Gönderi tarihi: 10 OcakOck 10 Admin Seyahat Arkadaşlıkları Nasıl Edinilir: 10 Kolay Yol Yalnız bir gezgine en sık sorulan soru şudur: Yalnız mı hissediyorsunuz? Çoğu insanın inandığının aksine, tek başına seyahat etmek yalnız olmanız gerektiği anlamına gelmez. Biliyorsanız, seyahat arkadaşları edinmenin birçok yolu vardır. İyi bir seyahat arkadaşı veya partner olmadan seyahat etmek tamamen göz korkutucu olabilir, bu yüzden yolda seyahat arkadaşları edinme konusunda en iyi ipuçlarımdan bazılarını listeledim. Yalnız seyahat maceralarınıza birkaç sayı eklemek istiyorsanız, işte başkalarıyla nasıl tanışabileceğiniz ve benzer düşünen insanlarla nasıl bağlantı kurabileceğiniz. Seyahat Arkadaşları Nasıl Edinilir Yalnız kalmaktan endişe ediyorsanız, işte yolda seyahat arkadaşları edinmek için bazı ipuçları. 1. Sosyal konaklama yerlerinde kalın İnsanlar sosyal konaklama yerlerinde kalın dediklerinde, genellikle bir hosteli kastediyorlar. Eğer bütçesi kısıtlı bir sırt çantalı gezginseniz ve ucuz konaklama yeri arıyorsanız, hosteller en iyi seçimdir. Hostellerdeki paylaşımlı yatakhaneler, sizi yeni insanlarla tanıştırmak için ideal bir yerdir ve hatta ortak alanlar ve barlar bile genellikle benzer düşünen gezginlerle doludur. Yorumları okuyarak ve diğer konukların ne söylediğine bakarak hangi hostelin sosyal olduğunu anlayabilirsiniz. Ayrıca, sizinle aynı anda orada kaç misafirin kaldığını ve bu misafirlerin nereden olduğunu söyleyen bu harika özelliğe sahip Hostelworld'de hosteli kontrol edebilirsiniz. Genellikle seyahat ederken ve insanlarla tanışmak istediğimde, özel bir odada yüksek kaliteli bir hostele rezervasyon yaptırırım ve insanlarla tanışmak veya hostel grubu aktivitelerine katılmak için ortak odada veya ortak alanlarda zaman geçiririm. Ancak bir hostel, sosyal konaklamanın tek türü değildir. Ancak, hosteller bazen çok sosyal olabilir, bu nedenle küçük bir B&B'de veya bir Airbnb'de özel bir odada kalmak ve bunun yerine yerel halkla kaynaşmak isteyebilirsiniz. Airbnb ve diğer benzer konaklama kiralama siteleri, yerel halkla tanışmak ve bir varış noktasının farklı bir yönünü görmek için harika bir yoldur. Yıllar içinde birçok Airbnb ev sahibiyle arkadaş oldum ve ziyaret ettiğim şehirde veya ülkede bir arkadaşımı ziyaret ediyormuşum gibi hissediyorum. Eğer başkalarıyla bir odayı paylaşmaktan vazgeçtiyseniz, o zaman her iki dünyanın da en iyisini sunan bir ortak yaşam konaklaması aramak isteyebilirsiniz - kendi alanınız olur ve arkadaş edinme şansı yakalarsınız. Bu, herkesin genellikle özel bir banyosu olan özel bir odaya sahip olduğu, ancak ortak bir alanı ve bir mutfağı paylaştığı bir yaşam türüdür. Dijital göçebelerin artan popülaritesi sayesinde son yıllarda popüler hale geldiler. Genellikle büyük şehirler için seçeneklerdir. Daha fazla bilgi edinin: Hostellarda konaklama ipuçları 2. Rehberli bir tura katılın Seyahatinize, seyahat tarzınıza ve nereye gittiğinize bağlı olarak küçük bir grup turuna katılmayı düşünebilirsiniz. Genellikle her türlü ilgiye uygun çeşitli turlar vardır. Günlük turlar veya çok günlük turlar, fotoğrafçılık turları ve bütçeli turlar, hatta bar turları arasından seçim yapabilirsiniz - aralarından seçim yapabileceğiniz birçok tür var. Genellikle, Avrupa gibi bir yerde olduğumda, macerama ücretsiz yürüyüş turlarıyla başlamayı tercih ederim. Bu, bir şehri tanımanın ve gezip görmek ve yeni insanlarla tanışmakla ilgilenen diğer gezginlerle tanışmanın harika bir yoludur. Her turun sonunda, genellikle birkaç yeni arkadaşla ayrılırım ve bazen akşam yemeği için buluşur, birlikte seyahat eder veya sadece kahve içeriz. Ne de olsa, seyahat ettiğinizde herkes sizinle aynı gemidedir. Bu turlarda, tanıştığınız kişilerin benzer seyahat planları olması muhtemeldir, bu nedenle sizinle uzun vadeli seyahat edecek birini bulabilirsiniz. Tek başıma seyahat etmekten rahat hissetmediğim bir ülkeye seyahat ediyorsam (şimdi nadir ama yine de oluyor) veya