Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 10 Ocak Admin Gönderi tarihi: 10 Ocak Bu Segway e-bisikleti daha önce sürdüğüm hiçbir şeye benzemiyor ve bayılıyorum Segway, CES 2025'te yedi yeni e-scooter ve iki yeni e-bisiklet tanıttı ve ben de bunları deneme şansı buldum. Özellikle, Las Vegas teknoloji fuarında bir saatlik demo etkinliğinin parçası olarak yeni Segway Xyber ve Xafari e-bisikletlerini ve Max G3 ve F3 Pro e-scooter'larını sürdüm. Şimdi okuyucular, daha önce hiç e-bisiklet veya e-scooter kullanmadım (deneyimim klasik e-olmayan türlerle sınırlıdır), bu yüzden demo parkuru -süspansiyonu test etmek için sahte parke taşlarıyla ve fethetmem için küçük rampalarla- biraz göz korkutucuydu. Ancak araçlarla bir saat geçirdikten sonra destekli sürüş deneyimine aşık oldum ve onları daha fazla sürmek için heyecanlıyım. En sevdiğim Xafari'ydi - daha klasik bir bisiklet şekline sahip, pürüzsüz şehir sürücüsü. Düz alanda asgari yardımla oldukça kolay bir şekilde sürebileceğim kadar hafifti, ancak motordan gelen desteği artırdığımda, bisiklet üzerinde hala yeterince kontrole sahip olduğumu hissettim, bu yüzden işaretli parkurun virajlarından kolayca geçebildim. Ancak en önemlisi, süspansiyonun sahte parke taşlarını neredeyse fark edilmez hale getirmesiyle ne kadar rahat olduğunu sevdim - Xyber veya e-scooter'lardan belirgin şekilde daha pürüzsüz bir deneyimdi. Bu arada, Xyber, bir e-motosiklet gibi göründüğü ilk izlenimimi karşılayan bir canavardı. Xafari'den belirgin şekilde daha ağır olan bisikleti kendi başıma pedal çevirmek için zorlandım - bunu yalnızca ağır makineyi kaydırmama yardımcı olmak için bol miktarda motor desteğiyle yaptım. Çoğu zaman sadece gaz kelebeğini kullanarak sürdüm ve yönlendirdim ve demo boyunca Eco, Sport ve Race modlarında hızlandım - bu da bisikletin hızlanma yeteneklerini geliştirdi. Bana, maksimum Yarış modu seviyesinin beni 2,7 saniyede 0'dan 20 mil hıza çıkarabileceği söylendi. Ve bu iddiaları kendim test etmek ve düz yolda tam gaz gitmek için bir kronometrem (veya cesaretim) olmasa da, bu motor ayarının ne kadar daha fazla güç sağladığını hissettim ve hız göstergesinden hızın kesinlikle bir sorun olmadığını fark ettim. E-scooter'lara geçersek, kalkışta ustalaşmak için birkaç deneme yapmam gerekti - kalkışta ve gazı açarken ayağınızla yeterince sert bastırmazsanız, motor size yardımcı olmak için devreye girmiyor - sonunda doğal bir şekilde dolaşıyordum (ya da beni izleyen insanlar bana öyle söyledi, kesinlikle bundan iyi hissediyordum). Hatta o kadar özgüvenlendim ki her iki rampayı da aştım - ancak daha dik olanı asla tam olarak ustalaşamadım ve her geçtiğimde utanç verici sesler çıkarmayı ve surat asmayı hiç ihmal etmedim. İlk e-bisikletinizi mi almak istiyorsunuz? İşte tavsiyem Bu deneyimden tamamen yeni başlayan biri olarak ayrıldığımda, her şeyi kolayca öğrendiğim için e-bisikletlerin ve e-skuterlerin ilk düşündüğüm kadar korkutucu olmadığına ikna oldum - ve şimdi kendim için bir tane almak istiyorum. Ancak, bir tane almak istiyorsanız, aracın özelliklerine göre nerede kullanabileceğiniz ve kullanamayacağınız konusunda yerel düzenlemeleri kontrol ettiğinizden emin olun. İşe gidip gelmek için bir bisiklet alıp yaşadığınız yerde yol yasalarına uygun olmadığını görmek istemezsiniz. Ayrıca, hemen en güçlü makineyi almayın. Bütçeniz buna yetse bile, daha zayıf bir e-bisiklet veya e-skuter başlamak için en iyi yerdir, çünkü bu motor gücünü eklemek frenlemeniz ve sürdüğünüz şeyin dönüş çapı gibi faktörleri belirgin şekilde değiştirir. Sadece pedal gücüyle çalışan bisikletlere alışkınsanız, bisikletin kendi kendine gittiğini hissetmek de gariptir ve deneyime alışırken daha az güçlü bir makineyi kontrol etmek daha kolay olacaktır. Bir tane almak istiyorsanız, başlamak için iyi bir yer en iyi e-scooter'ımız veya en iyi e-bisiklet rehberimizdir. Kaynak: TechRadar Alıntı
