Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 13 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 13 Ağustos , 2007 Brain. Olay benim açımdan bitmiştir size yaşamınızda mutluluklar dilerim. Alıntı
Φ SON_AKINCI Gönderi tarihi: 14 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 14 Ağustos , 2007 pardon ama amacım neymiş merak ettim böyle üstü kapalı konuşmaları sevmem inandığın savunduğun şeylere harbi inanıyorsan açık konuş ben nasıl ağzıma geleni çekinmeden söylüyorsam sizde çekinmeden söylüyorsunuz ama aramızda bir fark var ben söylemeden önce düşünüyorum hiçbirşey bulamazsam haklıya haklı derim, sizin gibi maksat cevapsız kalmasın diye yakın bir konu ortaya atmak birşey bilmemek demektir! Söz dalaşına girmek için burada değilim(!)burada oluşumun tek nedeni açmış olduğunuz konulara ulaşabilecek arkadaşların tek taraflı konuları indirgemesinden korktuğum içindir. gelelim kredi kartı meselesine bu benim dini yargılama yöntemimdir kimseye soracak değilim nasıl yargılayacağımı yargılamadanda birşeye inanmam benim yargılamamada şirk diyen ve kabul etmeyen zaten karşımda olur kimseye inanmak veya tapmak gibi bir ihtiyacım yok yaratıldım veya hep vardım hiç farketmez ben bir varlık isem ve aklım varsa yargılama özgürlüğümde vardır çünkü ben düşünen bir insanım bana verdiğini ıspatlamadan kimse benden özgürlüğümü alamaz ben öyle basit bir insan değilim düşünen bir insanım suçum düşünmekse ve yanlış düşünüyorsam cehennemde olsa seve seve yanarım gizlimiz yok saklımız yok namussuzluğumuz yok kimsedende korkumuz yok ok? Hani derlerya ''bekara eş boşamak kolaydır'' diye tam da bu söze binaen konuşuyorsunuz,sizi inandırmak niyetinde kesinlikle değilim,sadece ve sadece kutsal değerlere karşı olan iftira niteliğindeki konu ve mesajlarınıza doğruluğundan emin olduğum cevaplar yaazmaktır. Sayin Zuper toplam ileti sayiniz daha 11....Oda yetmezmis gibi daha bugun uyelik yapip sizden aylar once gelmis bir kisiyi baskalarinin fikirlerini calmakla sucluyorsunuz.. Forumumuzda sucladiginiz bu kisinin ilk gunden beri gonderdigi butun iletilerini izleme gibi bir yontem de vardir.... Hatta durun siz yorulmayin ben size linkini vereyim.... Giriniz Lutfen ilk gunden beri neredeyse kurani buraya kopyalayan Braine dediginiz lafada bence utanirsiniz.... Evet yukardaki linkteki yazilara bakarak bu arkadasimizin ilk gunden bu yana nasil yazilar yazdiginida gorursunuz... Insanlara iftira atmak bedava nasil olsa... Din din diye savunursunuz ama dininizin gerektirdigi hic birseyide yapmazsiniz.. ****** Edebiyat yapıyorsunuz!....Bu yüzden size cevap vermiyeceğim. burada tartışılan din müslümanlık sanıyorum hangi dine mensup oluşumu öğrenmek isteyişinizin nedeninide merak ettim bunuda söylerseniz sevinirim. ben hiçbir dine mensup değilim sadece hertürlü fikre düşünceye ve tartışmaya açık biriyim. buyrun devam edin Ben,abraham isminizden dolayı,sizin dinsiz (ateist) olduğunuza inanmıyorum,ben sizin insanların dini yönden BİLGİ eksikliklerini kullanarak onlara yanlış bilgi enjekte ettiğinize inanıyorum.Ateis (dinsiz) olduğunuzu bir kez daha onaylarsanız sizinler bu çerçevede muhatap olacağım ve onayladığınızı düşünerek size bir soru sormak istiyorum; -Bir dinsiz (ateist),dini yönden haklı olduğunu neden ateizm üzerinde tartışmaz da olayı İslam üzerinde yoğunlaştırır''ateizm dini reddettiği için bu şekilde yazıyorum''diyebilirsiniz