Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

  • Cevaplar 401
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

peki kimbu niye milletin mantısını benyaptım diyebize getiriyorsun yoksa sendemi bilmiyorsun mantı yapmasını :P

Gönderi tarihi:

peki kimbu niye milletin mantısını benyaptım diyebize getiriyorsun yoksa sendemi bilmiyorsun mantı yapmasını :P

 

o benim rumuzum :whistling::whistling: ya ne kandırıklaması yaw, tek tek gelin :unsure: hem o mantıyı ben yaptım , biliyorum ben mantı yapmasını -_-

Gönderi tarihi:

Sakin ol kankim rahatla senin o mantıları kaaçırıp buraya getirdiğini kimse bilmiyor zaten :unsure:

 

:lol::D

 

sayenizde herkes öğrenicek şimdi :D:P:P

Gönderi tarihi:

Malzemeler (4 kişilik):

 

2 su bardağı un

1 yumurta

1 çay kaşığı tuz

1/2 (yarım) su bardağı ılık su

 

İçi için:

300 gr az yağlı dana kıyma

1 orta boy kuru soğan

5 dal ince kıyılmış maydanoz

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

 

Yapılışı :

 

Unu tepsiye koyun, ortasını açın, yumurtayı kırın, tuzu serpin, yavaş yavaş ılık suyu ilave ederek yoğurun. Elinize yapışmayacak şekilde hamur yapın, üstüne bir bez ile kapatın ve 20 dakika bekletin.

 

İçi için kıymanın üstüne soğanı rendeleyin, maydanoz, tuz ve karabiberi ilave edin, yoğurun. Nohut büyüklüğünde yuvarlayın.

 

Hamuru üçe bölün, masaya bir parça un serpin ve oklava ile 2 mm kalınlığında açın.

 

manti1.jpg

 

3 cm'lik kareler şeklinde kesin, nohut büyüklüğündeki kıymaları içine koyun. Üçgen, bohça ya da yüzük şeklinde kapatın ve kenarlarını yapıştırın.

 

manti2.jpg

 

Hamur parçacılarından kelebekler yapıp bir kenara alın. Daha sonra bunları fritözde kızartıp servis yaparken ilave edebilirsiniz.

 

Tencereye 1 lt. su koyun, 1 tatlı kaşığı tuz ilave edip kaynatın. Hazırladığınız mantıları içine atın ve 10-15 dakika pişirin.

 

Sosu için;

250 gr. yoğurt

iki diş sarımsak

1 tatlı kaşığı nane

1 çorba kaşığı tepeleme tereyağı

1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber ( ya da acı pul biber)

 

Haşlanmış mantıları süzekli kepçe ile servis tabağına alın, sarımsaklı yoğurt ilave edin.

Tereyağını eritin, toz biberi ilave edin, kısık ateşte bir iki dakika kızartın, mantıların üstüne gezdirin.

 

manti5.jpg

 

 

Şimdi öğrendiğini unutmamak için bize bir mantı dökde yiyelim -_-

 

:D

Gönderi tarihi:

ben yapmasamda sizi güzelbir mantıcıya götürsem olmazmı ben yaparsam zehirlenirsiniz diye korkuyorum

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.