Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

salur

Φ Üyeler
  • İçerik Sayısı

    10
  • Katılım

  • Son Ziyaret

salur tarafından postalanan herşey

  1. Evet dayı. Olaya son noktayı koymuş işin özünü dile getirmişsin. Yani kısaca demişsinki "Boşver böyle ön ödemeli kampanyaları,Malı gör bastır parayı al.4-5 tane adam cennet var,önödeme yapın kısmetse gidersiniz dedi diye gaza gelme" diyorsun.Doğru diyorsun.bizzat herşeyi Allah öğretmişken Ademe,Adem bile barınamamış cennette bu fukara salur nasıl barınsın.
  2. Aşağıdaki ayete bakarsak,Allah İsa'ya uyanları,küfre sapanların üstünde tutacağını söylüyor. Âl-i İmrân(*) 55 . Hani Allah şöyle buyurmuştu: “Ey İsa! Şüphesiz, senin hayatına ben son vereceğim. Seni kendime yükselteceğim. Seni inkar edenlerden kurtararak temizleyeceğim ve sana uyanları kıyamete kadar küfre sapanların üstünde tutacağım. Sonra dönüşünüz yalnızca banadır. Ayrılığa düştüğünüz şeyler hakkında aranızda ben hükmedeceğim.” İsa inanırlarının,İslam inanırlarının Her alanda üstünde oluşunun nedeni bu ayette gizli olabilirmi acaba? doğru yolda sanırken kendilerini "küfre sapmış olabilirlermi?
  3. Yapma Dayı.! O senin dediğin Esenlik yurdu değil,o senin dediğin tuzu kuruluk.Şayet "Cennet filan hikaye,işlerin tıkırındaysa zaten cennettesin." diyorsan amenna.Dertsiz kasavetsiz olmak,esenlik yurdu sakini olma işaretimidir? batı toplumlarıesenlik yurdundamı yaşamaktadır. Niye islam toplumları Cehaletin,açlığın,ızdırabın,savaşın içinde yaşamaktadır.Onca imanlarına rağmen,niye yurtları esenlik değildir. Bize dünyada bir vaad varmı tanrıdan? Tüm vaadleri ölüm sonrasına değilmi? Pozitif olmak,Esenlik yurdu kılıyormu yaşadığın dünyayı?
  4. onun gereklerini cehennem korkusu ile yerine getirmek aslında daha büyük günahmış.. Secde Sûresinin 16 . Ayetinde Onlar, korkarak ve ümid ederek Rablerine ibadet etmek için yataklarından kalkarlar. Kendilerine rızık olarak verdiğimiz şeylerden de Allah için harcarlar. Cehennem korkusu ve cennet ümidi ile ibadeti Allah kendisi emretmiştir.Hacılar hocalar bunuda bilmeli.. kuranı onlar gibi algılamak istiyormuşsunuz..haddim değil tabi ki ama o zaman inancınızın ve ibadetlerinizin samimiyetinin derecesi nedir ?? İnançsızım,inanabilmeyi istiyorum ama olmuyor.sanırım kilit,perde,ağırlık gibi etkenler buna mani teşkil ediyor. Allahın yaptığı şu an tam olarak şu dur. Yûnus 25 Allah esenlik yurduna çağırır ve dilediğini doğru yola iletir. Esenlik yurduna çağırıyor ama dilediğini doğru yola iletiyor.Biraz karmaşık bir taktik.
  5. Sn. Kulfukara Diyelimki ben yaradılış itibarıyla çok şüpheci bir insanım,Temkinli yaklaşıyor inanmak için akli yeteneklerimi kullanma ihtiyacı duyuyor ve takdir edersinizki henüz doğru bulmadığım içinde inkar ediyorum.Bu durumda inkar ediyor olmamı gerekçe göstererek,benim kalbimi mühürlemesi,Kuran'ı anlamamam için perdeler çekmesi,kulağıma ağırlıklar koyması Şeytanı başıma musallat etmesi sizce samimi bir davranışmıdır?Şeytanı maça 5-0 galip başlatmak değilmidir bu?..farzedelimki 40 yaşına kadar inkar edip kırk yaşından sonra doğru yolu (!) bulmam mümkün ancak henüz 20 yaşında bundan men ediliyorsam Kalbime mühür,kulaklarıma ağırlık,gözlerime perde çekiliyorsa ve şeytanla başbaşa bırakılıyorsam bunda nasıl bir mantık söz konusudur..