ama hata yaparsınız,bir ataist dinden önce yaratıcıyı reddeter. Bir ateist,olayı tamamen madde üzerinden,dolayısı ile dünyanın içindekilerinin ve dışındakilerinin nasıl oluştuğunu izah ederek ele alabilir ve soruyorum ki;Neden bu yöntemi kullanmıyorsunuz? Bu yöntemi kullanın ki sizin bir başka dine mensup olup İslam'ı karalamaya çalışmadığınıza inanayım,çünkü kim olduğunu hatırlamadığım bir arkadaşınız bir yerde''oysaki bu Hristiyan'lıkta...diye devam ediyordu.Umarım neden bu kadar hasas davrandığımı anlamışsınızdır.. Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 14 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 14 Ağustos , 2007 ele alabilir ve soruyorum ki;Neden bu yöntemi kullanmıyorsunuz? Bu yöntemi kullanın ki sizin bir başka dine mensup olup İslam'ı karalamaya çalışmadığınıza inanayım,çünkü kim olduğunu hatırlamadığım bir arkadaşınız bir yerde''oysaki bu Hristiyan'lıkta...diye devam ediyordu.Umarım neden bu kadar hasas davrandığımı anlamışsınızdır.. Tamamen mantıki dayanaktan yoksun ve salt önyargılarınızla oluiturduğunuz argümanlarlka hiç kimseyi herhangi bir sınıfa koymaya hakkınız yok. Dinsizlere göre dinlerin tamamı masaldır ama işin birde şiddet yönü var ve zaten bizleri asıl ilgilendirende bu kısmı dinlerin.Dolayısıyla dışarda olan biri şiddet boyutu açısından dinler arasında kıyas yapabilir ve şu din daha çok şiddet içeriyor diyebilir. Bu onun ona dine mensup olduğu anlamına gelmez. Uyuşturucular hakında araştırma yapan bir uzman, esrarın zararları eroinden daha azdır diye bir cümle kullandığında, haaaa demekki sen esrar kullanıyorsun diye iftiramı atacaksın. İnanmayanlara karşı hiç bir şiddet içermeyen budizm diye bir din var aksini söyleyebilrimisin. ben şimdi bunu söyledim diye budisrmi oldum. Bu yöntemi kullanın ki sizin bir başka dine mensup olup İslam'ı karalamaya çalışmadığınıza inanayım, Ne yani başka bir dine mensup olanlar islamı eleştiremezmi? Hemde bal gibi eleşştirebilir. BIrakın insanlara kimlik tesbiti yapmayıda becerebiliyorsanız dininiz savunun. Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 14 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 14 Ağustos , 2007 İslamın savunmaya ihtiyacı yoktur. Yanlız eleştirel yaklaştığını zannedenlere bir itirazım var acaba yukarıdaki alıntıda yazdıkları gibimi her şey, ve bu eleştirel bir yaklaşımmı ama olsun ben aciz Sarıgöl'le fikir tartışması yapamayanlar "İSLAM" a zaten yaklaşamazlar. Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 15 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 15 Ağustos , 2007 İslamın savunmaya ihtiyacı yoktur. Yanlız eleştirel yaklaştığını zannedenlere bir itirazım var acaba yukarıdaki alıntıda yazdıkları gibimi her şey, ve bu eleştirel bir yaklaşımmı ama olsun ben aciz Sarıgöl'le fikir tartışması yapamayanlar "İSLAM" a zaten yaklaşamazlar. Sayın sarıgöl, sizde bulunan şu acizlik kisvesi altındaki ****** hiç hoş değil. Müslümansınız ya, bu mu yakışır bir müslümana? Ayrıca, şimdiye kadar yapılan fikir tartışmalarında ortaya inandırıcı ne koydunuz ki, sorarım size? Alıntı
