Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

KingPain

Φ Üyeler
  • İçerik Sayısı

    12
  • Katılım

  • Son Ziyaret

KingPain - Başarıları

Çaylak

Çaylak (2/14)

  • İlk İleti
  • Ortak Nadir
  • Birinci Hafta Tamamlandı
  • Bir Ay Sonra
  • Bir Yıl İçinde

Son Rozetler

0

İçerik İtibarınız

  1. sonuna kadar katılıyorum ftoyd. olaya ben de bu açıdan bakmıştım fakat ateistlerin sabır duygusuna inanmadığını düşndüğümden dolayı yazmak istememiştim. Çünkü gerçekten sabretmeyi bilseler belki de dünyada sabredip, kötü olan şeyleri yapmayıp, o güzelim cennet hayatına kavuşacaklar.
  2. İnsanların beynini sulandırmak için ne kadar güzel örnekler veriyorsunuz? Allah'ın gücünün tükenmesi diye bir olay söz konusu değildir. Yaratıcının gücü sonsuzdur.Zaten sonsuz gücü olmasaydı bu SONSUZ kainatı, insanları, canlıları yaratamazdı. Allah tarihte birçok sefer böyle katliamların, kötü olayların durdurulmasını sağlmıştı. Çünkü çoğu insan Allah'a inanmıyordu (Müslümanlık yeni geldiğinden). Fakat şimdi bu israil askerlerini filistine misket bombalarını atarken taşa çevirse (örneği var) bütün insanlar artık Allah'a ve gücüne inanır, iman ederdi ve artık iman denen duygunun bir önemi kalmazdı. Çünkü artık o durumda Allah, ben varım-işte bu gücüm diye bize göstermiş olurdu. Şuanda da filistin halkını topluca imtihan ettiğini düşünüyorum.Bunun da tarihte örneği var. (tabi kime anlatıyorum Allah'a inanmayan bir kişi bunlara da inanmaz zaten. Yine muhalefet edicek bir yer bulursunuz şüphesiz.)
  3. bu luka incili ile verilen örnek çok hoşuma gitti:D o kadar saçma ki. bir kere incil 4 tane ayrı kitap şekline gelmiştir. bunlardan biri de zaten luka incili zaten örneği vermişsiniz. nerden biliyorsunuz luka incilinin Kur'an-ı Kerim'den kopya çekmediğini? bir kutsal kitabı 4 farklı şekle getiren bir topluluktan beklenmez mi bu olay?
  4. tamam işte ben de onu demeye çalışıyorum. anton demiş ki "Allah 6000 yıla yarattı dünyayı. dünyanın ömrü 14 milyon yıl olduğuna göre bu nasıl oluyor" ben de buna bir cevap verdim.
  5. kafedengi abicim... sana da cevap vermek isterim... İslamiyet'in ilk çktığı zamanlarla rönesans öncesindeki deviri nasıl karşılaştırma yapabiliyorsunuz anlamıyorum. Bir kere o zamanlarda hristiyanlık o kadar çok değiştirilmiş ki artık 4 tane ayrı incil çıkarmışlar. İslamiyette ise bu olay asla görülmemiş, bizim kitabımız Kur'an hiçbir değişikliğe uğramadan günümüze kadar gelmiştir. O zamanlarda insanlar belli bir amaç için dinle sömürülüyorlardı. Size cennetten yer ayıracağım haclı savaşlarına katılın, kiliseye para yardımı yapın. Sizce bunlar akla mantığa sığan şeyler mi? Hazreti Muhammed (s.a.v) böyle bir vaadde bulunmuş mu? Yalnızca Allah'ın ona yolladığı vahiyleri insanlara bildirip onları bilgilendirmiştir. ******** saygılarımla.
  6. yarasa abicim. İşte bu düşüncelerin hepsi bilgisizlikten kaynaklanıyor. Bir kere öncelikle kaderin aslında ne olduğunu öğrenin ondan sonra konuşun lütfen. Kader Allah'ın insanların dünyada yapacaklarını önceden bilip bunları Levhi Mafuz denen yere kaydetmesidir. Bu nedenle kaderimizi biz kendimiz kontrol ederiz. Çoğu insan bunu yanlış bir şekilde düşünüyor. Kaderi sanki bir film senaryosu gibi düşünüp biz sadece oyuncularız ve rolümüzü yapıyoruz diyor. Ama bu düşünce çok yalnış. Bu şekilde değil de şu açıdan bakın olaya. Siz bir yabancı filmi Amerika'da izlediniz. Ve olayları bir deftere yazdınız. Sonra Türkiye'de bu film yayınlandı ve siz filmde olacak tüm olayları biliyorsunuz. İşte aynen bunun gibi kader olayı da. Yalnızca açıklamak için bu şekilde ifade ettim yoksa insan ile Allah (haşa) benzetme yapamayız. Umarım açıklayabilmişimdir.
