focal Gönderi tarihi: 7 Nisan , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 7 Nisan , 2006 evet kızlar mantı yapmasını hala öğrenmiş değilim Alıntı
Φ Gece Yağmuru Gönderi tarihi: 7 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 7 Nisan , 2006 Malzemeler (4 kişilik): 2 su bardağı un 1 yumurta 1 çay kaşığı tuz 1/2 (yarım) su bardağı ılık su İçi için: 300 gr az yağlı dana kıyma 1 orta boy kuru soğan 5 dal ince kıyılmış maydanoz 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Yapılışı : Unu tepsiye koyun, ortasını açın, yumurtayı kırın, tuzu serpin, yavaş yavaş ılık suyu ilave ederek yoğurun. Elinize yapışmayacak şekilde hamur yapın, üstüne bir bez ile kapatın ve 20 dakika bekletin. İçi için kıymanın üstüne soğanı rendeleyin, maydanoz, tuz ve karabiberi ilave edin, yoğurun. Nohut büyüklüğünde yuvarlayın. Hamuru üçe bölün, masaya bir parça un serpin ve oklava ile 2 mm kalınlığında açın. 3 cm'lik kareler şeklinde kesin, nohut büyüklüğündeki kıymaları içine koyun. Üçgen, bohça ya da yüzük şeklinde kapatın ve kenarlarını yapıştırın. Hamur parçacılarından kelebekler yapıp bir kenara alın. Daha sonra bunları fritözde kızartıp servis yaparken ilave edebilirsiniz. Tencereye 1 lt. su koyun, 1 tatlı kaşığı tuz ilave edip kaynatın. Hazırladığınız mantıları içine atın ve 10-15 dakika pişirin. Sosu için; 250 gr. yoğurt iki diş sarımsak 1 tatlı kaşığı nane 1 çorba kaşığı tepeleme tereyağı 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber ( ya da acı pul biber) Haşlanmış mantıları süzekli kepçe ile servis tabağına alın, sarımsaklı yoğurt ilave edin. Tereyağını eritin, toz biberi ilave edin, kısık ateşte bir iki dakika kızartın, mantıların üstüne gezdirin. Şimdi öğrendiğini unutmamak için bize bir mantı dökde yiyelim Alıntı
Φ MINEU Gönderi tarihi: 7 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 7 Nisan , 2006 bu kadar açıklamadan sonra yaparsın artık dimi focal Alıntı
Φ focal Gönderi tarihi: 7 Nisan , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 7 Nisan , 2006 bende mantık ne gezer Alıntı
Φ Gece Yağmuru Gönderi tarihi: 7 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 7 Nisan , 2006 Focal Sondaki '' k'' ye takılıp kalma yalnışlık olmuş çabuk bize mantı yap nasıl ev sahibisin yaaaa Alıntı
Φ focal Gönderi tarihi: 7 Nisan , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 7 Nisan , 2006 ben yapmasamda sizi güzelbir mantıcıya götürsem olmazmı ben yaparsam zehirlenirsiniz diye korkuyorum Alıntı
Φ Gece Yağmuru Gönderi tarihi: 7 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 7 Nisan , 2006 Demek bilinç altında bizi zehirlemek gibi bir düşünce var Alıntı
Φ MINEU Gönderi tarihi: 7 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 7 Nisan , 2006 bencede en sağlıklısı mantıcıya gitmek kuşum, bu adamın yaptığı mantı yenmez valla Alıntı
Φ Gece Yağmuru Gönderi tarihi: 7 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 7 Nisan , 2006 Hazırlan kankim pilotu gönderiyorum seni alıp bize getirecek... Alıntı
Φ focal Gönderi tarihi: 7 Nisan , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 7 Nisan , 2006 sadece pilotun var demek ne yazık uçağı ne yaptın Alıntı
Φ MINEU Gönderi tarihi: 7 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 7 Nisan , 2006 yok kuşum zahmet etme sen, benim uçak yolda şu an gelmek üzeredir Alıntı
Φ focal Gönderi tarihi: 7 Nisan , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 7 Nisan , 2006 tekneyle aldırsaydım sizi Alıntı
Φ Gece Yağmuru Gönderi tarihi: 7 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 7 Nisan , 2006 Ankarada deniz yok ki Alıntı
Φ focal Gönderi tarihi: 7 Nisan , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 7 Nisan , 2006 olsun sizinde uçağınız yok Alıntı
Φ Gece Yağmuru Gönderi tarihi: 7 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 7 Nisan , 2006 Başın göğe erdimi bari Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.