Φ SON_AKINCI Gönderi tarihi: 15 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 15 Ağustos , 2007 Tamamen mantıki dayanaktan yoksun ve salt önyargılarınızla oluiturduğunuz argümanlarlka hiç kimseyi herhangi bir sınıfa koymaya hakkınız yok. Dinsizlere göre dinlerin tamamı masaldır ama işin birde şiddet yönü var ve zaten bizleri asıl ilgilendirende bu kısmı dinlerin.Dolayısıyla dışarda olan biri şiddet boyutu açısından dinler arasında kıyas yapabilir ve şu din daha çok şiddet içeriyor diyebilir. Bu onun ona dine mensup olduğu anlamına gelmez. Uyuşturucular hakında araştırma yapan bir uzman, esrarın zararları eroinden daha azdır diye bir cümle kullandığında, haaaa demekki sen esrar kullanıyorsun diye iftiramı atacaksın. İnanmayanlara karşı hiç bir şiddet içermeyen budizm diye bir din var aksini söyleyebilrimisin. ben şimdi bunu söyledim diye budisrmi oldum. Ne yani başka bir dine mensup olanlar islamı eleştiremezmi? Hemde bal gibi eleşştirebilir. BIrakın insanlara kimlik tesbiti yapmayıda becerebiliyorsanız dininiz savunun. İslam'ı şiddetle tasvir eden muki neden bir kaç örnek vermiyor acabaaaa? İslam dini eleştirilerinize rağmen yükselmeye devam ediyor,üzücü olan şudur ki;Dünyadaki sizden daha zeki ve mantıklı bilim adamları(burada bilim adamı olduğunuzu kastedmiyorum)yeryüzü ve alemin inceliklerini keşfedip ALLAH'ın varlığına iman ederken sizin bu Darwinden alıntı sözleriniz açıkçası beni üzüyor,Darvinist felsefe,felsefesizliğin de bilimin ışığında tamamen çökmüştür,neden hala inad ediyorsunuz anlamış değilim.Bana etrafında ki bir nesne yada herhangi birşeyin kendiliğinden olduğunu söyleyebilirmisiniz''Unutulmasın ki bilim evrenin bir başlangıcı olduğunu ispatlamıştır'' Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 15 Ağustos , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 15 Ağustos , 2007 İslam'ı şiddetle tasvir eden muki neden bir kaç örnek vermiyor acabaaaa?İslam dini eleştirilerinize rağmen yükselmeye devam ediyor,üzücü olan şudur ki;Dünyadaki sizden daha zeki ve mantıklı bilim adamları(burada bilim adamı olduğunuzu kastedmiyorum)yeryüzü ve alemin inceliklerini keşfedip ALLAH'ın varlığına iman ederken sizin bu Darwinden alıntı sözleriniz açıkçası beni üzüyor,Darvinist felsefe,felsefesizliğin de bilimin ışığında tamamen çökmüştür,neden hala inad ediyorsunuz anlamış değilim.Bana etrafında ki bir nesne yada herhangi birşeyin kendiliğinden olduğunu söyleyebilirmisiniz''Unutulmasın ki bilim evrenin bir başlangıcı olduğunu ispatlamıştır'' Kimmiş bu bilim adamları? * Etrafıma bakıyorum. Masa var, sandalya var, bilgisayar var, tabak var, tabakta karpuz ve kavun var. Herşeyi insan yapmış. İnsanı ne yapmış, orada duran karpuz ve kavun, ve onun gibi gıdalar da insanı yapmış. * Evrenin başlangıcını olduğunu savunanlar, o başlangıcı Zeus mu yapmış diyorlar? Saygılar. Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 15 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 15 Ağustos , 2007 İslam'ı şiddetle tasvir eden muki neden bir kaç örnek vermiyor acabaaaa?İslam dini eleştirilerinize rağmen yükselmeye devam ediyor,üzücü olan şudur ki;Dünyadaki sizden daha zeki ve mantıklı bilim adamları(burada bilim adamı olduğunuzu kastedmiyorum)yeryüzü ve alemin inceliklerini keşfedip ALLAH'ın varlığına iman ederken sizin bu Darwinden alıntı sözleriniz açıkçası beni üzüyor,Darvinist felsefe,felsefesizliğin de bilimin ışığında tamamen çökmüştür,neden hala inad ediyorsunuz anlamış değilim.Bana etrafında ki bir nesne yada herhangi birşeyin kendiliğinden olduğunu söyleyebilirmisiniz''Unutulmasın ki bilim evrenin bir başlangıcı olduğunu ispatlamıştır'' Daha ne örneği istiyorsunuz? Forum bu örneklerle dolu. Yeni üye olduğunuz için bu forumun bu örneklerle dolu olduğuna bakmadınız, görmediniz herhalde. Biraz forumdaki başlıklara ve içeriklerine bakın derim ben size. Alıntı
