Gönderi tarihi: 25 Temmuz , 2007 18 yıl Sacide Kaş ın, okudugu şiiri dinlerken kalleme aldım..net te bulamadigimdan yazi hatalarim olabilir simdiden özür Merhaba Ben doğunun bir ucun da, Öğretmen hasreti ceken, yüzlerce köy çocugundan biriyim. Adım Gülbeyaz,annem hayata hep güleyim, güzel günler göreyim diye adımı Gülbeyaz koymuş. Ama keşke, keşke isimler, Insanların kaderini değiştere bilsey di. Bura da okulumuz var, tahtamız, sıralarımız, silgimiz, sobamız var Fakat sen, yoksun Öğretmenim Bizde Ali' iz, Ahmet' iz, Ayse' iz , Zeynep' iz Bu yıl da cıvıl cıvıl bir okul hayal ederek okula koşduk Hata bak, dün akşam ellerimize kınalar yaptık Çünkü bayram bildikleri şen günü, ama sen yoktun Öğretmenim. Gelseydin, gelseydin çicekler le karsılayacaktık seni okulun önün de Sen, sıcacık ellerin ile, başımızı oksıyacaktın, gülen yüzümle gözlerin icimizi ısıtacak.. Kücücük kalplerimiz, o sevgi ile kuşlar gibi kanatlanacaktı. Sonra, sonra sınıflarımza gececektik ve biz, evden getirdiğimiz teseklerle hep beraber sobayı yakacaktık.. Isınacaktık bir güzel..hayata ınsanlığa güzelige ısınacaktık Öğretmenim Ama biliyoruz, bunlar hep hayal ve biz hep icimiz buruk yaşıyoruz Öğretmenim Biz bu topraklara bahar getirmenin hayalerini kuruyoruz, fakat sen yoksun ya Ögretmenim Her tarafta kış var ruzgar var tipi var , her yerde ....... var kan davaları başlık paraları var.. Biliyormuzun daha iki gün önce Kadriyi beyderbeyi , töremizdir deyip 50 yaşında ki bir adamla evlendirdiler. Hata o gün Kadriye ben ve diyer arkadaslarım , sokak ta oturmuş peynir ekmek yiyorduk. Sonra Kadriyenin annesi geldi, ellinden tutu Dedi ki: Hadi gel, sana gelinlik giydirecez Sonra onu aldı götürdü.. Gidiş o gidiş Ne olduğunu bile anlayamadık Kadriye henüz 12 yasın da, oyun cagınday dı Öğretmenim ve Şimdi o yok Çünkü Intihar etti. Ha.. bir de bura da teroristlerin kandırıp, dağa kaldırdıği cocuklar var Kalem tutması gerktiren ellerine silah tutuşturulan, maşa gibi kullanılan çocuklar. Onlar kabuğu düşmüş kaplımbağalar gibi ser sefil, dönmesini unutmuş cemberler gibi.. kalı kalmışlar dağ başların da Ayleleri neyse, kader böylemiş deyip, elleri kolları bağlı, beklemek düşüyor. Ögretmenim, sahi Bir Insanın Cocuğunun katran kazanlarına Atılmasını seyretmesi Nasıl bir duygu Ah Öğretmenim ah, bunlar hep sen olmadığın için, sen gelseydin dağ gibi yollar kesilecek Bereketli başaklarımızı ciliz göbeler yemeyecek Şanlı Ay Yıldızım Bayrağım kavgaların enkasından, bizlere küskün bakmayacak tı Gel ki Bayrağımızın gülümseyişi vursun yüzerimize Matemimiz Bayram Olsun.. Bekledik o gün.. gelen olmadı Ve biz Tekrar evlerimize döndük Ertesi gün, tekrar okula gittik Gelmeyeceğini bile bile Ertesi gün Daha ertesi gün hep gittik Boynumuz bükük kaldı elimizdeki çicekler gibi Ne olursa olsun gelmeni istiyoruz Öğretmenim Evet Öğretmenim gelin, gelin ve Bize bizi anlatin Siz gelmelisiniz Görmeyenlere göz Duymayanlara kulak Yürüyemeynelere ayak olmalısınız Siz gelmeseniz, Kimden öğrenecegiz insan gibi sevmeyi ve sevilmeyi Bizi kim hazırlayacak Türkiyemize Keşke, keşke bu hüzünlü film bir an önçe bitse Işıklar yansa bir de baksak ki sen dört bir