Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

bakkalci

Φ Üyeler
  • İçerik Sayısı

    85
  • Katılım

  • Son Ziyaret

1 Takip eden

Profil Bilgileri

  • Cinsiyet
    Belirtmemiş

bakkalci - Başarıları

Meraklı

Meraklı (6/14)

  • İlk İleti
  • Ortak Nadir
  • Birinci Hafta Tamamlandı
  • Bir Ay Sonra
  • Bir Yıl İçinde

Son Rozetler

20

İçerik İtibarınız

  1. Türkiye'nin yanlisi her türlü bas kaldirmayi kendisine karsi yapilan bölücü ve terörüst eylem olarak algiladigi ve bu yanlis algilamayida yillarca yeni nesillere asilamis olmasidir. Diger bir yanlisi da tarihini irdelemememek ve var olan sorunlari her dönem ört bas etmeye calismaktir. Bu gercekler isiginda gelinen nokta hic te yadirganacak bir durum degil. Türkiye hic bir sorununu cözmek iicn caba harcamadigi icin kurulusundan günümüze kadar var olan tüm sorunlar simdi kafasina balyoz gibi iniyor. Bu balyozun altindan kalkamayanlarda yok efendim Türkiye'de sadece Kürt'lerimi eziliyorda sadece onlar baskaldiriyorlar gibi sorular soruyorlar. Veya en azindan yapilan yanlislari itiraf edercesine ülkede Türk'lerin dahi sorunu oldugunu ve dolayisiyla Kürt'lerin kendi haklarini aramalarinin etnisyen bazda oldugunu söylemeleridir. Türkiye devleti artik gecmisteki siyaset ve politikalarla bir yere varilamayacagini anlamis durumda, ama genede cözüm üretmekte zorlaniyor. Tabii buna birde cözümsüzlükten yana olanlari eklersek devlet icerisindeki cözüm arayanlarin isi öyle kolay degil. Dersim katliamina ister Kürtcü isyan denilsin isterse asiretlerin ayaklanmasi denilsin, bunlarin hic biri yasanan gercekleri yok edemedigi gibi gercek nedenlerinide zihinlerden silmeyi basaramadi. Bizler ne kadarda PKK ya kizsakta onun var olus nedenlerini olusturan devletin yanlis politikalarinida o kadar kizmamiz gerekir. Terörün beslenme kaynagini kurutmak yerine devamli korursak olanlara sasmamamiz gerekli. Degisik toplumlardan yasayan insanlari razilari olmadan zorla Türk olarak nitelemeye calisirsak, onlara gene razilari olmadan okullarda "Türküm dogruyum caliskanim,...." veya "ne mutlu Türküm diyene" gibi milliyetci icerigi agirlik basan deyimleri kullandirirsak geldigimiz noktaya gene sasmamaiz gerekli. Baskalarinin adina neyin dogru ve neyin yalis oldugunu söyleme lüksünden vazgecmeliyiz. Birlestirici olmanin sarti karsi tarafi rahatsiz ve rencide eden sözlerden uzak durmaktir ve olayin üzerine gitmektir.
  2. Ülkemizin en büyük kayiplarindan birisidir Ahmet Kaya. Topragi altin olsun, Pir Sultan gibi sonzuda dek yasayacak.
  3. Genelkurmay ilk defa sahte demiyorki. Bundan önceki icinde benzeri sözlerde bulunmustu, yanilmiyorsam "bir kagit parcasi" demisti ama sonunda bir kagit parcasi olmadigi gercek oldugu teyit edildi. Bunlarida dile getirirseniz tarafsizliginiz ve hukukun üstünlügüne karsi inancinizi belirtmis olursunuz. tabiiki sahte olma olasiligida var ama bunun sahte olup olmadigini genelkurmaydan gelen aciklamaya göre teyit edemeyiz. Yetkili birimler arastirip bizleri aydinlatirlar.