farklı veya benzersiz bir seyahat deneyimi arıyorsam, çok günlük bir tur rezervasyonu yaparım. Bazı destinasyonları kendi başınıza organize etmenin çok zor olduğunu düşünüyorum, örneğin Moğolistan'da 3 haftalık bu at binme gezisi gibi. Bunu kendi başıma nasıl planlayacağımı bile bilmiyorum. Ayrıca Yeni Zelanda çevresinde bazı küçük grup turlarına katıldım, bu da tam olarak istediklerime uyuyordu ve turdaki diğer hemen hemen herkes tek başına seyahat ediyordu. Gezi lideri de daha sonra arkadaşım diyebileceğim biri oldu. [Editör Caz: Ayrıca yeni arkadaşlar edinmenin bir yolu olarak grup turlarını seviyorum. Bunu Ürdün'de 7 günlük bir turda ve Banff Milli Parkı'nda bir kadın macera kampında yaptım] Harika yerel turlarından bazıları için Get Your Guide'a göz atın. Ayrıca çok günlük rehberli grup gezileri için G Adventures'ı da seviyoruz. 3. Grup aktivitelerine katılın Seyahat ederken turlara katılmanın yanı sıra, sosyal kalmanın ve yolda insanlarla tanışmanın bir diğer harika yolu da konaklamanız tarafından organize edilen grup aktivitelerine katılmaktır. Yolda olduğumda yemek yemek gibi uygulamalı seyahat deneyimleri yaşamayı seviyorum, bu yüzden yemek pişirme dersleri, yiyecek ve pazar turları ve bisiklet turları, tekne gezileri, yoga dersleri ve manzaralı uçuşlar gibi çok sayıda macera aktivitesine yöneliyorum. Bu aktivitelerin çoğuna birden fazla kişi katılıyor, bu yüzden insanlarla tanışmanız garanti. Akıntılarda kano yaparken veya yeni bir şehirde yerel bir yemek pişirirken yeni bir arkadaş edinmek gibisi yoktur. Daha fazla bilgi edinin: Tek Kişilik Seyahat ve Grup Seyahati (Artıları ve Eksileri) 4. Mümkün olduğunda insanlarla sohbet başlatın Bir otobüs bekliyorsanız, iç hat uçuşuna biniyorsanız veya sadece bir kahve dükkanında sırada bekliyorsanız, insanlara merhaba deyin ve bir sohbet başlatın. Bunun sizi nereye götüreceğini asla bilemezsiniz. Tayland'daki Songkran şenliklerine katılmaları için Starbucks'ta onlara "merhaba" diyerek gelmelerini isteyerek yeni bir seyahat arkadaşıyla tanıştım. Bu herkes için uygun bir teknik değil, eğer utangaçsanız bunu biraz garip bulabilirsiniz. Ayrıca, herkes kendisiyle konuşulmasını istemez, bu yüzden ortamı okumanız gerekir. Ancak, başka birinin yalnız bir gezgin olduğunu hissederseniz, onlarla konuşmak için çaba sarf ettiğiniz için memnun olabilirler. Yalnız gezginlerin çoğu arkadaş edinmekten çekinir, bu yüzden birinin dişini sıkıp diğerine yaklaşması gerekir - böyle biri olmaktan korkmayın, en kötü ne olabilir ki? Bu şekilde başka yalnız gezginlerle tanıştım ve birkaç kez takıldıysak ve benzer ilgi alanlarımız varsa veya aynı yere gitmek istiyorsak, bazen bir süre birlikte seyahat etmek kolay oluyor. 5. Kendinizi biraz yalnız hissettiğinizde "evet deyin" politikası uygulayın ve arkadaş canlısı olun Belki de sadece ben öyleyimdir ama insanlarla tanışmak benim için hiç kolay olmadı. Ben tamamen içe dönük biriyim ve bilerek dışa dönük olmak neredeyse doğama aykırı. Başlarda, insanlarla konuşmaya kendimi zorlamak zorunda kaldım. En kolay yol gerçekten arkadaş canlısı olmak. Ülkeye bağlı olarak, insanların çoğunun arkadaş canlısı yalnız gezginleri sevdiğini gördüm. Gruplar halinde olduğunuzda olduğundan daha az korkutucu ve işe yarıyor. Üstüne üstlük seyahat ederken insanlar beni bir şeye davet ettiğinde "evet deyin" politikası uygulamaya çalışıyorum. Elbette durumu değerlendiriyorum ve kendimi güvende hissetmediğimde veya garip hissettiğimde kesinlikle hayır diyorum ama çoğu zaman kendinizi konfor alanınızın biraz dışına çıkarmak çok ödüllendirici olabiliyor. Yolda en çok değer verdiğim anlar bunlar. 