Φ SON_AKINCI Gönderi tarihi: 15 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 15 Ağustos , 2007 Kimmiş bu bilim adamları? * Etrafıma bakıyorum. Masa var, sandalya var, bilgisayar var, tabak var, tabakta karpuz ve kavun var. Herşeyi insan yapmış. İnsanı ne yapmış, orada duran karpuz ve kavun, ve onun gibi gıdalar da insanı yapmış. * Evrenin başlangıcını olduğunu savunanlar, o başlangıcı Zeus mu yapmış diyorlar? Saygılar. Bu bilim adamlarına sadece bir örnek verecem,çünkü oda yıllarca ALLAH'ın varlığını inkar etti ve sonunda vijdanı ve aklı onu şöyle demeye itti''Biliyorum ki bir çok kişiyi etkiledim ve bunu düzeltmek için çaba sarfedeceğim''kim olduğunu bildiğinizden eminim,yinede yazayım;İngiliz felsefeci Flew'den bahsediyorum 81 yaşında içinde bulunduğu saçmalığı farketip ALLAH'a iman etti. Şimdide o etrafınızda gördüğünüz nesnelerden hangisi kendi kendine var oldu ve şeklini aldı bana bunu açıklayabilecekmisiniz?. Evrenin başlangıcı olduğunu savunanlar,yaratıcı olarak Zeus'u belirtmiyorlar,evrenin bir yaratıcı tarafından varolduğunu iddia ediyorlardı,bu iddiayı da ispatladılar,Sürekli olarak konuları bir yerlere çekmeye çalışmaktan vaz geçin artık.(zeus örneği için söylüyorum) Daha ne örneği istiyorsunuz? Forum bu örneklerle dolu. Yeni üye olduğunuz için bu forumun bu örneklerle dolu olduğuna bakmadınız, görmediniz herhalde. Biraz forumdaki başlıklara ve içeriklerine bakın derim ben size. Forumda fazlaca vakit geçiremediğim için araştıramadım,ama en kısa zamanda ilgileneceğimden emin olabilirsiniz!... Alıntı
Φ abraham Gönderi tarihi: 15 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 15 Ağustos , 2007 Şimdide o etrafınızda gördüğünüz nesnelerden hangisi kendi kendine var oldu ve şeklini aldı bana bunu açıklayabilecekmisiniz?. ya açıklayacağız yada inanacağız öylemi oluyor? yani şöyle 3. bir şık yok dimi insan oğlu hiçbirşey bilmiyor gibi bir şık? eğer böyle bir şık yok ise söyleyeyim bizim bu güneş sistemi bir maddenin atomudur diğer galaksiler gibi biz bir maddenin içindeyiz ve o maddede başka birşeyin içinde ha birde yaratıcı ulu manitu varda bizi yarattığından haberi yok gittim gördüm geldim bundan sonra bizimle ilgilenecekmiş. ıspatla bakalım bunların yalan olduğunu ıspatlayamazsan allah yoktur benim dediğim doğrudur. eee oldumu böyle? olmadı tabi demekki olmayan birşeyin olmadığını hiçbirşekilde ıspatlayamazsın. Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 15 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 15 Ağustos , 2007 Bu bilim adamlarına sadece bir örnek verecem,çünkü oda yıllarca ALLAH'ın varlığını inkar etti ve sonunda vijdanı ve aklı onu şöyle demeye itti''Biliyorum ki bir çok kişiyi etkiledim ve bunu düzeltmek için çaba sarfedeceğim''kim olduğunu bildiğinizden eminim,yinede yazayım;İngiliz felsefeci Flew'den bahsediyorum 81 yaşında içinde bulunduğu saçmalığı farketip ALLAH'a iman etti. Şimdide o etrafınızda gördüğünüz nesnelerden hangisi kendi kendine var oldu ve şeklini aldı bana bunu açıklayabilecekmisiniz?. Evrenin başlangıcı olduğunu savunanlar,yaratıcı olarak Zeus'u belirtmiyorlar,evrenin bir yaratıcı tarafından varolduğunu iddia ediyorlardı,bu iddiayı da ispatladılar,Sürekli olarak konuları bir yerlere çekmeye çalışmaktan vaz geçin artık.(zeus örneği için söylüyorum) Forumda fazlaca vakit geçiremediğim için araştıramadım,ama en kısa zamanda ilgileneceğimden emin olabilirsiniz!... Flew'un Allah'a iman etmesi onun İslam dinini seçtiğini göstermiyor. Zira, o bir deist oldu, ama müslüman olmadı. Alıntı