  4. Devrim demek baska bir halki zorla Türklestirmek degildir. Cagdas olmakta asla irkcilik ve asimilasyonculukta degildir. Dersim katliamiyla "devrim" ve "cagdasligin" ne alakasi varki? Hakkini arayan her vatandasa ve toplumlara bir kilif uydurmak cok kolay. Hicbir akli basinda bir insan cagdasliga ve devrimcilige karsi gelmez. Ama devrimcilikte asla irkcilik ve baska uluslari inkar etmek degildir. Burada elma ile armutu birbirine karistirip konunun yörüngesini degistirmeye hic gerek yok. Dersim katliamiyla bölgede "devrimmi" yapildi? Eger öyleyse, nerede toprak reformu? Sakin Kürt'ler asiretlerin arkasinda oldu demeyin gene. Madem ordu Dersim'e cikartma yapti ve cagdaslik icin asiretlerin etkisini yok etmeye gittiyse, nerede bu cagdaslik? Asiretler yokmu edildi orada? Bu aynen Amerikanin Irak'a demokrasi ve özgürlük getirisine benziyor. Dersim katliamindan sonra ve öncesinde devlet neden toprak reformu yapmadi doguda? Hicbir zaman halk kendisini ezeni desteklemez. Dolayisiyla doguda asiretler hala varligini sürdürüyorsa bu devletin onlara vermis oldugu destekten kaynaklaniyor, bölge halkinin onlara kölelik yapmak istediklerinden degil. Türkiye'de Türk kelimesinden baska bir kelimeyi icine sindiremeyenler var. Sorunda buradan kaynaklaniyor.
  5. Hangi "aydinlardan" bahsediyorsunuz bilmiyorum ama en azindan haklarinda iddaa da bulundugunuz, yani terörü lanetlemek yerine desteklediklerindeb bahsettiginiz hangi "aydinlar" nerede ve ne zaman bu tür davranista bulunmuslardir? Terrörle mücadele adı altinda anti demokratik tutuma karsi olmak terörü desteklemek oluyorsa ben simdiden kendi adima terörü destekliyorum demeden gecemeyecegim. 17 binden fazla faili mechuller varsa ve buna karsi gelmek terörü desteklemek ve TSK ne karsi gelmek oluyorsa evet bende varim diyorum. Hic bir gercek aydin terörü desteklemez ama militarizimede saksaklik yapmaz. Militarizme ve devlet terörüne karsi gelmeyenler asla terör karsiti olamazlar. Terörün iyisi kötüsü, legali ve ilegali olmaz. Terör terördür ve gercek bir aydin terörün her türlüsüne karsi gelendir.
  6. Dersim katliamini mesrulastirmak icin cok aydin gecinip olan biteni simdide asiret reislerinin üzerine atmaya basladik. Madem devlet orada asiret reisleri tarafindan kiskirtilan isyana karsiydida kac tane asiret yok edilmis acaba? Kac tane asiret reisi öldürülmüs ve halk ta bu sayede kurtulmus? Herkesin bildigi tek gercek Dersim'de silahli, silahsiz, kadin erkek, yasli genci ve hatta cocuk dahi ayirmadan suclu sucsuz kacamayan herkes öldürüldü. Sonrada bildigimiz asimile politikalarinin geregi olarak bölge halkinin bir kismi Türk bölgelerine, anadoluya göce zorlandi. CHP'nin gercek yüzü son olaylarla tamamen su üzerine cikmistir. Cok yakinda marjinal parti olmaktan asla kurtulamayacaklar.
  7. Tabiiki sorum dogrudan size degildi. Ben suistimal yapanlara sordum ve onlarda kendilerini cok iyi biliyorlar.
  8. Vermis oldugunuz bilgiler isiginda da anlasildigi gibi birlesmis milletlerin cagrisina tüm üyelerinin katilmadigi ve hatta Türk Tugayi'nin meclisin onayini dahi almaya sabri olmadigi görülmektedir. Türkiye o dönemler NATO üyesi olabilmek icin ABD'ye bir kiyaklik yapmak icin aceleci davrandi. Davrandi ama kendi gazileri icin geri döndükten sonrada ayni hassasiyeti göstermedi. Simdede gene bazilari vatanseverlik adina her olaya sehit ve gazileri alet etttikleri icin acliktan ölen gazinin olayinida kendi siyasi emellerine alet ediyorlar. MHP de iktidardaydi, olarin döneminde sanki bu gazimiz villada yasiyordu, maasa baglanmisti ama yeni hükümet tüm haklarini elinden aldi ve ölüme atti. Olacak is degil. Ne zaman sehit ve gazileri suistimal etmeyi birakacagiz?
  9. bakkalci