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 13 Ocak Yazar Admin Gönderi tarihi: 13 Ocak Segway Xyber, 2,7 Saniyede 0-20 Mil Hıza Çıkabilen Baharatlı Bir Arazi e-Bisikleti Segway, en son arazi e-bisikleti olan Xyber'i CES 2025'te tanıttı. 6.000 watt'lık torklu bir doğrudan tahrikli motorla çalışıyor ve azami hızı 77 km/s. Segway, Xyber'in sadece 2,7 saniyede 0'dan 20 mil hıza çıkabileceğini iddia ediyor. Segway Xyber şu anda 5.499 Avustralya doları karşılığında ön siparişe açık ve teslimatların Ocak ayı sonlarında yapılması bekleniyor. Segway, 2000'li yılların başındaki motorlu kürsüden çok yol kat etti. Teknoloji şirketi, CES 2025'te bir dizi modern ulaşım cihazı ve hatta bir elektrikli çim biçme makinesi tanıttı, ancak en ateşli eleştirmenleri bile şaşırtan Segway Xyber e-bisikletiydi. Şubat 2025'te piyasaya sürülmesinin öncesinde ön siparişe açık olan iki tekerlekli tamamen elektrikli bisiklet, tasarım ipuçlarını bilimkurgudan alıyor olabilir, ancak gerçek bir bisiklet. Şık ve aerodinamik olan Xyber, işe gidip gelme ve giriş seviyesi arazi bisikleti arasında mükemmel bir orta yol gibi hissettiriyor. Tasarım, ters çift taç çatal süspansiyonu gibi daha yerleşik ve güçlü sürümlerde görmeyi bekleyeceğiniz birçok arazi özelliğini içeriyor ve Segway'in Akıllı Sürüş Sistemi tarafından destekleniyor. Yoldayken, performans ve önemli ölçümler tamamen lamine cam TFT ekranda sunuluyor. Segway Xyber Performansı Performans söz konusu olduğunda, e-bisiklet endüstrisi hızla gelişiyor. Elektrikli iki tekerlekli araçların onları değerli bir satın alma haline getiren hızlara ulaşmakta zorlanması sadece birkaç yıl önceydi, ancak şimdi Hallomotor ve Hi-Power Cycles gibi markaların gelişimi sayesinde, e-bisikletler biraz daha uzun bir işe gidip gelme mesafesi olanlar için uygulanabilir ulaşım seçenekleri haline geliyor. Segway Xyber herhangi bir rekor kırmamış olabilir, ancak teknik özellikler listesi belirgin bir gelişme olduğunu gösteriyor. E-bisiklet, sadece 2,7 saniyede 0'dan 20 mil hıza çıkmayı vaat eden torklu, 6.000 watt'lık doğrudan tahrikli bir motorla çalışıyor. Bu hızlanma performansı, alüminyum alaşımlı çerçeve ağırlığını 66,4 kg'a çıkaran ancak bildirilen 112 mil menzil (veya maksimum hızda tek bir şarjla 77 km'ye kadar) sağlayan 2.880 Wh'lik çift pil konfigürasyonuyla telafi ediliyor. 20×5 inçlik arazi tipi kalın lastikleri takın ve uzun mesafeler kat edebilen bir arazi aracına sahip olun. Segway'e göre Xyber sınıflandırılmamış bir e-bisiklettir; yani yolda kullanılmak üzere tasarlanmamıştır. Bu, amacına (ve pazarlama materyallerinin %90'ına) tamamen aykırı görünse de, Segway ürünleri için bilinen bir kalıbı takip ediyor. Avustralya'da, kişisel e-scooter'lar NSW yollarında ve kaldırımlar, paylaşımlı yollar ve bisiklet şeritleri gibi yol ile ilgili alanlarda hala yasadışı, ancak bu markanın popülaritesini engellemedi. Segway, Xyber ile sadece kapıya adım atıyor ve marka, Sınıf-2 e-bisiklet gereksinimlerine uyan Xyber'in ikinci versiyonunun bu yılın ilerleyen zamanlarında piyasaya sürülmesinin beklendiğini doğruluyor. Segway Xyber Fiyatlandırması ve Bulunabilirliği Segway Xyber şu anda 5.499 AUD'ye ön siparişe açık ve teslimatların Ocak sonu/Şubat başında yapılması bekleniyor. En son e-bisiklet, Segway'in daha az güçlü Xafari e-bisikleti ve en üst düzey Segway Ninebot Max G3 elektrikli scooter'ı da içeren yeni kişisel ulaşım araçları serisinin bir parçası. Ürünlerin tam yelpazesi 2025 yılında Segway web sitesinde ve perakendecilerde bulunacak. Kaynak: MOMUK Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.