Gönderi tarihi: 26 OcakOck 26 Admin Bill Gates: 'Bugün çocuk olsaydım bana otizm teşhisi konurdu' Bill Gates, bugün çocuk olsaydı otizm teşhisi konacağını iddia etti. Gates, çocukken takıntılı ve sosyal açıdan garip davranışlarının, bugünün toplumunda büyümüş olsaydı, nörodiverjansın bir işareti olarak etiketleneceğine inandığını söyledi. Teknoloji milyarderi, yeni otobiyografisi Source Code'da genç bir çocukken sergilediği "nörodiverjan" davranışları hakkında düşüncelerini dile getiriyor. 69 yaşındaki Gates, çocukken sosyal ipuçlarını kaçırdığını, sıklıkla "yerinde sallandığını" ve belirli konulara yoğun bir şekilde odaklanabildiğini söyledi. Times'a konuşan Gates, bugün "otizm spektrumunda" olarak kabul edileceğini söyledi ve ekledi: "Ebeveynlerimin, oğullarının neden belirli projelere bu kadar takıntılı hale geldiğini, sosyal ipuçlarını kaçırdığını ve başkaları üzerindeki etkisini fark etmeden kaba veya uygunsuz davranabildiğini anlamalarına yardımcı olacak hiçbir rehber veya ders kitabı yoktu." İddiası, otizm teşhislerindeki artışın ortasında geldi; 2021 tarihli bir çalışma, 1998 ile 2018 yılları arasındaki on yıllarda İngiltere'deki teşhis sayısında %787'lik bir artış olduğunu buldu. Microsoft kurucusu, okul ödevi kapsamında Delaware eyaleti hakkında 200 sayfalık bir makale yazana kadar farklı olduğunun farkında olmadığını söyledi; bu, diğer öğrencilerin standart 10 sayfalık makalelerinin aksineydi. Şunu söyledi: "Meraklı olduğumda odaklanabildiğimi biliyordum. Ancak bu beni tuhaf biri olarak gösteriyordu. Sosyal becerilerim akranlarımla yavaş gelişiyordu." Gates, entelektüel uğraşlara odaklanma yeteneğini kullandı. Microsoft'u geliştirmek için üniversiteyi bıraktı ve 31 yaşında milyarder oldu. Artık hastalık araştırmalarının kurucusu olarak bilinen Gates, bu "otistik özellikleri" dünyayı daha "normal" bir şekilde deneyimlemenin bir yolu için asla değiştirmeyeceğini söyledi. Şöyle dedi: "Eğer bir gün, 'Tamam, sosyal becerileriniz normal olacak, ancak konsantre olma yeteneğiniz de normal olacak' diyebilecekleri bir hap icat ederlerse, hapı almazdım. "Ne kadar acı verici olduğunu unutuyor olabilirim, ancak o yazılımı yazmak için nöro çeşitliliğime ihtiyacım vardı; tüm bunları kafamın içinde yapabilirdim. Bu çok fazla konsantrasyon gerektirir." Gates, otistik davranış gösteren teknoloji alanındaki tek önemli isim değil. Elon Musk, 2021'de Saturday Night Live monologunda Asperger Sendromu teşhisi konduğunu açıkladı. 2022'de bu deneyimi ayrıntılı olarak açıklayarak "sosyal ipuçlarının sezgisel olmadığını" söyledi. Şunu ekledi: "Bütün geceyi bilgisayarları tek başıma programlamakla geçirmek ödüllendiriciydi... Ama bunun normal olmadığını düşünüyorum." Kaynak: The Telegraph
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.