    Kürt Milliyetçiliği ve Türkiye

    Birbiriyle alakasi olmayan karsilastirmalar. Irkciligi mesrulastirmak adina artik Freud'u da kullanmaya basladik.
  10. Kore gazisinin günümüzdeki gelismelerle ne alakasi var? Gazi bu durumlara kadar geldigine göre gelmis gecmis tüm hükümetleri elestirmek gerek. Diegr taraftan Kore'de Türkiye'nin ne isi vardi? Kore komsu ülke degil bize, topragimiza ve malimiza göz koymamis. Oraya ABD emperyalizmine yag cekmek icin genclerimizi gönderdik. Gönderen zihniyeti sorgulayin neden ölüme terk ettiklerini. Yanlis kapiyi caliyorsunuz sayin kaplan-200. Acliktan ölen Gazimiz Yesiller gibi katil ve mafya degildiki onu eller üzerinde gezdirsinler. O sadece normal bir askerdi ve onunda devlet erkaninda fazla bir degeri yok.
  11. Aciklamalariniz icin tesekkürler. Tabii birazda arastirip yazdiginiz icin dahada net olmus. Bir düzeltmem olacak, ben Italya Apo'yu neden teslim etti falan sormadim, dogru aolan soru Apo neden Italya'yi terk etti idi. Sizin acikladiginiz gercekler dogrultusunda da aslinda Türkiye cumhuriyeti devleti ve yönetenleri halka gercekleri söylemedikleri gözüküyr. Ben Türkiye'nin Italyan mallarini boykot etmesinin bir neden olduguna sahsen inanmiyorum. Türkiye bu tip amgargoyu asla hayata geciremezdi, cünki cogu dalda bagimli yasiyoruz. Benim sahsi görüsüm, PKK ile devlet birimleri arasinda danisikli dögüs yapildigi ve hatta buna siyasi partiler dahi dahil. bakin en azindan MHP'nin tutumuna. Apo yakalandiktan sonra rahat yasamasi icin koalisyon döneminde her seye amen derken, simdi en keskin Apo karsitligi yapiyor ve günah cikartmaya calisiyor. Anlayacaginiz bana göre her siyasi parti ve akim Apo konusunda belirli görevler üstlenmistir ve bu görevlerinide sonuna kadar sadik sekilde yapmislardir. MHP, DSP ve ANAP'a Apo'yu idamdan kurtarma görevi verilirken AKP'ye de günümüzde yasadiklarimiz verildi. Tabii bu arada diger artaklarda maskeleri düsmesin diye iktidar disinda olduklarinda her gelismeyi elestiriyorlar.
  12. Apo'nun yakalanma sürecine ve bicimine iyi bakalim. Ne olmustu ilk basta. Apo Suriye'den Italya'ya kacmisti ve orada bir süre kaldiktan sonra ülkeyi terk etti ve ucakla Avrupa ülkeleri üzerinde ucuslar yapti, güya kimse inisine izin vermedigi icin en sonunda Kenya'ya uctu ve oradanda gene ne hikmetse yabanci ülkelerin konsoloslari araciligiyla güya sözüm ona Yunanistan'a ucmasi icin ucaga getirilirken yakalanip Türkiye'ye getiriliyor. Simdi sormak gerek, Apo neden Italya'yi terk etti? Cevap olarak o dönemlerde haberlerde duydugumuz neydi, Italya Apo'ya ya ülkeyi terk edersin yada seni yargilariz dedi. Her akli basinda bir insan Apo icin en garantili ülke Italya oldugunu biliyor, nedenide cok acik. Apo asla Italya tarafindan Türkiye'ye teslim edilmeyecekti, cünki basta idam