Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:

İstanbullular 3 yıl önce Eminönü'nün simgelerinden biri olan balıkçı teknelerine veda etmek zorunda kalmıştı. Tarihi dokuya zarar verdiği ve güvenlik riski oluşturduğu gerekçesi ile kaldırılan 12 balık ekmek teknesinden üçü geri geldi. Şimdilik üç teknede, ithal edilen Norveç uskumrusu satılıyor. Eylül ayında başlayacak olan palamut avı, balık ekmek tutkunlarını Eminönü'den balık ekmek yemeden geçilmeyen eski günlerine geri götürecek.(Basından)

Bir kaç yıldır eminönünden geçerken gözlerim hep o nostaljik balık ekmek teknelerini arar.Nedendir bilinmez belkide çocukluğumun ilk yıllarından beri

görmeye alışık olduğum bu tablo bir süredir askıdaydı.Sebepleri doğru yada yanlış.Bazı simgeler o bulunduğunuz ortama bambaşka bir anlam yüklüyor.

Örneğin beyazıttaki çınaraltı denilen yerede aski para alıp satan otantik görünümlü Hüseyin Avni Dede gibi.Çınaraltını onsuz düşünmek imkansız bir

imgesel ruh hali. Şimdi eminönünde balık ekmekli günlerin geri gelmesi güzel.Çünki balık ekmekçiler artık eminönünün bir simgesi olmuşlardır.

Çocukluğumun ilk yıllarındaki bu balıkçılar muhtemelen o yıllarda marmarada tuttukları balıkları pişirip halka sunuyordu.Talep arttıkça ithal balıklara

yönelmeleri o kadarda önemli değil benim için.Ne balığı yaparlarsa yapsınlar orada yediğiniz balığın o mistik atmosferini en lüks balık lokantalarında

yakalamanız mümkün değildi...Belki sizlerinde bir anısı bir hatırası vardır bu balık ekmekçi hikayelerine :)

Gönderi tarihi:

böyle güzel istanbulun galata köprüsünün ayaginla bütünlesmis balikci tekneleri

tabiriyle balik ekmek arasi satan teknelerin geri dönmesi beni cok sevindirdi,

fakat anlamadigim yillardir yok edilen en son üc sene önce gördügümde ,tekrar geri döndükleri icin sevindigim,

mutluluk duydugum ,vede bir ekmek arasi yerken ,yandaki gezi teknelerinde kendimi buldugum gün aklima geldi

hayret ondan sonra nasil olduda tekrar yok ettiler ,inanin sizden duyuyorum...

issallah temelli yok etmezler,bir arada koca hisari yok etmek istiyorlardi,müzik yapiliyor diye,

tekrar balik teknelerin dönmesi beni birgün okösede gene bulusmami vesile olacaktir,gezi teknelerine gelince bir daha asla sadece gürültü.!

araba vapurlari inaniyorum daha iyi vesile olacaktir bogazi gezmek ,görüntülemek gercek halkin arasinda

oda bir kendi basina bir nostaljik

istanbulun nostaljik ,i bitermi yeterki bizler bitirmeyelim,

bugün Avrupaya gelirseniz bir gün yolunuz frankfurt main,e düserse yolunuz bizim ordada balikci teknemiz var

Almanlar ,frankfurtlular mutlumu mutlu ,öyle bir degerin onlarin arasina karismasina ,sonra burda böyle degerlerin etrafinda milletvekili bile görebilirsiniz balik ekmek yerken,,tabiki sirf öyle nostaljik olmasida önemli degil ..

bizlerde malesef.?

onun icindirki böyle degerli yerler ülkemizde hep sahipsizdir..buralarda pazarda bir limon satan kisi bile cok degerlidir,

nedenmi.! limon satiyor

ha limon satmissin,ha emlakci olmus ev ne farkederki.?

istanbul burnumda tütüyor

:shuriken: yamyam frankfurt

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.