Gönderi tarihi: 25 OcakOck 25 Admin Samsung'un "Now Brief" özelliği o kadar kullanışlı ki en büyük yapay zeka şüphecilerini bile ikna edebilir Samsung Galaxy Unpacked 2025, heyecan verici yeni Galaxy S25 telefon serisine ilk bakışımızı sağladı, peki ya bunun vitrinden çıkan en iyi duyurudan çok uzak olduğunu söyleseydim? Telefonlar birincil odak noktasıyken, Samsung sunum boyunca yapay zeka çabalarını vurguladı. İster Galaxy AI olsun, ister şirketin Android deneyimini iyileştirmek için Google ve Gemini ile birlikte çalıştığı birçok yol olsun, Samsung vitrinin önemli bir bölümünü ne bekleyeceğimizi araştırmaya ayırdı. Yapay zeka ile konuşarak fikir üretmenize veya soru sormanıza olanak tanıyan Gemini Live veya Gemini'nin tek bir komutla birden fazla uygulamada eylemleri tamamlamasını sağlayan Uzantılar gibi birçok heyecan verici özellik tanıtıldı. Ancak, yapay zeka kullanıcıyı oyalamak için yeni şeyler yaratmaya takıntılı olsa da, beni en çok etkileyen şey kullanıcının bilgilerine odaklanan ve günlük olarak yararlı görünen bir Galaxy AI özelliğiydi: Enter the Now Brief. Now Brief, kendimi kullanabileceğimi düşündüğüm birkaç yaklaşan yapay zeka özelliğinden biri. (Maalesef) yalnızca Samsung Galaxy S25 telefonlarına özel olacak olan yaklaşan bir özellik olan Now Brief, Galaxy AI'yı kullanarak önünüzdeki günün Sabah, Öğle ve Akşam brifingleri aracılığıyla nasıl görüneceğine dair günlük brifingler sağlar. Diğer Galaxy uygulamalarından kişisel verilerinizi derleyerek, uyandığınızda Sabah Brifingi düğmesine basarak hava durumu, ne kadar iyi uyuduğunuz, planlanmış etkinlikler ve daha fazlası hakkında bir fikir edinebilirsiniz. Şimdi, Brief kolayca erişilebilir bir widget olarak ana ekranınıza eklenebilir ve kilit ekranınızda da mevcuttur, böylece uyanır uyanmaz ve telefonunuzu açar açmaz erişilebilir. Çoğu insanın sabahın erken saatlerinde telefonlarını kontrol ettiği bir sır değil. Ben de genellikle aynısını yapıyorum, mesajlarımı kontrol ediyorum veya sosyal medyada geziniyorum, ancak Now Brief'in önerdiği alternatifi seviyorum. Oldukça unutkan biri olarak, o gün tam olarak ne yapacağımı hemen hatırlamak harika. Google Takvimimde varlığından haberdar edilmediğim bir etkinlik veya hatırlatıcının olduğu ve tamamen cahil kaldığım için geçtiği zamanların sayısı gülünç derecede yüksek. "Her sabah takviminizi açsanız, benzer bir günlük brifing sunamaz mısınız?" diye düşünebilirsiniz. O kadar basit değil. Now Brief, Now Çubuğu olarak adlandırılan yeni alt widget aracılığıyla telefonunuzu açtığınızda görünür olmakla kalmıyor, aynı zamanda yalnızca takviminizden bilgi almıyor. Ayarlara girip "dahil edilecek içerik"i seçerek Galaxy AI, Sağlık ve zindelik, finans, seyahat, etkinlikler ve görevler, rutin, dijital refah, iletişim, anlar, galeri hikayeleri, trafik güncellemeleri ve haberler gibi kategorilerde bilgi toplayabilir ve alışkanlıklarınızı izleyebilir ve gün boyunca belirli şeylere ne zaman ihtiyacınız olacağını tahmin edebilir. Samsung'un Now Brief videosunda yer alan bir örnek, Galaxy'niz yolda belirli şeyleri kullandığınızı algılarsa bir sürüş rutini nasıl uygulayabileceğinizi gösteriyor. Öğle brifingini açtığınızda, bir açılır pencere sürüş sırasında haritaları açacak ve müzik çalacak otomatik bir rutin ayarlamanızı öneriyor. Diğer örnekler arasında kuponlarınızın ne zaman sona ereceğini ve uçak biletleri, trenler ve etkinlikler hakkında bilgi verilmesi yer alıyor. Gecenin sonunda, günün sağlık istatistiklerinizi inceleyen bir Akşam brifingi alabilirsiniz. Bir brifing aracılığıyla günlük programım hakkında güvenilir bir şekilde bilgilendirileceğimi bilmek, takvimime sürekli olarak etkinlik eklemek için yeterli bir teşviktir. Telefonum beni her zaman günlük olaylar hakkında güncel tutacak ve Takvim uygulamasına bir şey eklediğimde, Now Brief ilgili olduğunda bu bilgileri sunacak. Öncelikle kullanıcıya odaklanan AI özelliklerine ihtiyacımız var. Günümüzde AI'nın çoğu, Samsung Galaxy Unpacked 2025'te gösterildiği gibi, AI'nın sorunlarınızı nasıl çözebileceği, sizin için nasıl yazabileceği, sizin için nasıl çizebileceği ve hatta fotoğraflarınızı nasıl eleştirebileceği etrafında dönen AI'nın kendisine odaklanıyor. Bu bazılarına hoş gelebilir, ancak benim hayatımda bunlar, kendimi asla gerçekten kullanamayacağım hileler. Benim için yeni şeyler yaratmaya çalışmak yerine, Galaxy AI'nın tüm bilgilerimi tek bir yerde derlemesi ve alışkanlıklarımı analiz etmesi önemli ölçüde daha yararlı. Kaynak: Laptop Mag
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.