Φ SON_AKINCI Gönderi tarihi: 16 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 16 Ağustos , 2007 Flew'un Allah'a iman etmesi onun İslam dinini seçtiğini göstermiyor. Zira, o bir deist oldu, ama müslüman olmadı. Artık bu mesajınızla siz ve arkadaşlarınızın amacı sabitlenmiş oldu;İslam'a saldırmak. Ben ateist olduğunuz ve bundan dolayı İslam'ı eleştirdiğinizi sanmıştım görüyorum ki yanılmışım,Flew örneğini vermem deki neden oda sizin gibi Yaratıcının varlığını ret ediyordu,ama sonunda kabul etti,yani müslüman olduğu için bu örneği vermedim,İslam'ı eleştirmeden önce bir konuda karara varmamız lazım,oda bir yaratıcının var olduğudur.Sonrasında zaten islam dışı teoriler kendiliğinden çürüyecektir. Alıntı
Φ abraham Gönderi tarihi: 16 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 16 Ağustos , 2007 Artık bu mesajınızla siz ve arkadaşlarınızın amacı sabitlenmiş oldu;İslam'a saldırmak.Ben ateist olduğunuz ve bundan dolayı İslam'ı eleştirdiğinizi sanmıştım görüyorum ki yanılmışım,Flew örneğini vermem deki neden oda sizin gibi Yaratıcının varlığını ret ediyordu,ama sonunda kabul etti,yani müslüman olduğu için bu örneği vermedim,İslam'ı eleştirmeden önce bir konuda karara varmamız lazım,oda bir yaratıcının var olduğudur.Sonrasında zaten islam dışı teoriler kendiliğinden çürüyecektir. kardeş takmışsın kafaya saldırmak saldırmak. bizimkisi saldırmak değil savunmak. saldırmamız için bir çıkarımız olmalı ama savunmamız için birşey gerekmiyor saldırıyorsunuzki savunuyoruz. ateistleri dışladığınızı onları pis kibirli yok cunup yok bilmem ne diye toplumdan dışlayan siz müslümanlarsınız. bu durumda savunmak saldırmakmı oluyor? insanların beyinlerini yıkıyorsunuz küçük yaşta durduk yerde birbirlerinden ayırıyorsunuz sonrada saldırmayın diyorsunuz. yani birine tekme tokat giriyorsun oda sana vurunca vay efendim saldırdı ağlayacaksan hiç bulaşma kardeşim. saldrı falan yok. şimdi konuya dönelim demişsinki "İslam'ı eleştirmeden önce bir konuda karara varmamız lazım,oda bir yaratıcının var olduğudur.Sonrasında zaten islam dışı teoriler kendiliğinden çürüyecektir." doğrular yanlışları götürecekse bu dediğin olabilir. şimdi doğruları yanlışları birkerede senin için sıralayamayacağım valla yoruldum şahsen hep aynı soruları sorup farklı farklı cevaplar almaktan. ben şartlanmışım arkadaş bana öyle her allahtan mesaj aldım diyene ben inanmam allahın ağzı var dili var hemde en kalitelisinden gelsin kendisi söylesin. benim için muhammette bir insandır ve çıkarları uğruna yalan söylemesi gayet doğaldır. bu adam olağanüstü biri olsa düşüneceğim bu konuyu ama adam sıradan bir adam işte. zevklerine yenik düşmüş yeri gelmiş mafyalık etmiş ve kalkmış allahtan kitap aldığını idda ediyor. benim beynim hikaye kaldıramıyor kardeşim hayalperest olamıyorum Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 16 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 16 Ağustos , 2007 kardeş takmışsın kafaya saldırmak saldırmak. bizimkisi saldırmak değil savunmak. saldırmamız için bir çıkarımız olmalı ama savunmamız