yanımız da Yükselen karanlıkların dağların tepesinden, dolunay gibi doğmussun Öğretmenim Bizlere bilgi getirmişsin, kitaplar getirmişsin kucak kucak Ha.. kitap dedimde aklıma geldi Öğretmenim Bak sana ne göstericem Bunu gecen gün trenden atılar Ara sıra böyle kitap atıkları da oluyor Bu kuş ucmaz kervan gecmez köyden Bir demiryolun gecmesi Haftanın iki günü de olsa.. Tren sesinin de duyulması, doğrusu büyük şans Işte o günler de biz çocuklar Trenin sesini duyar duymaz Başlarız ardı sıra koşmaya, hemde bütün gücümüzle Gerci bu Tehlikeli bir oyundur, ama olsun.. Trenden atılan gazeteler dergiler, kapanın ellinde kalır sonra Bu eski gazeteleri okuruz bir güzel Okuruz okumasina da , su magazin sayfaları yokmu Işte bununların yüzünden bizim köyde ki kızların neredeyse yarısı, artıs özentisi olup Cıktılar Ögretmenim Ne olur Öğretmenim gel , gelde bizlere hayatın bir magazin masalı olmadığını Anlat Sedalar ın Hülyalar ın Gülbenler in, o hoş kahkaların ardında ki, Dev yanlızlıklardan bas et Retink canavarların o sahte yıldızları bizleri yutmadan Özendiğimiz hayatlarının, hazin romanın'dan Söz et bize.. Yıkilan yuvalardan kırık hayatlardan, o arka sokaklardan Sahipsiz cığlıklardan söz ac Anlat ki hazan vurmasın yapraklarımıza Anlat ki yörengisiz kalmasın bilgilerimiz Ne olur Öğremenim gel, çünkü burada şefkatli parmaklarınızin okşamınızı bekleyen güller var Bura da güllüstanlar var , damlaya susamaktan dudakları çatlamış Yağmurunuzsa muhtac, burada her kar tanesi bir gül yaprağını donduruyor 7.3 rengindeki depremler yüğregimiz de Bombalar bağrımız da patliyor simdi Eyer gelirseniz buralar da bahar gelir Öğretmenim Kin ve nefretin yerine , sevgi cicekleri acar Biliyorum burası cok soğuk, cok kurak kışlar ,cok cetin ama Ama senin bizleri sevgin olduğu gibi, bizimde sizi isitacak yüreklerimiz var Gözlerimiz yollar da, seni bekliyoruz Gel artik Ögretmenim , ne olur gel Bizi daha fazla karanıkta bırakma Bizleri karanlığa alistirma Öğretmenim Gel ve Siz buradakiler En çok sevdiginiz renk halen yeşil ise Siyahları fark etmiyorsaniz Dikenler batmıyor ise ellerinize Acılar demirlemiyorsa yüreğinize Bir oyun havası ise bütün hayatınız Hadi Hadi kalkın oynayın, boşverin tıkayın kullaklarınızı Dinlemeyin bu söylediklerimi Unutun Gittsin Kınalı Ellerimi Abi Eyer bir kış günü trenle gecersen bu uzaklar köyünden O zaman daha iyi anlayacaksın beni, ozaman göreceksin, tipinin karının dehşetini Sahi abi, sen hiç cektinmi açısını, istasyonlar da tantir ekmeği, yumurta satan yarı ciplak çocukları A.. tren, sizde duydunuzmu trenin sesini Cabucak yetişmeliyim, kimbilir kismetime bir kitap bir gazete düşer bugün Gazete, gazete atın bana Ne olur durun.., bir gazete atın bana...gazete Görüyorsunuz ya abi, bir tren daha gecip gitti Ama benim icin hergün, günlerden umut Inanıyorum birgün mutlaka yankılanacak dünyanın heryanın da gülbeyazların çığılığı Cünkü arzda deprem olurken Semalar kan ağlarken, herşey alt üst, hersey talan ken Dururmu mevlana gönülü öğretmenler Insanlığın baharı Senin ellinden Öğretmenim Ne olursun gel artık, gel Sacide Kaş saygılar
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.