  7. ya ben izledim fakat pek birşey anlamadım. yalnızca orda bir ııığııığıaaaa diye bi ses olmuş. sesler karışmış heralde
  8. Kur'an-ı Kerim'de yazanları nasıl da kendi istediği yöne çekiyor şu insan?... O ayette acaba sizin anladığınız gibi mi denmek isteniyor bi düşünün bakalım. Orada yalnızca putların aciz varlıklar olduğu söylenmek isteniyor.
  9. çok komik yalnızca gülmek gerekir buna. Allah'a inanmak insana birşey kaybettirmez. Ve o verdiğiniz örneğin konuyla hiçbir alakası yok. Allah çalışana verir. Günümüzde görmüyoruz sanki. İsrail zamanında her ülke tarafından reddedilip ****** yaşamaya mağruz kalmıştı. En sonunda filistinden parça parça toprak alıp adamlar hiç duraksama yapmadan çalıştılar ve şuanda onların silahları kadar üstün silahı olan bir ülke yok. Bu da Allah'ın çalışanlara verdiğinin bir göstergesi.(Fakat bu yalnızca dünya hayatında geçerli) Siz çalışmadan yalnızca Allah'a dua edip zengin( sizin tabirinizce. çünkü bence asıl zenginlik iman dolu kalptir.) olan bir insan gördünüz mü?
  10. bakın abilerim. Allah'ın varlığına tüm kalbimle inanıyorum. eskiden yalnızca babam,annem öğrettiği için "Allah vardır" kanısına varıyor ve Allah'a inanıyordum. fakat son zamanlarda artık kendi duygu ve düşüncelerimle, kendi aklımla Allah'ın olduğunu anladım. tabi ateist abilerimin neden bu sonuca halen varamadıkları beni düşündürse de onu bunu boşverelim bence. Ateist abilerim, bir düşünün. Sizin inancınıza göre aklınızda "Allah" denilen bir kavram yok. Mesela Allah gerçekten yoksa(haşa) o zaman sizin Allah'a inanmanız veya inanmamanız birşey ifade etmez. Çünkü Allah yoksa(haşa) ahiret yaşantısı da olmaz. Fakat YA VARSA? O zaman Allah'a inanmamanız ahiret yaşamında o kadar çok şey ifade eder ki! Allah'a inanmadığınız sürece ahiret yaşantısında o güzelim cennete kavuşamazsınız. Cehennemin sonsuz ızdırabında can çekişirsiniz. Sizi gerçekten düşünmeye çağırıyorum. Allah madem ki yok (inancınıza göre) sizin Allah'a inanmanız birşey kaybettirmez yaşantınızda. Hem müslümanlık o kadar kötü birşey mi? Müslümanlıkta çok kötü, canice şeyler mi var? Kumar oynamamak, içki içmemek, cana kıymamak, saygılı olmak size çok mu birşey kaybettirecek? Yalnızca şu soruyu bir düşünün derim size. YA VARSA? bu arada death abim sana kesinlikle katılıyorum.
  11. galiba anlatamadım. şimdi 2008 de kitaba başlayıp 2009 da bitirdin. 2019 yılında çıkıp biri "antonun bunu 1 yıla yazdığı söyleniyor.Yani bu kitap 1 yıl önce yazıldı" diyebilir miyiz? ben konuya daha yeni geldim. antonun ilk sayfalarda söylediği söze karşılık veriyorum. demiş ki "Allah kendi katında 6 güne yaratmış dünyayı. yani 6000 yıla. oysa ki dünyanın ömrü yaklaşık 14 milyon yıl. bu nasıl oluyor?"
  12. ****** Mesela sen bir kitabı 2008 yılında yazmaya başladın ve 2009 yılında bitirdin. (yani 1 yıla) Aradan 10 yıl geçti. Ve çıkıp biri "ANTON bunu 1 yıla yazmış yani bu kitap 1 yıl önce yazıldı" diyebilir mi? akla mantığa sığıyor mu? cevap bekliyorum.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.