için birşey gerekmiyor saldırıyorsunuzki savunuyoruz. ateistleri dışladığınızı onları pis kibirli yok cunup yok bilmem ne diye toplumdan dışlayan siz müslümanlarsınız. bu durumda savunmak saldırmakmı oluyor? insanların beyinlerini yıkıyorsunuz küçük yaşta durduk yerde birbirlerinden ayırıyorsunuz sonrada saldırmayın diyorsunuz. yani birine tekme tokat giriyorsun oda sana vurunca vay efendim saldırdı ağlayacaksan hiç bulaşma kardeşim. saldrı falan yok. şimdi konuya dönelim demişsinki "İslam'ı eleştirmeden önce bir konuda karara varmamız lazım,oda bir yaratıcının var olduğudur.Sonrasında zaten islam dışı teoriler kendiliğinden çürüyecektir." doğrular yanlışları götürecekse bu dediğin olabilir. şimdi doğruları yanlışları birkerede senin için sıralayamayacağım valla yoruldum şahsen hep aynı soruları sorup farklı farklı cevaplar almaktan. ben şartlanmışım arkadaş bana öyle her allahtan mesaj aldım diyene ben inanmam allahın ağzı var dili var hemde en kalitelisinden gelsin kendisi söylesin. benim için muhammette bir insandır ve çıkarları uğruna yalan söylemesi gayet doğaldır. bu adam olağanüstü biri olsa düşüneceğim bu konuyu ama adam sıradan bir adam işte. zevklerine yenik düşmüş yeri gelmiş mafyalık etmiş ve kalkmış allahtan kitap aldığını idda ediyor. benim beynim hikaye kaldıramıyor kardeşim hayalperest olamıyorum Sayın abraham'ın yazdıklarına aynen katılıyorum, bir Yaratıcı'ya inanıyor olsam da. Cephede yenilik yok yani. Saldırıya uğramış gibi mazlum rolüne yatmayın lütfen, sayın son akıncı. Hosgörüyse eğer, karşılıklı hoşgörülü olmak lazım, öyle değil mi?! Ama, Muhammed'in gözüyle Kur-an'da yazılanlan hakaretler harici bir de ben vurayım diye düşünürseniz, hoşgörüden eser kalmaz ki, kalmıyor da zaten. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 16 Ağustos , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 16 Ağustos , 2007 Artık bu mesajınızla siz ve arkadaşlarınızın amacı sabitlenmiş oldu;İslam'a saldırmak.Ben ateist olduğunuz ve bundan dolayı İslam'ı eleştirdiğinizi sanmıştım görüyorum ki yanılmışım,Flew örneğini vermem deki neden oda sizin gibi Yaratıcının varlığını ret ediyordu,ama sonunda kabul etti,yani müslüman olduğu için bu örneği vermedim,İslam'ı eleştirmeden önce bir konuda karara varmamız lazım,oda bir yaratıcının var olduğudur.Sonrasında zaten islam dışı teoriler kendiliğinden çürüyecektir. Akıncı arkadaş, Forumdaki insanları tanımadan foruma dalış yaptığın için, kime ne dediğinin farkında değilsin. Sevgili muki, bu forumda, bir Yaratıcı olduğuna inandığını, ancak bu yaratıcının Kuran'da tarif edilen, megolaman, şizofren, ******** bir ilah olamayacağını defalarca yazdı. Burada yazan çok fazla ateist yok. Bunu öncelikle anlayınız. Tespitinizde doğrusunuz, buradaki dinsizlerin çocğu öncelikle semitik dinlerin (Musevilik, Hristiyanlık, İslamiyet) akla, mantığa, vicdana aykırı kurallarına, tanımlarına ve görüşlerine karşı çıkmaktadırlar. Önce insanları tanı, sonra ona göre ithamda bulun. * Eğer bir Tanrı varsa, öncelikle İslam'ın akıldışı, mantık dışı, vicdan dışı kuralları, davranışları ve talepleri olan görünmez putunun sahte ilah olduğu anlaşılacaktır. Saygılar. Alıntı
