Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 27 Ocak Admin Gönderi tarihi: 27 Ocak Kimseyi İncitmeden İlişkiyi Bitirmek İçin Cümleler Bir ilişkiyi bitirmek asla kolay değildir, ancak bazen gerekli bir karardır, özellikle de ilişki toksik bir hal aldığında ve yarardan çok zarar verdiğinde. Daha önce de belirttiğimiz gibi, toksik bir ilişki saygı eksikliği, manipülasyon, kontrol, aşırı kıskançlık ve diğer zararlı davranışlarla karakterize edilir. Sağlıklı ve Saygılı Bir Şekilde İlişkiyi Nasıl Bitirirsiniz: Doğru zamanı ve yeri seçin. İkinizin de huzur içinde konuşabileceğiniz sakin bir ortam bulun. Daha fazla gerginlik veya rahatsızlık yaratabilecek kamusal alanlardan veya durumlardan kaçının. Net ve doğrudan olun. Lafı dolandırmadan veya karışık mesajlar göndermeden niyetlerinizi iletin. Partnerinize ilişkiyi bitirmek istediğinizi açıklayın ve nedenlerinizi kısa ve doğrudan belirtin. Şefkatle dürüstlük uygulayın. Diğer kişinin kusurlarını sıralayarak onu incitmeye gerek yok. Duygularınızı ve ilişkinin artık sizin için neden işe yaramadığını ifade etmeye odaklanın. Sakin kalın. Partneriniz öfke, üzüntü veya kafa karışıklığıyla tepki verebilir. Duygularınızı kontrol etmeniz ve kararınızda kararlı kalmanız önemlidir. Suçlamaktan veya kendinizi suçlamaktan kaçının. Tüm ilişkiler yürümez ve genellikle suçlanacak tek bir kişi yoktur. Partnerinizi suçlamadan veya gereksiz yere suçluluk duymadan kararlarınızı olgunlukla sahiplenin. Net sınırlar koyun. İlişkinin bittiğini açıkça belirtin ve yanlış umutlara yol açabilecek belirsizliklerden kaçının. Ayrıca, her ikinizin de iyileşmesi ve yolunuza devam etmesi için bir süre temastan uzak durmayı düşünün. İlişkiyi Saygılı Bir Şekilde Bitirmek İçin Faydalı İfadeler Doğru kelimeleri bulmakta zorlanıyorsanız, bu ifadeler kararınızı saygı ve duyarlılıkla iletmenize yardımcı olabilir: "Sorun sende değil, bende." Kulağa klişe gelse de, bu ifade partnerinizin duygusal sorumluluğunu hafifletebilir ve suçluluk duygularını önleyebilir. "Bence değiştik ve farklı yollardayız." İkinizin de evrimleştiğini ve hedeflerinizin veya bakış açılarınızın artık uyumlu olmadığını kabul edin. "Bir ilişkiye hazır değilim." Önceliklerinizin veya koşullarınızın değiştiğini kabul etmek, ilişkiyi bitirmenin dürüst bir yoludur. "Seni seviyorum ama kendime zaman ayırmam gerekiyor." Diğer kişiyi hala önemsediğinizi ancak kişisel refahınıza odaklanmanız gerektiğini ifade edin. "Bunun hakkında çok düşündüm ve ikimiz için de en iyisinin ilişkiyi bitirmek olduğuna inanıyorum." Bu ifade, derin bir iç gözlemden sonra ve her ikinizin refahını da göz önünde bulundurarak karar verdiğinizi gösterir. "İhtiyaçlarımızın ve beklentilerimizin farklı olduğunu fark ettim." Hedefler ve arzulardaki farklılıkları kabul etmek, bölümü kapatmanın saygılı bir yolu olabilir. "Paylaştığımız şeyleri takdir ediyorum ama birlikte yolculuğumuzun sonuna geldiğimizi hissediyorum." Paylaşılan anlar için minnettarlığınızı gösterin ve ayrı yollara gitme zamanının geldiğini açıkça belirtin. "Bunu söylemek bana acı verse de, ikimiz için de en sağlıklı şey ayrı ayrı devam etmektir." Üzüntünün farkında olmak ve her iki tarafın da duygusal sağlığına öncelik vermek, ilişkinin kapanmasını kolaylaştırabilir. Kaynak: En Pereja Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.