cezalari olmak üzere cesitli engeller vardi. Apo icin Italya'dami yargilanmak kötüdür yoksa Türkiye'demi? Tabiiki Türkiye'de. Ehh o halde neden Apo Italya'yi terk etti acaba? Bu gelismeler aslinda Apo, ABD, AB ve Türkiye arasindaki bir pilanin oldugu süphesini artiriyor. Türkiye'nin önüne biraz yem verildi, Apo'yu yakalattirmis göstererek, bu sayede Türkiye yüzünü koruyabildi. Ona karsilikta idam cezasini kaldirdi Türkiye ve gele gele günümüze kadar geldik. Yani Kürt acilimin bas yazarlari bu pilanlari Apo yakalanmadan önce hazirlanmisti. Engel olan Ergenekoncular da görevlerini artik bitirdikleri icin temizlenmesi gerekiyordu ve onuda basardilar. Olay bu kadar acik ve net.
  13. Bizler yillarca Kürt'lere hakaret ederken kimse sesini cikartmiyordu. Nasil cabuk unutabiliyoruz, bir dönemler Kürt'leri karda gezen "Kart Türk'ler" olarak niteledigimizi ve hatta bu konuda bir cok profesörler resmi ideolojinin istegi üzerine "bilimsel arastirmalar ve bilimsel tesbitlerde" bulundular. Tabiiki Kürt vatandaslarimniz hakli taleplerini dile getirirken demokratik kurallari baz almalilar, ama onlara karsi gelen, yani devlet te aynen ayni kurali uygulamali ve demokratik olmali. Dostluk ve kardeslik hic bir zaman tek tarafli olmaz. Ister kabul edelim ister etmeyelim, ortada bir gercek var. 30 yili askin iki taraf arasinda kirli bir savas var. Ve güya sözümona baris isteyen devlet karsi tarafa silahlarini biraksinlar ve teslim olsunlar diyor. Böyle bir baris anlayisi olabilirmi? Bunun neresi ciddi? Bunun adi baris degil kaputilasyondur!!! Baris isteyen her iki tarafta önce silah birakip aralarindaki anlasmazligi masa basinda cözmek icin bir araya gelmeli. Yillardan beri bizlere ayni hikayeler anlatiliyor. PKK'lilar silahi birakacak ve teslim olacaklar, sonrada baris olacakmis ve Kürt sorunu cözülecekmis. Yani buna cocuklar dahi güler ve öylede oluyor. Sonuc olarak 30 yildan beri savas devam ediyor ve daha da edecege benziyor. Krasi tarafi terörüst deyip konusmak isteybilirsin ve onlarla asla baris yapmakta istemeyebilirsin, ama en azindan bunu böyle söylemek gerek. Yok ben baris istiyorum deyipte tek tarafli operasyonlara devam edersen ne kadar ciddi ve seffah oldugunda anlasilir.
  14. AKP'yi begenmeyebiliriz, benimde hic sevmediklerimin icerisinde AKP. Ama 85 yildir sorunlari hasir alti yapanlari, cözüm aramayanlari ve bilhassa cözüm yerine sorunu dahada cikmaza sokanlari elestirecegimiz yere en azindan dogru ve yanlislariyla beraber soruna el atan bir iktidari elestirmek acaba ne kadar dogru ve dürüstlüktür? AKP son 7 yildir Türkiye siyasetinde yer almaktadir. CHP Türkiye'nin kurulusundan beri ve MHP de yanilmiyorsam 1960 lardan beri Türk siyasetinde yer almaktalar. Her iki partide yeteri kadar iktidar oldular ve parlementoda yerlerini aldilar. Ne yaptilar acaba bu partiler ülkemizin bukünki durumuna gelmememiz icin? MHP kurulusundan günümüze kadar tesaronluk yapan bir siyasi parti rolünü üstlenmistir. 