Φ SON_AKINCI Gönderi tarihi: 16 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 16 Ağustos , 2007 Tespitinizde doğrusunuz, buradaki dinsizlerin çocğu öncelikle semitik dinlerin (Musevilik, Hristiyanlık, İslamiyet) akla, mantığa, vicdana aykırı kurallarına, tanımlarına ve görüşlerine karşı çıkmaktadırlar. Ben burada İslam dışında bir semavi din hakkında eleştiri yapıldığını göremedim,imzanızdaki tek eleştirilerin ''İslam'' olduğu gibi.Anlatabildim mi? Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 16 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 16 Ağustos , 2007 Saygılar. sevgili BrainSlapper şirk konusunda söylediklerim arada kaynamasın, herhangi bir cevap alamadım da. selamlar.. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 16 Ağustos , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 16 Ağustos , 2007 sevgili BrainSlapper şirk konusunda söylediklerim arada kaynamasın, herhangi bir cevap alamadım da.selamlar.. İlk iki satır senin içindi. Saygılar. Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 16 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 16 Ağustos , 2007 İlk iki satır senin içindi. Saygılar. sizin 'şirk' yorumuzla benim anlatmaya çalıştıgım hususlar hakkında ne diyorsunuz. iki satırda birşey bulamadım da. selametler Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 17 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 17 Ağustos , 2007 Akıncı arkadaş, Forumdaki insanları tanımadan foruma dalış yaptığın için, kime ne dediğinin farkında değilsin. Sevgili muki, bu forumda, bir Yaratıcı olduğuna inandığını, ancak bu yaratıcının Kuran'da tarif edilen, megolaman, şizofren, ******** bir ilah olamayacağını defalarca yazdı. Burada yazan çok fazla ateist yok. Bunu öncelikle anlayınız. Tespitinizde doğrusunuz, buradaki dinsizlerin çocğu öncelikle semitik dinlerin (Musevilik, Hristiyanlık, İslamiyet) akla, mantığa, vicdana aykırı kurallarına, tanımlarına ve görüşlerine karşı çıkmaktadırlar. Önce insanları tanı, sonra ona göre ithamda bulun. * Eğer bir Tanrı varsa, öncelikle İslam'ın akıldışı, mantık dışı, vicdan dışı kuralları, davranışları ve talepleri olan görünmez putunun sahte ilah olduğu anlaşılacaktır. Saygılar. Yazık. Çok yazık. Akheneton,Madde,aç kapa,aç kapa, "BİLİNÇ" "BEYİN" "İRADE" "İLKEL ÇORBA" Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 17 Ağustos , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 17 Ağustos , 2007 Ben burada İslam dışında bir semavi din hakkında eleştiri yapıldığını göremedim,imzanızdaki tek eleştirilerin ''İslam'' olduğu gibi.Anlatabildim mi? Mümkün olduğunca semitik dinler ifadesini kullanıyoruz, ancak Türkiye'deki en yaygın semitik din İslamiyet olduğu için, İslam tartışılıyor. Bunda bir sorun yok. ABD'de, İngiltere'de falan olsaydık, Hristiyablığı tartışıyor olurduk. Saygılar. Alıntı
Φ cantürk Gönderi tarihi: 17 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 17 Ağustos , 2007 konuyu şöyle düşünmek gerekir,, sokaklarda sefalet çeken ***** bir hayat süren xxx birgün büyük ve sonsuz gücü olan bir zenginle tanışır. o zengini hayatına alır. o zenginde ona merhamet eder ve iş güç verir. bir süre sonra xxx in bi tarafı kalkmıştır.kendini birşey sanmaya ve başka zenginler aramaya başlar, lakin bulamaz. bu sebeple o zengin kişi o kalkan yere tekmeyi basar.. Alıntı
Φ abraham Gönderi tarihi: 18 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 18 Ağustos , 2007 emin olki o zengin yaşıyorsa haala seninde kalkan yerlerini görecek ve huyu kurusun tekmeyi basacaktır Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.