6. Arkadaş edinmek için seyahat uygulamalarını kullanın Travello, bölgenizdeki diğer gezginlerle bağlantı kurmanızı ve potansiyel bir seyahat arkadaşı bulmanızı sağlayan ücretsiz bir uygulamadır. Gerçekten gerginseniz, evden ayrılmadan önce seyahat maceralarına çıkabileceğiniz insanları da bulabilirsiniz. Benzer bir diğer uygulama ise ilgi alanlarınıza göre insanlarla bağlantı kurmanızı sağlayan UNBLND'dir. Tek başına bir kadın seyahat arkadaşı arıyorsanız, GAFFL başka bir kadın seyahat arkadaşı bulmak için en iyi uygulamalardan biridir. Ayrıca gönüllü olarak çalışırken diğer insanlarla tanışmanızı sağlayan Workaway veya Worldpackers ile seyahat ve gönüllü fırsatları bulabilirsiniz. Bu, konaklamadan tasarruf edebileceğiniz ve bir seyahat arkadaşı bulabileceğiniz için daha uzun süre seyahat etmenizi sağlayan harika bir yoldur. International Greeter Association veya The Global Greeter Network, yerel halkı ve gezginleri birbirine bağlayan kar amacı gütmeyen bir kuruluştur. Yerel halkla kaynaşmak ve şehirde yeni arkadaşlar edinmek için harika bir yoldur. 7. Facebook gruplarını kullanın Facebook gezginler için harika bir kaynaktır. Genellikle her şehir veya ülke için gezginlerin bir araya gelip tavsiye alabileceği ve tabii ki mükemmel seyahat arkadaşıyla tanışabileceği özel ilgi grupları vardır. Ücretsiz olduğu ve herkesin kullandığı için en iyi platformlardan biridir. Tek dezavantajı, yorumlarınızın (çoğu zaman) yöneticiler tarafından onaylanmasını beklemeniz gerektiğidir, bu da bir cevap beklemeniz gerekebileceği anlamına gelir. Ayrıca çevrimiçi tanıştığınız insanlarla tanışırken sağduyunuzu kullanmalısınız. Bu kişinin gerçek bir kişi olduğundan emin olabilir misiniz? Onlarla halka açık bir yerde buluştuğunuzdan emin olun. Twitter ve Instagram da çevrimiçi olarak başka insanlarla tanışabileceğiniz sosyal medya platformlarıdır, ancak onlarla tanışmadan önce profillerini kontrol ettiğinizden ve onlarla sohbet ettiğinizden emin olun. 8. Couchsurfing'i deneyin Couchsurfing artık biraz eski moda olabilir, ancak Avrupa gibi bazı ülkelerde hala popülerdir. Şehirdeki bir yerliyi tanımanın bir yolu olarak, genellikle ücretsiz olarak, bir yerlinin kanepesinde kalmanıza olanak tanır. Buradaki fikir, o kişi ülkenize seyahat ettiğinde, aynı nezaketi göstermenizdir. Bir yerlinin yanında kalmak, bir şehirde ne yapacağınıza dair öneriler almak ve daha otantik bir kültürel deneyim yaşamak için harika bir yoldur. 9. İnternet forumlarına katılın Facebook gibi, Reddit gibi forum siteleri insanlarla bağlantı kurmanın harika bir yoludur. Belirli bir ülke veya şehirde seyahat arkadaşı arayan kişiler için alt dizinler bulabilirsiniz. Facebook gibi, birinin yanıt vermesini beklemeniz gerekir ve ayrıca çevrimiçi olarak söyledikleri kişi olmayabilecek bir yabancıyla tanışma riskiyle karşı karşıya kalırsınız. İnsanlarla çevrimiçi tanışırken yukarıdaki tavsiyemi izleyin. Profillerini doğrulayın, halka açık bir yerde buluşmayı ayarlayın ve içgüdülerinizi takip edin. 10. Meetup etkinliklerine katılın Meetup.com, bir şehirdeki etkinliklere katılıp benzer düşünen insanlarla tanışabileceğiniz bir sosyal ağ platformudur. Bu etkinliklere katılan herkes sosyalleşebileceği kişiler aradığı için anlamlı bağlantılar kurmanın harika bir yoludur. Konserlere, film gecelerine, dil değişimlerine katılmak veya hatta bir salonda bir kokteyl eşliğinde kaynaşmak gibi çeşitli etkinlikler arasından seçim yapabilirsiniz. Bu niş etkinlikler, genel bir turdan daha uyumlu olabilecek insanları bulmanın harika bir yoludur. Ayrıca yeni hobiler ve tutkular keşfedebilir, ayrıca potansiyel seyahat arkadaşları edinebilirsiniz. En İyi Seyahat Arkadaşlarını Bulmak İçin Son Düşünceler İşte karşınızda, bir sonraki maceranıza birlikte çıkacağınız bir yol arkadaşı bulmak için en iyi ipuçlarım. Gördüğünüz gibi, yolda olduğunuzda insanlarla tanışmanın birçok yolu var, bazen bir düğmeye basarak! Nereye gitmeyi planlıyorsanız planlayın, cinsiyetiniz ne olursa olsun veya nasıl seyahat etmeyi seçerseniz seçin, umarım bu ipuçları yeni en iyi seyahat arkadaşınızı bulmanıza yardımcı olur! Dediğim gibi, tek başınıza seyahat ettiğinizde yalnız olmak zorunda değilsiniz! Kaynak: y Travel Blog
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.