1980 öncesi souk savas döneminde ABD emperyalistinin taseronlugunu yaparak yegane yükümlülügü gelisen sol harekata ve isci eylemlerine karsi durmakti. Sonuc hepimiz tarafindan biliniyor. 1990 lardan sonra baska görevler almaya basladi, eski düsmanlarini artik dost ve vatanperver görmeye basladi ve hatta Ecevit ile koalisyon kurup ABD, PKK ve Türkiye'nin ortak plani olan Apo'yu yakalayip Türkiye'ye getirilmesinde ve sonrasinda da idam cezasini kaldirmada görevini sonuna kadar yapti. MHP'nin görevi Türkiye'yi kalkindirmak degil sadece emperyalistlerin tesaronlugunu yapmaktir. Dolayisiyla kurulusundan günümüze kadar Kürt sorununu inkar etmesi ve cözüm istememesi ve üretmemesi gayet dogal. CHP'ye bakarsak, 1980 önceleri sol yelpazede yer alip her alanda Kürt'lerin yaninda oldugunu söyleyip onlarin sorununu cözmedi ama oylarini devamli aldi. O dönemler CHP icinde bir cok politikaci bügün DTP icerisindeki politikacilarin benzeri görüslere sahipti. 1923 ten 1950 lere kadar CHP tek basina iktidardaydi, ama Kürt sorununu hasir alti etti, inkar etti ve hatta onlara karsi savas dahi yapti. 1980 den sonra ortaya PKK cikti ve olaylar günümüze kadar devam etti. Bu son 30 yilda neler yapildi? 1980 e kadar ne yapildiysa aynisi yapildi. Yani inkar ve sorunu hasir alti yapmak. Bir kac capulcu denildi baslarda, ama sonunda ögrendikki sayisi 15 binlere bir orduymus savasan. Sorun bitmek yerine dahada büyüdü, 50 binden fazla insan öldü, köyler bosaltildi, göce zorlandi insanlar, milyarlarca dolar para harcandi. Devlet icerisinde yasa disi gelismeler türedi. Faili mechuller birden dag gibi karsimiza cikti. TSK mensuplari gene kendi icerisindeki yasadisi mihraklar tarafindan katledildi. Olay öyle bir gelisme noktasina geldiki, PKK ile devlet birimleri kendi cikarlari icin ortak bile calisir duruma geldiler. Uyusturucu ticareti her iki tarafin mafyasi tarafindan kontrol edilmeye baslandi. Ne yaptilar peki bizim MHP ve CHP'miz? Neden sorunu yillar önce cözmediler? Kendileri cözmedigi gibi cözmek isteyenleri de engellemeye calisiyorlar. Bu anlamda bana göre gercek bölücüler MHP ve CHP dir.
  15. Ben Türkiye'de parti genel baskanlarinin, milletvekillerinin ve diger Parti ileri gelenlerinin ellerinde firsat oldugu sürece asla askerlik yaptiklarina ve yapacaklarina inanmiyorum. Yapsalar dahi muhakkak günlerini torpille ya evlerinde ya da bürolarinda gecirdikleri kanaatindeyim. Ama isin kötü tarafi, bu beylerin hemen hemen tümü en keskin vatanperver gecinirler, askerlikle ilgili kanunlar cikartirlar. Gencleri askere gitmeleri icinde pohpohlarlar.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.