Gönderi tarihi: 7 OcakOck 7 Admin Honda, Ohio'da üretilecek iki yeni '0 Serisi' EV'yi duyurdu Honda Motor, Ohio'daki milyarlarca dolarlık bir üretim kompleksinde üretilecek olan şirketin en yeni elektrikli araçlarını açıkladı. Araçlar, geçen yıl CES'te tanıtılan bir konsept otomobilin güncellenmiş versiyonu olan Honda 0 Sedan ve Honda 0 SUV. Honda, her iki prototipe dayanan üretim modellerinin 2026'da Kuzey Amerika'da SUV ve ardından Sedan ile piyasaya sürülmesinin beklendiğini söyledi. LAS VEGAS — Honda Motor, Salı günü CES teknoloji konferansında, Ohio'nun merkezindeki milyarlarca dolarlık bir üretim kompleksinde üretilecek olan şirketin en yeni elektrikli araçlarını açıkladı. Araçlar, geçen yıl CES'te tanıtılan bir konsept otomobilin güncellenmiş versiyonu olan Honda 0 Sedan ve Honda 0 SUV. Her iki "0 Serisi" araç da prototiptir, yani müşteri üretimi için tasarlanmıştır ancak yine de ileride bazı değişiklikler görebilirler. Honda, her iki prototipe dayalı üretim modellerinin 2026'da Kuzey Amerika'da SUV ve ardından Sedan ile piyasaya sürülmesinin beklendiğini söyledi. Otomobil üreticisi, beklenen fiyatlandırma, menzil ve performans gibi yeni EV'ler hakkında belirli ayrıntıları açıklamayı reddetti. Araçların dış görünüşleri, şık, geleceğe yönelik tasarımlara sahip olan Honda'nın mevcut modellerinden belirgin şekilde farklı. Honda, yeni 0 Serisi araçlarının üç temel ilke göz önünde bulundurularak geliştirildiğini söyledi: "İnce, hafif ve akıllı." Amerikan Honda Motor otomobil satışlarından sorumlu başkan yardımcısı Lance Woelfer, otomobil üreticisinin geçen yıl yeni modeller için ortaya çıkardığı araçlardan geri bildirim aldığını söyledi. CNBC'ye "Bunu yapmamızın nedeni, bize topluluktan biraz girdi ve geri bildirim alma fırsatı vermesi," dedi. "Bize ek bir güven verdi." Honda ayrıca Salı günü, şirketin eller serbest sürüş gibi son derece otomatik sürüş teknolojileri sunacağını söylediği "Asimo OS" adlı Honda 0 Serisi araçlar için yeni bir araç işletim sistemi duyurdu. Asimo ismi, otomobil üreticisinin 20 yıldan fazla bir süre önce CES'te ilk kez tanıttığı Honda insansı robotuna atıfta bulunmaktadır. Honda, Honda 0 SUV ve Honda 0 Sedan'ın üretim modelleri de dahil olmak üzere tüm Honda 0 Serisi modellerine Asimo OS kurmayı planlıyor. Honda ile diğer Japon otomobil üreticisi Nissan Motor arasındaki birleşme planlarının şirketin ürün planlarını nasıl etkileyebileceği belirsiz. Honda'nın 0 Serisi EV'leri, şirketin Sony ile yaptığı Afeela adlı işbirliğinin ilk EV modelini tanıtmasından bir gün sonra duyuruldu. AFEELA 1 adlı aracın bu yıl Kaliforniya'da satışa sunulması ve ardından 2026'da teslimatların yapılması bekleniyor. Kaliforniya, otomobil üreticilerinin satışları desteklemek ve eyaletin katı yakıt ekonomisi ve emisyon standartlarını karşılamak için bu tür modelleri rutin olarak ilk piyasaya sürdüğü ülkenin en büyük EV pazarıdır. Şirket, AFEELA 1 sedan'ın iki donanım seviyesiyle satışa sunulacağını ve fiyatların 89.900 dolardan başlayacağını belirtti.
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Hemen ileti gönderebilir ve devamında kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.