Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:
  • Admin

Cevaplamak zorunda hissetmemeniz gereken 14 kaba soru

Rude-Questions-You-Should-Never-Feel-Obligated-Answer.jpg

1. Ne kadar para kazanıyorsunuz?

Bu kadar rahatsız edici çok az soru vardır. Az veya çok kazanıyor olmanız fark etmez, gelir hakkında konuşmak yargılamaya, kıskançlığa veya istenmeyen tavsiyelere yol açabilir. Bazı insanlar meraktan, bazıları rekabetten soruyor; ancak bunların hiçbiri onları ilgilendirmez. Finanslarınız özeldir ve kimseye bir rakam borcunuz yoktur. Hafif yürekli bir "Geçip gidecek kadar" veya kesin bir "Para hakkında konuşmam" daha fazla soru sormadan sınırı belirler.

2. Neden çocuk sahibi olmuyorsunuz?

Herkes çocuk istemez ve bazı insanlar çocuk sahibi olamaz. Her iki durumda da, bu çok kişisel bir konudur. Bu soru genellikle ebeveynliğin anlamlı bir hayata giden tek yol olduğu gibi bir yargı katmanıyla birlikte gelir. Öyle değildir. Hiç kimse bu kadar kişisel bir konu hakkındaki seçimlerini (veya koşullarını) açıklamak zorunda hissetmemelidir. Eğer buna girmek istemiyorsanız, basit bir "Benim için kartlarda yoktu" veya "Hayatımdan olduğu gibi memnunum" yeterli olacaktır.

3. Ne zaman yerleşeceksin?

Psikolog Dr. Bella DePaulo'ya göre, bazı insanlar bekar olmayı sever, diğerleri geleneksel ilişkilerle ilgilenmez ve bazıları da henüz doğru kişiyi bulamamıştır. Sebep ne olursa olsun, bu kimseyi ilgilendirmez. Bu soru, evlilik veya uzun vadeli bağlılığın herkes için nihai hedef olduğunu varsayar; ancak bu doğru değildir. "Tam olarak olmak istediğim gibi yerleştim" veya "Oraya vardığımda o köprüyü geçeceğim" gibi rahat bir ifade söylemeniz yeterlidir.

4. Neden hala orada yaşıyorsun?

Belki şehrini seviyorsundur. Belki yakınlarda ailen vardır. Belki de taşınmak bir seçenek değildir. İnsanlar bu soruyu sanki hayat seçimlerini haklı çıkarman gerekiyormuş gibi sorarlar, ancak eviniz bir sebepten dolayı sizindir. Küçük bir kasabada, büyük bir şehirde veya büyüdüğünüz evde yaşayın, karar sizin. Açıklamak istemiyorsanız, basit bir "Çünkü burayı seviyorum" veya "Benim için uygun" bunu hemen sonlandırır.

5. Neden hala bekarsınız?

Sanki bekar olmak çözülmesi gereken bir sorunmuş gibi. Bazı insanlar bağımsızlıklarını tercih ederken, diğerleri aşka açıktır ancak doğru eşleşmeyi bulamamıştır. Her iki durumda da, hiç kimse ilişki durumunu haklı çıkarmak için baskı altında olmamalıdır. Hayat bir ortaklık yarışı değildir ve mutluluk çift olmaya bağlı değildir. "Çünkü bu şekilde mutluyum" veya "Henüz bunun yerine geçmeye değer biriyle tanışmadım" gibi kendinden emin bir ifade, onların fikrini aramadığınızı açıkça gösterir.

6. Ne zaman kilo vereceksin?

Bu çok kaba. Kilo kişisel bir konudur ve hiç kimse vücudunuz hakkında yorum yapma hakkına sahip değildir. Bedeninizden memnun olsanız da olmasanız da sağlığınız için kendi tarzınızda çalışsanız da, bu kamuoyunda tartışılacak bir konu değildir. Bunu soran kişiler genellikle bunu endişe olarak gizlerler, ancak bu müdahaleci ve gereksizdir. Kesin bir "Bunlar hakkında konuşmam" veya kaba bir "Bu seni ilgilendirmez", konunun yasak olduğunu açıkça belirtir.

7. Neden içmiyorsun?

Sağlık nedenleriyle, dini inançlarla, geçmiş deneyimlerle veya sadece kişisel tercihlerle olsun, içmemek bir açıklamaya ihtiyaç duymaz. Yine de bazı insanlar bunu garip veya hatta saldırgan gibi davranır. Bir kokteyli es geçmek için kimseye bir neden borçlu değilsiniz. Basit bir "Ben sadece içmiyorum" veya "Onsuz daha iyi hissediyorum" fazlasıyla yeterlidir. Zorlarlarsa, bu onların sorunudur, sizin değil.

