Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:
  • Admin

Tekerlekli yeni insansı robot tanıtıldı

Çinli bir otomobil üreticisi, bacakları ve tekerlekleri olan 'zeki' bir insansı robot tanıttı.

gomate-robot.jpg

GoMate adlı 'akıllı araç', otonom karar alma ve karmaşık ortamlarda gezinme yeteneği gibi çok sayıda gelişmiş özelliğe sahip.

Robot, Guangzhou Automobile Group (GAC) üreticileri tarafından 'kendi kendine geliştirilen, üçüncü nesil, vücuda sahip akıllı insansı robot' olarak tanımlandı. GoMate 38 serbestlik derecesine sahip ve iki ve dört tekerlekli modlar arasında sorunsuz bir şekilde geçiş yapabiliyor.

Devlete ait şirketin tasarımı, 26 Aralık'ta Şanghay'da düzenlenen Çin Robotik Ağı Yıllık Konferansı'nda tanıtıldı.

CAG'den Dr. Zhang Aimin, Şanghay Metal Pazarı bilgi sağlayıcısı tarafından yaratımın insan yaşamının geleceği için tasarlanmış 'akıllı bir araç' olduğunu söyledi.

Robotun güvenlik, sağlık, otomotiv ve diğer sektörlerde çalışma potansiyeli var ve lojistik, eğitim ve diğer alanlara da yayılması bekleniyor.

Testlerin firmanın otomobil üretim hatlarında ve endüstriyel parklarında yapılması planlanıyor ve 2026'da küçük ölçekte seri üretim yapılması planlanıyor.

Tasarım, Elon Musk'ın da önemli bir oyuncu olduğu bir pazara giriyor.

İş adamının Tesla Optimus robotları, ev işlerine yardımcı olmak da dahil olmak üzere çeşitli endüstriyel ve evsel kullanımları gerçekleştirmek üzere tasarlandı.

Daha önce şunları söylemişti: 'Tesla Botları başlangıçta tekrarlayan, sıkıcı ve tehlikeli görevlerde insanların yerini alacak şekilde konumlandırıldı.

'Ancak vizyon, yemek pişirme, çim biçme ve yaşlılara bakma gibi milyonlarca haneye hizmet etmeleridir.'

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Hemen ileti gönderebilir ve devamında kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.