  6. Din savaşlarını gözönüne aldığınızı sanmıyorum.yok sayıyor,insani olgunlaşmanın eğitimle değilde,dinle olabileceğine inanıyorsunuz. kendinizi kandırıyorsunuz.Sandığınızın aksine Din insanları birbirine düşman etmekten öte bir işleve sahip değildir. Tevbe(*) Sûresinin 24 . Ayetinde De ki: “Eğer babalarınız, oğullarınız, kardeşleriniz, eşleriniz, aşiretiniz, kazandığınız mallar, kesada uğramasından korktuğunuz bir ticâret ve beğendiğiniz meskenler size Allah’tan, peygamberinden ve onun yolunda cihattan daha sevgili ise, artık Allah’ın emri gelinceye kadar bekleyin! Allah fasık topluluğu doğru yola erdirmez.” Ana,baba,kardeş arasındaki sevgiye bile sınırlama koyan,aynı inancı paylaşmadığın insanlarla dostluktan men eden inançlarmı insani gelişimi sağlayacak.Din insani ilişkilerin gelişiminin önündeki en büyük engellerden biridir.Kendisi gibi inanmayanlara karşı acımasızlık üretmekten öte geçemez.
  7. Sayın Kul fukara. Gören ile görmeyenin bir olmamasının sebebi kanımca bakan tarafların kusuru olmaktan çok bakışlara müdahil olanın tarafgirliğidir. Yâsîn Sûresinin 9 . Ayetinde Biz onların önlerine bir set, arkalarına da bir set çekip gözlerini perdeledik. Artık görmezler. Dilediğini doğru yola iletip dilediğini saptırdığını beyan eden tanrı,Her nedense sizi doğru yola iletmeyi,bizleri ise saptırmayı tercih etmiştir. Câsiye Sûresinin 23 . Ayetinde Nefsinin arzusunu ilah edinen, Allah’ın; (halini) bildiği için saptırdığı ve kulağını ve kalbini mühürlediği, gözüne de perde çektiği kimseyi gördün mü? Şimdi onu Allah’tan başka kim doğru yola eriştirebilir? Hâlâ düşünüp ibret almayacak mısınız? İsrâ Sûresinin 46 . Ayetinde Kur’an’ı anlamamaları için kalpleri üzerine perdeler, kulaklarına da ağırlık koyarız. Kur’an’da (ibadete layık ilah olarak) sadece Rabbini andığın zaman arkalarına dönüp kaçarlar Kuranı her ne kadar bizlerde siz gibi anlıyabilmeyi istemiş olsakta,Allah dilemedikçe bunun mümkün olmayacağıda aşikardır.Dilerim saptırdığı biz kullarını bir gün doğru yola iletmeyi diler, bizleride hidayete erdirir ve genişliği yerlerle gökler kadar olan cennetinden bizleri mahrum bırakmaz.
  8. Büyük bir iddia, sanırım bunun bir dayanağı olmalı..?
  9. "Erkek çocuğa gelince, onun ana-babası, mümin kimselerdi. Bunun için (çocuğun) onları azgınlık ve nankörlüğe boğmasından korktuk." Diyor Hızır. Yani bir ihtimal üzerine, daha gerçekleşmemiş bir olasılık yüzünden Allah çocuğu öldürtmüş ilginç! Tüm insanların başına,insanları yoldan çıkarsın diye şeytan'ı musallat et,git zavallı çocuğu "Anasını,babasını yoldan çıkartmasın" diye öldürt sonrada adaletten söz et. pes.
  10. Merhabalar. Yeni bir üyeyim,konuları inceliyordum ilk iletimi bu konuda yazmam gerektiğini düşündüm. Diyanet İşleri Meali(Yeni) Tevbe 117 Andolsun Allah; Peygamber ile içlerinden bir kısmının kalpleri eğrilmeğe yüz tuttuktan sonra, sıkıntılı bir zamanda ona uyan muhacirlerle ensarın tövbelerini kabul etmiştir. Evet, onların tövbelerini kabul etmiştir. Şüphesiz O, onlara çok şefkatli ve çok merhametlidir. Abdülbaki Gölpınarlı Tevbe 117 Allah, Peygamberi ve içlerinden bir bölüğünün gönlü nerdeyse imandan dönecekken güçlük anında Peygambere uyan muhacirlerle ensarı tövbeye muvaffak etti ve onların tövbelerini kabul eyledi. Şüphe yok ki o, onları fazlasıyle esirger, rahimdir. 1 Mümin 10 kafire bedeldirden. 1 mümin 2 kafire bedeldir e geçişin bir nedenide,zoru gördüğünde,Muhammedin bile imandan dönme raddesine gelmesidir sanırım. Tevbe 117 bunu ortaya koyar.Bir elçi düşününki zoru görünce imanını terketmeye meylediyor olsun.Elçilerini zorlukla sınayıp imanını ölçen Allah hatta kullarını bile,nedense zoru görünce sıvışmaya yeltenen Muhammedin tövbesini kabul ediyor ve "Ben seni zorlukla denedim ama sen başaramadın,senden elçi filan olmaz" diyemiyor. Tuhaf değilmi bu durum.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.