8. Buna neden inanıyorsun?

Bu soru bazen gerçek olabilir, ancak çoğu zaman bir tartışma için bir kurulumdur. İnsanlar bunu özellikle siyaset, din veya kişisel değerler hakkındaki görüşlerinizi sorgulamak için sorarlar. Gerçekten anlamak isteyen insanlarla inançları tartışmak sorun değil, ancak kimse sizi sorgulama hakkına sahip değildir. Kavga aradıklarını hissederseniz, sakin bir "Çünkü bana mantıklı geliyor" veya "Tartışmak istemiyorum" demek işleri barışçıl tutar.

9. Hamile misiniz?

Birisi hamilelik haberini açıkça paylaşmadığı sürece, bunu sormak büyük bir hayırdır. Vücutlar her türlü nedenden dolayı değişir ve birinin hamile olduğunu varsaymak düpedüz kabalıktır. İyi niyetli olsanız bile, bu insanları rahatsız edici bir duruma sokar; özellikle de cevap hayırsa. Birisi size bu uygunsuz soruyu sorarsa, ifadesiz bir "Hayır, sadece varım" veya "Vay canına, bu cesur bir varsayım" onların sözlerini yeniden düşünmelerini sağlar.

10. Gerçek bir işe ne zaman gireceksin?

Bazı insanlar yalnızca geleneksel kariyerlerin "gerçek" iş olarak kabul edildiğini düşünür. Sanatçı, serbest çalışan, girişimci veya evde kalan ebeveynseniz, bunu muhtemelen bir noktada duymuşsunuzdur. Küçümseyici ve modası geçmiş bir ifadedir. Faturalarınızı ödüyorsa, sizi tatmin ediyorsa veya hayatınızda bir amaca hizmet ediyorsa işiniz gerçektir. "İş benim için çalışıyor" veya "Yaptığım işi seviyorum" gibi kendinize güvenen bir ifade, onların onayına ihtiyacınız olmadığını açıkça ortaya koyar.

11. Bunu nasıl karşıladınız?

İster ev, ister araba, ister tatil, ister yeni bir alet olsun, bu soru mali durumunuzun incelemeye açık olduğu anlamına gelir. Belki yıllarca para biriktirdiniz, harika bir anlaşma yaptınız veya sadece harcamalarınızı sizin için işe yarayacak şekilde önceliklendirdiniz. Durum ne olursa olsun, paranız kimseyi ilgilendirmez. Hafif bir "İyi bütçeleme" veya kesin bir "Bu kişisel", mali durumunuzu tartışmadığınız mesajını verir.

12. Neden daha başarılı değilsiniz?

Başarı herkes için farklı görünür. Herkes şirket basamaklarını tırmanmak, büyük bir eve sahip olmak veya altı haneli bir maaş almak istemez. Bazı insanlar zenginlikten çok deneyimlere, terfilerden çok iş-yaşam dengesine veya statüden çok kişisel tatmine öncelik verir. Hiç kimse sizin için başarının nasıl görünmesi gerektiğine karar verme hakkına sahip değildir. "Başarıyı farklı ölçüyorum" veya "Olduğum yerden memnunum" gibi özgüvenli ifadeler karşılaştırma oyununu sonlandırır.

13. Neden hala onlarla arkadaşsınız?

İnsanlar arkadaşlıkları sorgulamayı severler, özellikle de hayatınızdaki birini onaylamıyorlarsa. Belki arkadaşınızın tartışmalı bir geçmişi, farklı bir yaşam tarzı vardır veya herkesin hoşuna gitmiyordur. Ancak ilişkiye değer veriyorsanız, önemli olan tek şey budur. Arkadaşlıklarınızı kimseye haklı çıkarmak zorunda değilsiniz. Basit bir "Çünkü onlar benim yanımdaydı" veya "Birbirimizi anlıyoruz" tartışmayı başlamadan bitirir.

14. Sana ne oldu?

İster kilo, ister görünüm, ister kariyer değişiklikleri veya kişisel mücadeleler olsun, bu soru düpedüz kaba. Sizinle ilgili bir şeyin "tuhaf" olduğunu veya bir şekilde başarısız olduğunuzu ima eder. İnsanlar sayısız nedenden dolayı değişir ve bunların hepsinin açıklanması gerekmez. Birisi bunu müdahaleci bir şekilde sorarsa, kendinden emin bir "Hayat oldu" veya kaba bir "Ne demek istiyorsun?" garipliği onlara geri döndürür.

Kaynak: Retirely

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.