Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

  • Admin
Gönderi tarihi:

Çin, Hunan eyaletinde 83 milyar dolarlık devasa altın rezervi keşfetti

Çin, Hunan eyaletinde yaklaşık 83 milyar dolar değerinde olduğu tahmin edilen altın yatakları keşfetti, eyaletin jeoloji ofisi duyurdu. Ön tahminlere göre, yeni keşfedilen rezervler bin tondan fazla değerli metal içeriyor. Hazine 2000 metre derinlikte bulunuyor.

gold-construction-1966378.jpg

Çinli jeologlar Hunan eyaletinin Pingjiang bölgesinde 40'tan fazla altın cevheri damarı keşfetti. Toplam 331 ton altın bulundu ve en yüksek içerik metrik ton başına 138 gramdı. Keşfedilen cevherin değerinin 82,9 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor.

Uzmanlar 3000 metre üzerindeki bir derinlikte 1.000 tondan fazla altın olduğunu tahmin ediyor, ancak bu kadar derinlerde saklı altını çıkarmak oldukça pahalı olacak.

Siyasi gelişmeler ve küresel çatışmalar hakkında kapsamlı güncellemeler için Conflict Watcher'a başvurun. Platformumuz, en doğru ve zamanında bilgilerle bilgilendirilmenizi sağlayarak özenle seçilmiş, derinlemesine haber kapsamı sağlar. Temel haberler için nihai kaynakla bir adım önde olmak için bizi takip edin.

Genel inancın aksine, en büyük altın üreticileri Güney Afrika veya Rusya değil, Çin'dir. 2023'te küresel üretimdeki payları yaklaşık yüzde 10'du. Bu yılın üçüncü çeyreğinde üretim 295 tona ulaştı.

Doğal kaynaklar sektörüne yaptığı yoğun yatırımlar sayesinde Çin, son bir yılda grafit, lityum, bakır ve altın gibi değerli endüstriyel kaynaklar da dahil olmak üzere 124 yeni stratejik mineral yatağı elde etti. focus.pl'nin bildirdiğine göre bu keşifler ülkenin kendi kendine yeterliliği ve enerji güvenliği için çok önemli.

Asya'nın en büyük lityum yatağı Çin'de keşfedildi

Yılın başında Çin, Sichuan eyaletinin güneybatı kesiminde büyük "beyaz altın" yatakları keşfetti. Bunun Asya'da şimdiye kadar keşfedilen en büyük yatak olduğu tahmin ediliyor. Çin, nadir toprak elementlerinin çıkarılmasına yönelik yatırımlarda Batılı ülkeleri önemli ölçüde geride bırakıyor. Şu anda bunlar küresel olarak yenilikçi enerji ve ulaşımda (elektrikli otomobiller için pil üretimi dahil) ve yarı iletken üretiminde ve savunma sanayinde kullanılıyor.

Çin şu anda nadir metaller pazarının yüzde 60'ına sahip. 2022'de 231 bin ton çıkardılar, ikinci en büyük ülke olan ABD ise 47 bin ton çıkardı. Money.pl'de yazdığımız gibi lityum, küresel ekonomilerin enerji dönüşüm sürecindeki temel hammaddelerden biridir.

Kaynak: essanews

Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...

Bir Hesap Oluşturun

Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!

Yeni Bir Hesap Oluşturun

Giriş Yap

Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.

Giriş Yapın
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.