Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 29 Aralık , 2024 Admin Gönderi tarihi: 29 Aralık , 2024 Muzları Yalnız Bırakın ve Aşırı Olgunlaşmış Muzları Tavada Kızartın Muzların raf ömrü sınırlıdır ve genellikle onları yemeye vakit bulamadan olgunlaşırlar. Muz ekmeği, smoothie ve dondurma yapmak onları yeniden kullanmanın harika yollarıdır. Ancak, olgunlaşmış muzları tavada kızartmak, muzlarla yemek pişirmenin denemeniz gereken beklenmedik bir yoludur. Muzlarınız ne kadar olgunlaşırsa, o kadar tatlı olurlar ve tavada kızartmanın yüksek ısısı şekerlerini daha da karamelize edecektir. Muzları biraz yağda kızartmak, hoş olmayan unlu dokusunu kremsi, yastık kıvamına dönüştürecektir. Ayrıca, onları nasıl hazırlayıp kızarttığınıza bağlı olarak, hafifçe kömürleşmiş, çıtır çıtır yanmış şeker kabuğu oluşturmak için bu karamelize şekerlerden yararlanabilirsiniz. Muzları uzunlamasına ikiye bölebilir veya orta-yüksek ateşte birkaç dakika boyunca biraz hindistancevizi yağında kızartmak için yarım inç kalınlığında yuvarlaklar halinde kesebilir ve pişirmenin yarısında çevirebilirsiniz. Hindistan cevizi yağı, muz ve karamelize şeker aromalarını tamamlayacak güzel bir ceviz aroması katacak süt içermeyen bir seçimdir. Tereyağı, muzlar pişerken kahverengileşmelerine yardımcı olacak bir diğer harika seçenektir. Ayrıca, baharatlı ve tatlı bir kabuk için kızartmadan önce muz dilimlerini tarçın ve şeker karışımına bulayabilirsiniz. Spektrumun diğer ucunda, daha yapışkan, soslu, ağızda eriyen bir doku için muzları tatlı bir sırda kızartabilirsiniz. Kızarmış Muz Baharatları ve Eşleştirmeleri İçin Fikirler Kızarmış muzlar, çikolata sosu veya bu tuzlu karamel sosu ile gezdirmek için kendi başlarına lezzetli bir tatlıdır. Ancak, bunları diğer tatlılarda veya kahvaltı yemeklerinde bir sos veya ek malzeme olarak da kullanabilirsiniz. Üzerine kek hamurunu dökmeden ve karamelize muzlu ters kek pişirmeden önce bir fırın tepsisini bunlarla kaplayabilirsiniz. Bir kase ekşi Yunan yoğurdu ve çıtır granola için lezzetli bir sos oluştururlar. Fıstık ezmesi, kızarmış muz, kakao çekirdeği ve bir damla balla süslü bir kahvaltı tostu, sayısız doku ve tatlı, acı ve tuzlu lezzetlerin üçlüsünü bir araya getirecektir. Ayrıca kızarmış muzlar için baharatlar veya sırlar üzerine daha fazla derinlik ve dokusal karmaşıklık katabilirsiniz. Kızarmış muzlar, tarifini verdiğimiz muzlu foster adı verilen popüler bir New Orleans tatlısıdır. Bu nedenle, vanilyalı dondurmanın üzerine servis etmek üzere dumanlı tatlı bir tatlı için tavaya rom ve pişirme baharatları veya burbon ekleyerek ilham alabilirsiniz. Ayrıca bir sonraki muzlu pudinginiz veya Nutella krepiniz için geliştirilmiş bir kaplama veya dolgu malzemesi de olabilirler. Şekerlenmiş çıtırtı için kızartma tavasına muz, esmer şeker, tereyağı ve pişirme baharatlarıyla birlikte ceviz, fındık veya fıstık ekleyebilirsiniz. Kaynak: Tasting Table Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.