Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

  • Admin
Gönderi tarihi:

Mikrodalgada Kullanılmaması Gerekenler: Tekrar Isıtılmaması Gereken Yiyecekler

Microwave-Foods-Reheated.jpeg

Mikrodalgada ısıtma, yiyecekleri yeniden ısıtmanın kolay bir yoludur, ancak bazı yiyecekler bu şekilde yeniden ısıtıldığında zararlı hale gelebilir. Olası sağlık risklerinden kaçınmak için ekstra dikkatli olmanız gereken 10 yaygın yiyecek hakkında bilgi edinin.

Kızarmış Tavuk

Arta kalan kızarmış tavuk, iyice ısıtılmazsa salmonella gibi bakterilere ev sahipliği yapabilir. Mikrodalgalar eşit olmayan bir şekilde ısıtır ve gıda kaynaklı hastalık riskini artırır. Daha güvenli bir yeniden ısıtma için bunun yerine bir fırın kullanın.

Sert Haşlanmış Yumurtalar

Sert haşlanmış yumurtaları mikrodalgada ısıtmak, şişmelerine ve patlamalarına neden olabilir ve muhtemelen yanıklara yol açabilir. Bir çalışma, sesi bir uçağın kalkışına benzetmiştir. Yumurtaları tamamen mikrodalgada yeniden ısıtmaktan kaçının.

Pirinç

Pirinç genellikle oda sıcaklığında bırakılıp buzdolabına konulmadan önce çoğalabilen Bacillus Cereus bakterisi içerir. Mikrodalgada ısıtma bu riski ortadan kaldırmayabilir ve gıda zehirlenmesine yol açabilir.

Mantarlar

İki günden fazla saklanan mantarlar, mikrodalgada ısıtıldığında lezzetini kaybeder ve sindirimi zorlaşabilir. Dikkatlice tekrar ısıtın veya taze pişmiş olarak tüketin.

Ispanak

Ispanak, mikrodalgada tekrar ısıtıldığında zararlı nitrozaminlere dönüşebilen nitratlar içerir. Güvenlik için ıspanağı taze veya soğuk yiyin.

Deniz Ürünleri

Balık ve kabuklu deniz ürünleri gibi deniz ürünleri, mikrodalgada ısıtıldığında güçlü bir koku geliştirir ve dokusunu kaybedebilir. Ayrıca, eşit olmayan ısıtma zararlı bakterileri canlı bırakabilir. Tekrar ısıtmak için ocak üstünü kullanın.

Ekmek

Ekmeği mikrodalgada ısıtmak çiğnenebilir ve iştah açıcı olmaz. Gevrek ve keyifli bir doku için kızartmak daha iyidir.

Yapraklı Yeşillikler

Lahana veya marul gibi yapraklı yeşillikler besin değerlerini kaybeder ve mikrodalgada ısıtıldığında acı bir tat alabilir. En iyi taze veya soğuk olarak tüketilir.

Kaynak: DNU

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.